28 / 04 / 2024

üçüncü köprü ayakları

üçüncü köprü ayakları

İstanbul trafiğine nefes aldıracak Yavuz Sultan Selim Köprüsü hızla yükseliyor. Şehrin her iki yakasından da görülebilen kulelerin yüksekliği 208 metreye ulaştı. 3. köprünün kuleleri günde 2 metre yükseliyor...

Üçüncü Boğaz Köprüsü’nün ayakları 200 metreye ulaştı!

Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Dünyanın en yüksek kuleye sahip asma köprüsü olacak Üçüncü Boğaz Köprüsü’nün ayakları 200 metre yükseldi...

Çin, Huangmao Denizi’ni aşan üçüncü köprünün inşaatına başladı!

Çin, Huangmao Denizi üzerindeki üçüncü deniz otoyolu köprüsünün yapımına başlandı. Planlanan deniz üzerinde bulunan proje üçüncü deniz otoyolu unvanına sahip.

1915 Çanakkale Köprüsü ayakları 100 metreye ulaştı!

Çanakkale Boğazı'nda inşaatı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ayakları yükseliyor. Yüksekliği 100 metreye ulaşan köprü ayakları, tamamlandığında 318 metre uzunluğa sahip olacak.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde ayaklar yükseliyor!

Yapımına devam edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde ayaklar yükselmeye devam ediyor. Köprü ayakları 7'nci blokların da tamamlanmasıyla 50 metre yüksekliğe ulaştı.

1915 Çanakkale Köprüsü yükseliyor!

Cumhuriyet'in 100'üncü yılını simgesi olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı. Lapseki ve Gelibolu yakalarında denize batırılan kesonlar üzerine blokların yerleştirilmesiyle yükselen köprü ayaklarına, vinç yardımıyla ikinci bağ kirişleri yerleştirildi.

Garipçe-Poyrazköy hattına 3’üncü köprü dopingi!

3’üncü köprü ve otoyol projesi, 2010’dan bu yana bölgedeki arsa fiyatlarını uçurdu. Garipçe-Poyrazköy hattında metrekaresi 80 lira olan arsa bugün 700 liradan satılıyor.

3’üncü Köprü nakliye maliyetlerini düşürecek!

UND Başkanı Şener, yakıt maliyetini 5 kat artıran dur-kalkın 3’üncü Köprü’de yaşanmayacağını belirterek, “Kısa mesafede nakliye maliyeti düşecek” dedi.

Silifke'ye dördüncü köprü geliyor!

MERSİN'in Silifke İlçesi'nde Göksu Nehri üzerinde 4’üncü köprünün temeli törenle atıldı. Burhanettin Kocamaz 4'üncü köprünün Silifke’ye ve Mersin’e hayırlı olmasını diledi.

Üçüncü köprünün geçiş garantisi 135 bin otomobil!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Üçüncü köprü için günlük geçiş garantisi 135 bin araç olduğunu belirtti.

3'üncü köprü için teminat istendi mi?

Kredi teminatı konusunda bankaları eleştiren MÜSİAD Başkanı Nail Olpak,“3'üncü köprü için İbrahim Çeçen'den teminat istenmedi sanırım” dedi. Olpak, köprü projesinin başlı başına bir teminat olduğunu anlattı.

3'üncü Köprü depreme dayanıklı olarak inşa ediliyor!

2016 Kasım ayında açılması planlanan 3'üncü Köprü'de çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Yetkililer, "276 km rüzgâr hızına ve bin yılda bir gerçekleşecek depreme karşı dayanıklı olarak inşa ediliyor" dedi

3’üncü Köprü projesinin inşaatında son durum!

İstanbul Boğazı ve Belediyeler Birliği Başkanı ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan yapımı devam eden 3’üncü köprüde çalışmaları yerinde inceledi.

Ahmet Misbah Demircan üçüncü köprüyü inceledi!

Beyoğlu Belediyesi ve İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Asya ve Avrupa yakasını üçüncü kez birbirine bağlayacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde yapılan çalışmaları inceledi.

3'üncü Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nda son durum!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü' adı verilen üçüncü köprü ve bağlantılı Kuzey Marmara Otoyolu'nun hızla devam eden inşaat çalışmalarını havadan görüntülendi.

üçüncü köprü ayakları Haberi

üçüncü köprü ayakları

İstanbul trafiğine nefes aldıracak Yavuz Sultan Selim Köprüsü hızla yükseliyor. Şehrin her iki yakasından da görülebilen kulelerin yüksekliği 208 metreye ulaştı.



Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatı adım adım ilerliyor. IC İçtaş - Astaldi JV tarafından yapılacak Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında yer alan 3. köprünün kuleleri iyice belirginleşirken bağlantı yollarla ilgili tünel ve kazı çalışmaları da sürüyor. Karayolları Genel Müdürlüğü, 3. Boğaz Köprüsü’nün temel şaft kazıları ve temellerinin tamamlandığını bildirdi. Çalışmalar sürerken 3. köprünün kuleleri de günde 2 metre yükseliyor. Çalışmalar tamamlandığında kulelerden biri 322 diğeri ise 318 metre olacak.


2015’te tamamlanacak


Köprü üzerinden 8 şeritli karayolu ve 2 şeritli tren yolu aynı seviyede geçecek. 2015’te  tamamlanması hedeflenen 3. Boğaz Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu projesi’nin Odayeri - Paşaköy kesiminde. 4.5 milyar TL...