23 / 07 / 2024

üfe oranında kira artışı

üfe oranında kira artışı

Mesken kiralamalarında yapılacak yıllık zamlar, Borçlar Kanunu gereğince Üretici Fiyat Endeksi oranlarına bağlı oluyor. Ev sahibi, kiracısına dönemin ÜFE oranlarından yüksek bir oranda zam yapamıyor. İşte ÜFE oranları Temmuz 2014...

Kira artışı hangi ÜFE ile hesaplanıyor?

Konut kiralama bedelinde yapılacak artışlarda Borçlar Kanunu hükümlerine göre ÜFE oranları baz alınıyor. Peki, Kira artışı hangi ÜFE ile hesaplanıyor? İşte kira artışı hesaplamalarında ÜFE oranları...

ÜFE oranında kira artışı!

ÜFE oranında kira artışı ististikleri, bugün Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. Enflasyon oranlarına göre, Ocak 2014'te dolan kira sözleşmelerinde kira artışı yüzde 5,22 oranının üzerine çıkamayacak...

ÜFE oranları Aralık 2013!

ÜFE oranları Aralık 2013 verilerine göre, ÜFE oranında kira artışı yüzde 6,97 oranında artış gösterdi. İşte Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon oranları...

Yüzde 25 zam sınırı kaldırılınca ne olacak? Kira artışları yıllık asgari enflasyon oranında olması kanunlaştırılmalı!

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi, avukat arabulucu Günay Kodaz, kira artışlarının yıllık asgari enflasyon oranında olmasının kanunlaştırılması gerektiğini söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

İstanbul'un nüfusu 2023'te yüzde 1.6 oranında azaldı: Satılık ve kiralık ev fiyatları göçü artırdı!

Türkiye’nin nüfusu 2023'te yerinde saydı ve yalnızca yüzde 0.01 artarken, İstanbul'un nüfusu 2023'te yüzde 1.6 oranında azaldı. Megakentteki bu azalmada kira ve konut fiyatlarının etkili olduğu belirtiliyor. İşte ayrıntılar..

2023 iş yerleri kira zam oranı ne kadar? İş yer kira artış oranında sınırlama var mı?

Mayıs ayı enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından kira zam oranları da netlik kazandı. Peki, 2023 iş yerleri kira zam oranı ne kadar? İş yer kira artış oranında sınırlama var mı? işte detaylar...

Haziran ayı TÜFE-TEFE oranı ve kira artış oranı yüzde kaç oldu 2023?

Mayıs ayı enflasyon rakamları bugün belli oldu. Milyonlarca ev sahibi ve kiracı kira artış oranını sorguluyor. Peki, Haziran ayı TÜFE-TEFE oranı ve kira artış oranı yüzde kaç oldu 2023? İşte detaylar...

Yurt dışı seyahatleri yüzde 99 oranında arttı! Yurt dışı seyahatlerde en çok nereleri tercih ediliyor?

2023 yılının ilk çeyreğinde yurt dışı seyahatleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 99 oranında artış gösterdi. Kişi başına düşen ortalama harcama tutarı ise 677 dolar oldu.

Yüzde 400 oranında zam geldi. 25 Mayıs'tan itibaren geçerli olacak

Enflasyonun artmasıyla birlikte vatandaşların kullandığı her şeye zam gelmeye devam ediyor. Son olarak sık kullanılan bir hizmete daha yüzde 400 oranında zam geldi.

Konutta yüksek fiyat balonu patlıyor mu? Daire satışları mart ayında yüzde 23 oranında geriledi!

TÜİK verilerine göre konut satışları mart ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22.8 oranında düşerek 80 bin 214 adet olarak gerçekleşti. 3 aylık dönemde ise sadece 225 bin konut satılabildi.

Maaşlara yüzde 85 oranında zam yapıldı... Maaşlar hakkında flaş gelişme

Tunceli'de belediye ile sendika arasında imzalanan anlaşma sonucunda en düşük işçi maaşlarına yüzde 85 oranında zam yapıldı. Haber belediye işçileri ve aileleri tarafından büyük bir sevinçle karşılandı.

Kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımına zam yapıldı! Hangi şehirde ne kadar oldu?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımının artırıldığını duyurdu. İstanbul'da 3 bin 500 TL’ye; Ankara, Bursa, Antalya ve İzmir'de ise 3 bin TL’ye çıkarıldı.

Martı ayı için zam oranı belli oldu... Bu zam oranından fazlası yapılamayacak dikkat

Mart ayı güncel kira artış oranı belli oldu. Mart ayında enflasyon üzerinin oranında kira artışı yapılamayacak. Ayrıca bilindiği üzere devletin koyduğu yüzde 25 sınırı var.

Kandilli peş peşe açıkladı! Beklenen Marmara depremi... O yıla kadar yüzde 95 oranında 7.2 büyüklüğünde olacak!

İstanbulluları tedirgin eden Marmara depremi ile ilgili açıklamalar bir bir geliyor. Kandilli peş peşe açıkladı! Beklenen Marmara depremi... O yıla kadar yüzde 95 oranında 7.2 büyüklüğünde olacak!

Esenboğa Havalimanı için resmen imzalar atıldı! TAV ve DHMİ arasında kira sözleşmesi imzalandı!

Esenboğa Havalimanı için TAV ve DHMİ arasında kira sözleşmesi imzalandı. İşte Esenboğa Havalimanı ile ilgili yaşanan o son dakika gelişmesi...

Tarımdaki çıkmaz büyüyor! Yüzde 135,06 oranında arttı

Türkiye İstatistik Kurumu, 2022 Ağustos ayı Tarımsal girdi fiyat endeksi verilerini açıkladı. Endeks ağustos ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 1,64, geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 135,06 oranında, geçen yılın aralık ayına kıyasla yüzde 86,45 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 88,48 arttı.

üfe oranında kira artışı Haberi

üfe oranında kira artışı

ÜFE oranları Temmuz 2014!

Mesken kiralamalarında yapılacak yıllık zamlar, Borçlar Kanunu gereğince Üretici Fiyat Endeksi oranlarına bağlı oluyor. Ev sahibi, kiracısına dönemin ÜFE oranlarından yüksek bir oranda zam yapamıyor.


TÜİK tarafından yayınlanan Üretici Fiyat Endeksi oranlarına göre, Temmuz ayında yapılacak zam oranı yüzde 9,75 oranından yüksek olamıyor.


ÜFE oranları Temmuz 2014 verileri:

Türkiye İstatistik Kurumu enflasyon oranları 1 ay geriden açıklıyor. Haziran ayına ait veriler, Temmuz ayında açıklanıyor:


Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi, Haziran 2014


Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi aylık %0,06 arttı

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE), 2014 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre %0,06, bir önceki yılın Aralık ayına göre %5,12, bir önceki yılın aynı ayına göre %9,75 ve on iki aylık ortalamalara göre %9,03 artış gösterdi.


Sanayinin dört sektörünün bir önceki aya...