07 / 05 / 2024

Ulaş Çetinkaya tarım arazisi açıklaması

Ulaş Çetinkaya tarım arazisi açıklaması

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Ulaş Çetinkaya, Adana il sınırları içerisinde çarpık kentleşme ile imar planları ve harita uygulamalarının zamanında yapılmamasından son 10 yılda 25 bin hektar tarım alanının heba edildiğini bildirdi.

'KoopBakkal'ların sayısı 1.000'e çıkarılacak! Tarım Kredi'den son dakika müjdesi!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (Tarım Kredi), KoopBakkal Projesi'nde bu senenin sonuna kadar 1.000 satış noktasına ulaşılacağına ilişkin açıklamada bulundu. İşte ayrıntılar...

El Nino Tarım Üretimini Tehdit Ediyor! Türkiye'ye Ne Zaman Ulaşacak?

El Nino, tarım ürünlerinin hasadında ve gıda fiyatlarında büyük bir tehdit oluşturuyor. Yerel hava durumu üzerindeki etkisinin Türkiye'ye de ulaşması bekleniyor. Bu durum, şimdiden tarım üretimi ve hasadında büyük tehdit oluşturuyor. İşte El Nino hakkındaki tüm detaylar…

Tarım Bakanı Yumaklı: ‘Hedefimiz üretim maliyetlerini düşürmek’

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gıda fiyatları konusunda açıklama yaptı. Yumaklı, hedeflerinin tarladaki üretim maliyetlerini düşürmek ve insanların gıdaya uygun fiyatlarla ulaşmasını sağlamak olduğunu ifade etti.

Sofralarımız tehlike saçıyor! Sebze meyve değil adeta zehir yiyoruz! İşte en fazla tarım zehiri kullanılan gıdalar!

Sofralarımızda gıda değil adeta zehir yiyoruz. Son iki 2 yılda insan sağlığını tehlikeye atan tarım zehiri kullanımı rekor seviyeye ulaşırken, AB Komisyonu da bu konuda Türkiye'yi uyardı. Hangi gıdalarda pestisite rastlandı? Pestisit hangi hastalıklara davetiye çıkarıyor? Detaylar haberimizde...

Tarım Kredi Kooperatifi Nisan ayına bomba gibi giriyor! İşte 25 Mart-9 Nisan arası aktüel ürünler kataloğu

Tarım Kredi Kooperatif Marketleri 25 Mart-9 Nisan arası indirimli ürünler kataloğunu vatandaşla paylaştı. sebze reyonundaki ürünlere gelen indirimler dikkatlerden kaçmadı. Tarım Kredi Kooperatif Marketleri'nin indirimli ürünler listesine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Tarım sektöründen ihracatta ocak rekoru kırıldı! İşte o sektörler…

Tarım sektörü, 2 milyar 875 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek ocak ayı ihracatına ulaştı. 2022'de ihracat rekorlarına imza atan tarım sektörü, bu yıla da yükseliş eğilimine devam etti.

Tarım Kredi Kooperatif’ten indirimli ürün almak isteyen vatandaşlara müjdeli haber! Bu habere çok sevineceksiniz!

Tarım Kredi Kooperatif’ten bakkallara büyük destek geliyor. Tarım Kredi Kooperatif’e ait marketler, pek çok ürünün insanlara daha uygun şekilde ulaşmasını sağlıyor. Marketlerin yanı sıra, bakkal projelerini de hayata geçiyor. İşte detaylar...

Tarım Kredi'nin 2023 yılı yatırım hedefi 5 milyar lira!

Tarım Kredi Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Türkiye'nin en önemli oyuncularından olmayı hedeflediklerini söyleyerek, bu seneki toplam yatırım tutarlarının 2,5 milyar liraya ulaştığını, gelecek sene de ilave 5 milyar liralık yatırım yapacaklarını kaydetti.

Ucuz gıda daha çok kişiye ulaşacak! Tarım Kredi ürünleri artık bakkallarda da satılabilecek

Tarım Kredi Kooperatifi ürünlerinin KOOP Market adı altında bakkallarda da satılma projesi için protokol imzaları atıldı. İlk etapta 6 şehirde hayata geçirilecek olan projede artık Tarım Kredi ürünleri KOOP Market adı altında bakkallarda üstelik aynı fiyattan satılacak.

Dev indirimden yüksek ciro! Tarım Kredi indirimin ilk gününde 7 kat ciroya ulaştı!

İndirimli ürün satışına başlayan Tarım Kredi Kooperatifleri indirimin ilk gününde 7 kat ciroya ulaştığını açıkladı.

Tarım Kredi Kooperatifi marketinde ayçiçek yağına dev indirim haberi

Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde ayçiçek yağlarına indirim yapılacağı öğrenildi. Trakya Birlik tarafından 'Depolarımızda stok sorunu yok' açıklaması sonrası vatandaşın ayçiçek yağına daha uygun fiyata ulaşabilmesi için indirim yapılacağı bilgisi paylaşıldı.

Şekerin çuvalı 800 TL'ye dayandı! İşte Tarım Kredi Kooperatifleri, ŞOK, MİGROS,A101 22 Mart 2022 fiyat listesi...

Et, un, yumurta süt derken şimdi de şeker fiyatları yükselişe geçti. 50 kilogramlık şeker fiyatları bir senede iki katına çıkarak 800 TL'ye ulaştı. Peki marketlerdeki şeker paketlerinin güncel fiyatları kaç TL? Tarım Kooperatifi, ŞOK, MİGROS,A101 22 Mart 2022 fiyat listesi...

Tarım Kredi 4 ayda kurumlara 700 bin gıda kolisi temin etti!

Vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşması için tohumdan sofraya üretim zincirinin her aşamasında sorumluluk üstlenen Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, talep eden kurumlara yılın 4 aylık döneminde 700 bin gıda kolisi teslim etti.

Ulaş Çetinkaya tarım arazisi açıklaması Haberi

Ulaş Çetinkaya tarım arazisi açıklaması

Son yıllarda hızla artan dünya nüfusunun, gelişen teknolojiyle beraber hızlı kentleşmeye neden olduğuna dikkat çeken Şehir Plancısı Çetinkaya, kentsel alanların genişlemesinin birçok soruna yol açtığını, hava, su ve toprak kirliliğine sebep olduğunu anlattı. Bu nedenle kentsel yayılmanın, ormanlar, su kaynakları ve kentsel alanları çevreleyen alanlar üzerinde baskı oluşturduğuna vurgu yapan Çetikaya, baskıdan en çok etkilenen unsurun da tarım alanları olduğunu anımsattı. Çetinkaya, verimli toprakların kaybının, ekonomik ve ekolojik sonuçlar doğurmasının yanı sıra ülkenin ve kentlerin kendi kendini besleme potansiyelini düşürerek, dışa bağımlı hale gelmesine neden olduğunu söyledi.


Adana ve yakın çevresinde 1950’li yıllardan itibaren yeni teknolojilerin kullanımıyla başlayan tarım sektöründeki gelişmeler ve sektörün meydana getirdiği iş hacminin bölgeye göçü hızlandırdığını ifade eden Ulaş Çetinkaya, “Planlı olmayan göçlerin kent bütününde olu?turduğu...