29 / 04 / 2024

Ukrayna gaz son durum

Ukrayna gaz son durum

Rusya ve Ukrayna, AB'nin arabuluculuğunda sürdürdükleri doğalgaz müzakerelerinde anlaşma sağladı. Moskova yönetimi, 3,1 milyar dolarlık gaz faturasını ödemeyen Ukrayna'ya aylardır askıda tuttuğu gaz satışını tekrar başlatacak.

Doğal gaz yardımı ödemeleri resmen başladı! Hesaplara 399 milyon 947 bin TL yatırılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı son dakika açıklamasında ihtiyaç sahibi olan toplamda 584 bin 941 haneye 399 milyon 947 bin TL doğal gaz tüketim desteği verileceğini kaydetti.

Türkiye'nin doğal gaz depolama kapasite oranı yükseliyor

Türkiye, son senelerde doğal gaz arz güvenliği için LNG terminalleri ve FSRU devreye alırken, depolama kapasitesi ise 2028 yılı sonuna kadar mevcut 5,8 milyar metreküpten 13,4 milyar metreküpe çıkarmayı istiyor.

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşüm çalışmaları son gaz! Şehrin geleceği garantiye alınıyor!

Kocasinan Belediyesi tarafından Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde Erkilet Ertuğrulgazi Mahallesi'ndeki 2. etabın temeli atıldı ve inşaat çalışmaları son gaz devam ediyor. 

Tüp fiyatlarında tarihi artış! Artık altından değerli! Aygaz, İpragaz, Bizimgaz'dan son durum ne?

Tüp gaz fiyatlarında yeni bir artış yaşandı ve son zam rekor bir seviyeye ulaştı! Doğalgaz doldurma gazları için son fiyat bilgisi açıklandı. Peki, son zammın detayları neler? Aygaz, İpragaz ve Bizimgaz'ın güncel tüp fiyatlarına dair en yeni bilgiler şöyle...

Avrupa'da gaz fiyatları yüzde 20 oranında düşebilir!

Küresel LNG tedariki açısından kritik önemdeki tesislerdeki grevin etkileri devam ederken, yapılan son analizlere göre Avrupa'da doğal gaz önümüzdeki yaz daha ucuz olacak.

Yeni nesil şehir kütüphanesi geliyor! Ödüllü kütüphane için çalışmalar son gaz devam ediyor! 

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yeni nesil Şehir Kütüphanesi projesi için çalışmalar son gaz devam ediyor. 

Türkiye’de kurulacak doğal gaz merkezi Rusya için hayati öneme sahip!

Türkiye’de kurulması öngörülen doğal gaz merkezi, Rusya tarafından Avrupa’ya doğal gaz sevkiyatında son derece önemli alternatif güzergah yaratacak cazip ve gerçekçi bir proje olarak görülüyor.

Borsa İstanbul'da yükseliş tam gaz: BIST 100 Endeksi'nde ve hisselerde son durum ne? Yatırımcılar dikkat!

Borsa İstanbul'da yükseliş tüm hızıyla sürüyor. 25 Mayıs’tan bu yana yaşanan yükseliş yüzde 25’i resmen geçti. Peki BIST 100 Endeksi'nde ve hisselerde son durum ne?

Doğal gaza zam gelecek mi? BOTAŞ’tan son dakika açıklaması!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), doğal gaz fiyatlarında haziran ayı için bir değişiklik olmayacağını duyurdu. BOTAŞ tarafından yapılan duyuruda, Avrupa ülkeleri arasında Ukrayna'nın ardından en düşük doğal gaz fiyatının Türkiye'de uygulandığı belirtildi.

Doğal gaz faturası kabarık gelenlere müjde! Tüm bankalar seferber oldu! Son başvuru tarihi 31 Mayıs!

Son dönemlerde gündemdeki yerini koruyan doğal gaz faturalarıyla ilgili çeşitli gelişmeler meydana gelmeye devam ediyor. Bu çerçevede, doğal gaz faturası ödemesi yapan çok sayıda insanı yakından ilgilendiren çok önemli gelişme yaşandı.

Avrupa'da gaz fiyatları tarihi bir düşüş yaşayarak 35 avronun altına indi! 1.5 yılın ardından ilk yaşandı!

Haziran vadeli kontratlarda, arz ve talep arasındaki dengesizlik ve Rusya-Ukrayna Savaşı'nın etkisiyle gaz fiyatları yükselerek megavatsaat başına 32 avroya ulaştı.

Avrupa Birliği ortak gaz alımı için ihaleye çıktı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Avrupa Birliği (AB), üye ülkelerin ortak doğal gaz alımı için kurulmuş olan mekanizma çerçevesinde ilk ihale sürecini de başlattı.

Borsada halka arzlar tam gaz! Son 3 senede 108 şirket 64.7 milyar TL topladı! 

Borsadaki yatırımcı sayısı 3 senede yaklaşık 4 milyon arttı ve 5 milyon 21 bin kişiye ulaşırken, halka arzlar da dikkatleri çekiyor. Buna göre, son 3 senede 108 şirket 64.7 milyar TL tutarında kaynak elde etti. 

Ukrayna gaz son durum Haberi

Ukrayna gaz son durum


Rusya ve Ukrayna, AB'nin arabuluculuğunda sürdürdükleri doğalgaz müzakerelerinde anlaşma sağladı. Moskova yönetimi, 3,1 milyar dolarlık gaz faturasını ödemeyen Ukrayna'ya aylardır askıda tuttuğu gaz satışını tekrar başlatacak. 


Rusya ve Ukrayna enerji bakanlarıyla AB Komisyonu'nun enerjiden sorumlu üyesi Günther Öttinger'in ve Gazprom ile Naftogaz yöneticilerinin imzaladıkları iki ayrı anlaşma mart sonuna kadarki süreyi kapsıyor. 


 Ukrayna 1.45 milyar doları hemen ödeyecek


Anlaşma kapsamında geçmiş borçlar için Ukrayna 1,45 milyar doları hemen ve 1,65 milyar doları yıl sonunda Rusya'ya ödeyecek.  


Tarafların daha önce bin metreküpü 385 dolar olarak ilan ettiği bu kışın geçerli olacak tarifede Ukrayna lehine değişiklik yapıldı. Kiev yönetimi bin metreküp gaza 2014 sonuna kadar 378 ve 2015'in ilk çeyreğinde 365 dolar ödeyecek. Ukrayna ön ödeme yaparak alacağı doğalgaz miktarını kesinleştirmiş olacak.  


Rusya -...