04 / 05 / 2024

Ucuz konut seferberliği 2018

Ucuz konut seferberliği 2018

2017 yılını hükümetin verdiği teşvikler ile birlikte 1.4 milyonluk rekor konut satışıyla kapatan gayrimenkul sektörü, yeni rekorlar için rotayı kentsel dönüşüm, sertifikalar ve yabancıya satış payının artırılmasına çevirdi.

11 ilde başlatılan konut seferberliği inşaat izinlerine de yansıdı!

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerin etkilediği 11 şehirde başlatılan konut seferberliği yapı ruhsatlarına da yansıdı. Açıklanan rakamlara göre geçen seme bu bölgede alınan inşaat izni sayısı 68 bin 202'ye çıktı.

1 milyon TL'lik konut kredisinin geri ödemesi ne kadar? En ucuz konut kredisi bankada? İşte o tablo!

Yükselen fiyatlar karşısında ev alacaklar, uygun faizli konut kredilerini araştırıyor. Peki 1 milyon TL'lik konut kredisinin geri ödemesi ne kadar? En ucuz konut kredisi bankada? İşte banka banka Şubat 2024 konut kredisi faizleri...

TOKİ'den 26 ilde ucuz konut satışları için tarih verildi...

TOKİ ihtiyaç sahibi olan vatandaşları ev sahibi yapmak için çalışmalarına devam ediyor. TOKİ'den yapılan açıklamada, Ankara, İstanbul, Erzurum, Adana ve toplam 26 ilde ucuz konut satışları için tarih verildiği kaydedildi.

Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, kiracılar için ucuz konut çağrısında bulundu!

2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri devam ediyor. Görüşmelerde söz alan MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, deprem bölgesindeki kiracı vatandaşlara ucuz konut yapılıp teslim edilmesi gerektiğini belirtti.

Eski Bakan Kurum açıkladı! Türkiye’nin en büyük konut seferberliği başladı!

18’inci GYODER Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Murat Kurum "Depremle mücadelenin tek yolu; Kentsel Dönüşümdür" dedi. Kurum, Türkiye’nin en büyük konut seferberliğini başlattıklarını paylaştı.

TOKİ 7 bin 129 lira taksitle 2+1 konut satıyor! Ucuz konut için başvurular başladı, kaçırmayın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ 7 bin 129 lira taksitle 2+1 konut satıyor. Ucuz konut için başvurular bugün itibarıyla resmen başladı, kaçırmayın...

İstanbul'da en ucuz konut sitesi aidatı 575 TL oldu! İşte ilçe ilçe 100 metrekarelik daire için ödenen aidatlar...

EVA Gayrimenkul Değerleme Değerleme tarafından yapılan araştırmaya göre İstanbul’da aidatlar son bir sene içinde yüzde 40 ile yüzde 154 arasında yükseldi. İstanbul'da en ucuz konut sitesi aidatı 575 TL oldu! İşte ilçe ilçe 100 metrekarelik daire için ödenen aidatlar...

TOKİ'nin bir yeni projesi için daha beklenen gün geldi! Ucuz konut bekleyenler sakın kaçırmayın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının bir yeni projesi için daha beklenen gün geldi... Ucuz konut bekleyenler TOKİ'nin bu projesini sakın kaçırmayın...

TOKİ'den bomba haber, 1.842 TL taksitle konut satıyor! Ucuz konut fırsatı için bugün son gün! 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Ankara'da 1.842 TL taksit imkanıyla konut satışa çıkarıldı. Ucuz fiyata konut almak için başvurular bugün sona eriyor.

Baykar'dan AFAD'la koordineli konut seferberliği! Depremzedeler için 2 bin kişilik konteyner kent yapılıyor!

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, depremzedeler için 2 bin kişilik konteyner kent hayata geçiriyor. Selçuk Bayraktar, "AFAD'la koordine olarak konut seferberliği başlattık" dedi. İşte ayrıntılar...

Bakan Kurum açıkladı: 10 ilde Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliği başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada 10 ilde eş zamanlı olarak Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliğini başlatmış olacaklarını söyledi.

Prefabrik konut bağışı için hükümete çok önemli çağrı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ili vuran depremin ardından tüm Türkiye yardım seferberliği başlatırken, bölgede okul, konut sağlık hizmet tesisi gibi amaçlar içinde kullanılmak amacıyla inşa edilecek prefabrik yapılar için KDV’nin yüzde 1’e indirilmesi talep edildi.

Ucuz konut kredisi ev fiyatlarını nasıl etkileyecek? Türkiye'de konut krizi alarmı! 

Ucuz konut kredisi ev almak isteyen binlerce kişi tarafından merakla bekleniyor. Peki ucuz konut kredisi ev fiyatlarını nasıl etkileyecek? Türkiye'de konut krizi alarmı!

Ucuz konut seferberliği 2018 Haberi

Ucuz konut seferberliği 2018

Gayrimenkul sektörü 2018 yılına  ucuz konut seferberliğiyle başladı. Sabah Gazetesi'nden Seda Tabak'ın haberine göre alt ve orta gelirli için konut üretimi yapan sektör temsilcileri ucuz konut için düşük faizli modeller geliştirmeye çalışıyor.

2017'yi hükümetin verdiği teşvikler ile birlikte 1.4 milyonluk rekor konut satışıyla kapatan konut sektörü, bu yıl da yeni gündem maddelerine odaklanarak aynı şekilde rekor bir yıl geçirmek istiyorlar. 

Tabi bu maddelerin başında kentsel dönüşüm, gayrimenkul sertifikaları, orta ve alt gelir grubuna satışın artması, yabancıya satış payının artırılması ve faizleri düşürmek için finansman modellerinin çeşitlendirilmesi yer alıyor.

SATIŞ HEDEFİ 1.5 MİLYONLUK 
2018'de sektörün odak noktası üst gelirden orta ve alt gelir grubuna doğru değişiklik gösteriyor.  Arsa maliyetleri nedeniyle yükselen konut fiyatları, orta ve alt gelir grubunun erişebileceğinden daha yüksek seviyelerde bulunuyor....