02 / 05 / 2024

Üçüncü köprüye ilk halat çekildi

Üçüncü köprüye ilk halat çekildi

Üçüncü köprüde çalışmalar hızla sürerken köprünün kuleleriyle tabliyeler arasındaki bağlantı için ilk halat çekildi. Böylelikle köprünün inşaatında yeni bir aşamaya geçilmiş oldu.

3'üncü köprüye demiryolu hazırlığı!

Birleşik Arap Emirlikleri fonu ADQ, ile Türkiye yeni ulaşım yolu projesi için harekete geçti. Aktarılan son dakika bilgisine göre, Türkiye-BAE arasında 3. köprüye demiryolu projesini görüşüyor.

Ülgür Gökhan'dan 1915 Çanakkale Köprüsü açıklaması!

CHP’li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yapımını her fırsatta eleştirdiği 1915 Çanakkale Köprüsü’ndeki çalışmaları ilk defa değerlendirdi. Köprüye hayran kalan Gökhan, 333 metre yükseklikte çektirdiği fotoğrafı da paylaştı ve yapılan hizmeti tebrik etti.

Çin, Huangmao Denizi’ni aşan üçüncü köprünün inşaatına başladı!

Çin, Huangmao Denizi üzerindeki üçüncü deniz otoyolu köprüsünün yapımına başlandı. Planlanan deniz üzerinde bulunan proje üçüncü deniz otoyolu unvanına sahip.

Kahramanmaraş Andırın'daki 4 minareli asma köprüye ödül!

Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde inşa edilen 4 minareli asma köprüye İngiltere’den ödül geldi. Belediye Başkanı Baki Tezcan’ın projesini çizdiği ve belediye işçileri tarafından köprü 300 bin TL'ye mal oldu. 

TOKİ'den Karabük Taşköprü'ye yeni proje!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Karabük'ün Taşköprü'ye 310 konutluk bir proje inşa edilecek. Projenin 500 günde tamamlanması bekleniyor.

Çanakkale 1915 Köprüsü'nde ilk kazma 18 Mart'ta vurulacak!

Başbakan Binali Yıldırım, dün ihalesi gerçekleştirilen Çanakkale 1915 Köprüsü'nün 10,5 milyar dolarlık proje olduğunu belirterek, "İnşallah bu sene 18 Mart'ta bu köprüye ilk kazmayı vurmak istiyoruz" dedi.

Sakarya'ya 3. köprü ve duble yol için kamulaştırma müjdesi!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu tarafından daha önce şehre müjdesi verilen 3’üncü köprü ve köprüye bağlı olarak inşa edilecek yeni duble yol projesinde önemli bir aşamaya gelindi.

Sakarya'ya 400 metrelik 3. köprü geliyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu tarafından şehre müjdesi verilen 3’üncü köprü ve köprüye bağlı olarak inşa edilecek yeni duble yol projesi için çalışma başlatıldı. Toçoğlu, “Şehrimizin üçüncü köprüsünü inşa edeceğiz. Köprüye bağlı olarak inşa edilecek yeni duble yolla şehrimizin doğ

Garipçe-Poyrazköy hattına 3’üncü köprü dopingi!

3’üncü köprü ve otoyol projesi, 2010’dan bu yana bölgedeki arsa fiyatlarını uçurdu. Garipçe-Poyrazköy hattında metrekaresi 80 lira olan arsa bugün 700 liradan satılıyor.

3’üncü Köprü nakliye maliyetlerini düşürecek!

UND Başkanı Şener, yakıt maliyetini 5 kat artıran dur-kalkın 3’üncü Köprü’de yaşanmayacağını belirterek, “Kısa mesafede nakliye maliyeti düşecek” dedi.

Silifke'ye yapılacak 4'ncü köprü trafiği rahatlatacak!

Başkan Turgut, Göksu ırmağı üzerinde temeli atılan 20 metre genişliğinde ve yaklaşık 75 metre uzunluğundaki 4. köprünün trafiği rahatlatacağını söyledi.

Silifke'ye dördüncü köprü geliyor!

MERSİN'in Silifke İlçesi'nde Göksu Nehri üzerinde 4’üncü köprünün temeli törenle atıldı. Burhanettin Kocamaz 4'üncü köprünün Silifke’ye ve Mersin’e hayırlı olmasını diledi.

Üçüncü köprünün geçiş garantisi 135 bin otomobil!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Üçüncü köprü için günlük geçiş garantisi 135 bin araç olduğunu belirtti.

Üçüncü köprüye ilk halat çekildi Haberi

Üçüncü köprüye ilk halat çekildi


Üçüncü köprüde çalışmalar hızla sürerken köprünün kuleleriyle tabliyeler arasındaki bağlantı için ilk halat çekildi. Böylelikle köprünün inşaatında yeni bir aşamaya geçilmiş oldu.  Köprü kuleleriyle çelik tabliyeler arasında bağlantıyı sağlayacak eğik askı kablolarından ilki çekildi. IC İçtaş-Astaldi JV tarafından yapişlet devret modeliyle yapımına 29 Mayıs 2013 tarihinde başlanan İstanbul'un üçüncü köprüsü Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde çalışmalar hızla sürüyor.  Köprüde şu ana kadar üç tabiiye yerleştirilirken, tabliyeleri köprüye bağlayacak eğik askı halatlarının çekilmesine de başlandı. Köprüye ilk eğik askı halatı geçtiğimiz günlerde köprüye çekildi. 3'üncü köprüde 176 adet eğik askı kablosu olacak ve bu kablolar köprü kuleleriyle çelik tabliyeler arasında bağlantıyı sağlayacak. Güney Kore ve Malezya'da üretilen eğik askı halatları, 4 bin 400 tona kadar taşıma kapasitesine sahip olacak ve kulenin...