03 / 05 / 2024

üfe endeksi ekim 2013

üfe endeksi ekim 2013

Türkiye İstatistik Kurumu, 2005 yılından itibaren Üretici enflasyonunu belirlemek için Üretici Fiyatları Endeksini kullanıyor. Söz konusu enflasyon oranlar her ay TÜİK tarafından açıklanıyor. İşte ÜFE oranları Ekim 2013...

İnşaat malzemesi ihracatında gerileme!

Merakla beklenen İnşaat Malzemesi Sanayi Dış Ticaret Endeksi ekim ayı sonuçlarına göre ihracat, 2,46 milyar dolara geriledi. Ekim'de Eylül'e göre 184 milyon dolarlık düşüş gösteren ihracat, bir önceki yılın ekim ayına oranla yüzde 0,8 azaldı.

TÜİK açıkladı: İnşaat ciro endeksi yüzde 98,6 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, Ekim ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 65,3 arttı.

ABD'de bekleyen konut satış rakamları 22 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti

ABD'de bekleyen konut satış rakamları endeksi, ekim ayında yüzde 1,5 düşerek 2001'den bu yana en düşük seviyesini gerçekleştirdi. İşte haberin ayrıntıları...

Ekim'de hem satılık hem kiralık ev fiyat artışları hız kesti! Büyükşehirlerdeki artışta lider Antalya oldu!

Son 3 senedir soluksuz bir şekilde artan satılık ve kiralık konut fiyatları 2023 Ekim'de hızını kesti. REIDIN Emlak Endeks sonuçlarına göre Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi Ekim'de, bir önceki aya göre yüzde 3,60, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 88,44 nominal yükseldi.

İnşaat Malzemesi Faaliyet Endeksi 145 puana çıktı!

Türkiye İMSAD tarafından düzenlenen İnşaat Malzemesi Sanayi Bileşik Endeksi Ekim 2023 sonuçlarını yayımlandı. Rapora göre, seçimin ardından iki aylık süreçte toparlanma gösteren, eylülde sınırlı ölçüde gerileyen endeks, ekimde de düşüşünü sürdürdü. 

Ekim 2023 enflasyon rakamları az önce açıklandı! İşte son dakika TEFE TÜFE Ekim 2023 rakamları!

Milyonlarca kişinin gündeminde yer alan TEFE TÜFE Ekim 2023 rakamları az önce TÜİK tarafından açıklandı. İşte son dakika TEFE TÜFE Ekim 2023 rakamları...

Ekonomik güven endeksi aylık bazda yüzde 1,2 artarak 96,5 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, ekonomik güven endeksi, Ekim ayında aylık bazda yüzde 1,2 artış göstererek, 96,5 değerini aldı.

Tüketici güven endeksi aylık bazda yüzde 4,4 artarak 74,6 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, tüketici güven endeksi Ekim ayında aylık bazda yüzde 4,4 artış göstererek 74,6'ya çıktı.

Altında oynaklık artarken dolar trendini koruyor! 

Dolar endeksi, ekim başında 107,35 seviyesinde yılın zirvesini kaydettikten sonra geçen hafta itibarıyla  105,5 seviyesinde sınırlı kaldı. Altında ise hareketlilik devam ediyor.

Hyundai i10, i20, Bayon, Elantra, Kona, Tucson ve Santa Fe Ekim 2023 fiyatları! Araç alacaklar şimdi bakın! 

Hyundai araç modellerinin 2023 Ekim fiyatları tek tek açıklandı. İşte Hyundai i10, i20, Bayon, Elantra, Kona Tucson ve Santa Fe 5 Ekim 2023 fiyat listesi...

Kira fiyatları cep yakıyor! Kira artış oranları ekimde ne olur? Ekim kira zamları ne zaman belli olacak? 

Eylül ayında tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 58,94, aylık yüzde 9,09 oldu. Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık yüzde 49,41, aylık yüzde 5,89 yükselmişti. Gözler şimdi de ekim ayı kira artış oranların çevrildi. Peki  Kira artış oranları ekimde ne olur? Ekim kira zamları ne zaman

AVM Perakende Ciro Endeksi Ekim ayında yüzde 131,2 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, alışveriş merkezlerinde kiralanabilir metrekare başına düşen cirolar bu yılın Ekim ayında İstanbul’da 6 bin 594 TL, Anadolu’da 3 bin 845 TL şeklinde gerçekleşti.

Toplam ciro endeksi Ekim'de yüzde 124,8 yükseldi! İşte sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörlerindeki o rakamlar...

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, ekim ayında, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 124,8 arttı. İşte ayrıntılar...

üfe endeksi ekim 2013 Haberi

üfe endeksi ekim 2013

ÜFE oranları Ekim 2013!

Belirli bir referans döneminde ülke ekonomisinde üretimi yapılan ve yurtiçine satışa konu olan ürünlerin, üretici fiyatlarını zaman içinde karşılaştırarak fiyat değişikliklerini ölçen fiyat endeksi, üretici fiyatları endeksi (ÜFE) olarak tanımlanıyor


TÜİK 2005 yılından itibaren Üretici enflasyonunu belirlemek için ÜFE'yi kullanıyor. ÜFE, aylık ya da yıllık enflasyon rakamının belirlenmesinde kullanılıyor. 


ÜFE'de kapsanan sektörler

Gayrisafi millî hasıla (GSMH) içinde yer alan iktisadî faaliyet kollarından, Tarım,avcılık, ormancılık-Balıkçılık Sanayide; Madencilik ve taş ocakçılığı-İmalat sanayii-Elektrik,gaz ve su sektörleri..


Üretici fiyatları endeksi ile ilgili oranlar, her ay TÜİK'in resmi internet sayfasında açıklanıyor. Ekim ayı dönemine ait açıklanan enflasyon oranlarına göre, ÜFE oranları aylık %0,69 arttı. 


Üretici Fiyatları Endeksi Ekim 2013


Üretici Fiyatları Endeksi aylık %0,69 arttı

Üretici Fiyatları Endeksi (ÜFE), 2013 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre %0,69,...