10 / 05 / 2024

uçaklara kamera yerleştirilmesi

uçaklara kamera yerleştirilmesi

Uçaklara monte edilen özel kameralarla Türkiye'nin üç boyutlu fotoğrafları çekilecek. Kentsel dönüşüm için yapı envanterinin çıkarılmasından deprem sigortası bulunmayan binalara, kıyıdaki kaçak yapılaşmalardan adres karışıklıklarına çözüm getirecek...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı! Devlet korumasındaki gençlerin kamuya atanmasındaki son tercih 15 Aralık...

Devlet korumasında yetişen gençlerin, kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmesi ve yerleştirilmesi için tercih işlemleri 15 Aralık 2023' kadar yapılabileceği açıklandı. İşte haberin detayları...

Adanalılara müjde! 1000 deprem konutu ocakta teslim edilecek!

Adana'da, depremzedelerin yerleştirilmesi için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşatına başlanan ilk 1000 konutun ocak ayında teslim edilmesi planlanıyor.

Demir fiyatları yerle bir oldu! Çimento ve beton fiyatları uçtu! İşte 9 Kasım 2022 demir, çimento ve beton fiyat listesi

Güncel demir fiyatlarında son bir haftadır büyük düşüşler yaşanıyor. Gün geçtikçe artan indirimler demir fiyatlarını yerle bir yaptı. Öte yandan çimento ve beton fiyatları ise uçuşa geçti. İşte güncel demir, çimento ve beton fiyat listesi...

İsrail, Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimciler için 730 yeni konut inşa edecek!

İsrail makamlarının işgal altında olan Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimciler için yükselecek olan 12 katlı 14 bina kapsamında toplamda 730 yeni konutun inşasını onayladığı belirtildi.

İsrail, Doğu Kudüs'te 3 bin 557 haneli yeni yasa dışı yerleşim inşasını onayladı!

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi Bölge Planlama ve İnşa Komitesi, işgal altında olan Doğu Kudüs'te toplamda 3 bin 557 haneli yasa dışı Yahudi yerleşim yeri inşasına onay verdi.

İsrail, Doğu Kudüs'te bir dizi yerleşim projesi planlıyor!

İsrail Adalet Bakanlığının, işgal altında olan Doğu Kudüs'ün Bab el-Amud, Beyt Safafa, Sur Bahir, Şeyh Cerrah ve Beyt Hanina bölgelerinde bir dizi yeni Yahudi yerleşim projesi hayata geçirmeyi planladığı bildirildi.

İsrail, Doğu Kudüs'teki 10 bin haneli yerleşim yeri planını ABD'nin baskısıyla erteledi!

İsrail yönetimi işgal altında olan Doğu Kudüs'te hayata geçirmeyi planladığı yaklaşık olarak 10 bin haneli yasa dışı Yahudi yerleşim birimi projesini ertelediğini açıkladı.

Kiracı ortak alan masraflarından sorumlu mu?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e, apartman kapısı değiştirilmesi, görüntülü diyafon yerleştirilmesi, site girişine sürgülü kapı yaptırılması, bahçe çitleri ve sulama borularını  yapılması gibi masrafları kiracının ödemesi gerekip gerekmediği soruldu.

Uzaydaki ilk kripto Dogecoin olacak!

Elon Musk’ın şirketi SpaceX, yörüngeye uydu yerleştirilmesi için Dogecoin ile ödeme yapılacağını açıkladı. Dogecoin, son 24 saatte 0.4257 dolardan, 0.5943 dolara çıktı.

İsrail Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimciler için 540 yeni konut inşa edecek! 

İsrail Hükümeti, işgal altında olan Doğu Kudüs’te Yahudi yerleşimciler için 540 yeni konut inşa edecek.

İngiltere'den İsrail'e Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki yeni yerleşimleri derhal durdurun çağrısı!

İngiltere, İsrail yönetimine Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te yeni yerleşim yerlerinin inşasının derhal durdurulması çağrısı yaptı.

Almanya'dan İsrail'e 'Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki yeni yerleşimlerin inşasını durdurun' çağrısı!

Almanya, İsrail yönetimine Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki yeni yerleşim yerlerinin inşasının durdurulması çağrısı yaptı.

İsrailli sivil toplum kuruluşu: Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerinde 780 yeni konut inşası onaylandı!

İsrailli sivil toplum kuruluşu Peace Now (Şimdi Barış) Hareketi, Tel Aviv yönetiminin, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde 780 yeni konut inşasını onayladığını açıkladı.

uçaklara kamera yerleştirilmesi Haberi

uçaklara kamera yerleştirilmesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, uçaklara monte edilen özel kameralarla Türkiye'nin üç boyutlu fotoğrafını çekecek. Bu sayede oluşturulacak veri tabanı, kentsel dönüşüm için yapı envanterinin çıkarılmasından deprem sigortası bulunmayan binalara, kıyıdaki kaçak yapılaşmalardan adres karışıklıklarına kadar birçok soruna çözüm getirecek.


Özel kameraların monte edildiği uçaklar, gelecek yıl nisan-ekim arasında periyodik havalanarak Türkiye'yi fotoğraflayacak.


Oluşturulacak yüksek çözünürlüklü görüntü veri tabanıyla, kentsel dönüşüm alanlarındaki yapı envanteri tespit edilecek. Arazi ve bina yüksekliklerinden kaynaklanan koordinat hataları düzeltilecek.


-Hasar tespitinde süre kısalacak


Doğal Afet Sigortaları Kurumu, harita veri tabanından, binaların zorunlu deprem sigortasının bulunup bulunmadığını görebilecek. Sigortası bulunmayan binalar için ise uyarı yapılacak.


Sistemle, afet sonrası hasar tespiti de çok kısa sürede yapılabilecek. Bölgede afet öncesi ve sonrası çekilen görüntüler karşılaştırılarak, ne kadar hasar oluştuğu anında belirlenecek. Böylece afet...