16 / 05 / 2024

Ulaşılabilirlik Destek Projesi belediye destek

Ulaşılabilirlik Destek Projesi belediye destek

''Ulaşılabilirlik Destek Projesi'' kapsamında çeşitli illerden başvuruda bulunan 472 proje uygunluk açısından değerlendirilerek, desteklenecek projeler belirlendi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, belediyelerce geliştirilen 12 projeyi destekleyecek

Ulaştırma Bakanı açıkladı! Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin ilk etabı 2025'te tamamlanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin Çerkezköy-Kapıkule arasında bulunan 53 kilometrelik kesiminde çalışmaların devam ettiğini kaydedilerek, projenin ilk etabının ise 2025 yılı sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını açıkladı.

3'üncü köprüye demiryolu hazırlığı!

Birleşik Arap Emirlikleri fonu ADQ, ile Türkiye yeni ulaşım yolu projesi için harekete geçti. Aktarılan son dakika bilgisine göre, Türkiye-BAE arasında 3. köprüye demiryolu projesini görüşüyor.

Çocuklar için Süt Destek Projesi geliyor! Süt Destek Projesi'nden kimler yararlanabilir?

Ankara Büyük Belediyesi tarafından oluşturulan bir kampanya bu kez de çocukları kapsıyor. Çocuklar için yapılan süt desteği projesi, çocuk ve bebeklerin temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan ailelere maddi bir rahatlama sunuluyor. 

Devletten büyük jest! Ev hanımları artık maaşa bağlandı.. Aylık işte bu kadar alacaksınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurusunu yaptığı ve büyük bir sevinçle karşılaşılan destek ödemesinin detayları merak ediliyor. Ev hanımlarına destek projesi kapsamında ev hanımlarına maaş bağlıyor!

İmamoğlu duyurdu! Yeni evleneceklere destek projesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada yeni bir destek projesini hayata geçirdiklerini açıkladı. İşte projenin detayları...

Bakan Yanık müjdeyi verdi! Aylık 850 ve 1250 lira verilecek! Bu hafta hesaplara yatıyor!

Doğal gaz tüketim desteği, anaokulu desteği ve üniversitelilere ulaşım destek ödemesi başta olmak üzere desteler devam ederken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ödeme miktarları hakkında bilgi verdi.

Annelere müjde! Başvuran PTT'den 1300 TL'lik desteği kapacak! Karşılıksız ve geri ödemesiz! Görmeyen kalmasın!

Devlet kurum ve kuruluşları, yardıma muhtaç vatandaşlara pek çok alanda yardım ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 50'den fazla destek projesi yürütürken, annelere 1300 TL destek fırsatı sundu! Karşılıksız ve geri ödemesiz! Görmeyen kalmasın!

TOKİ ucuz konut başvuruları başladı mı, başvuru koşulları ne? 2022 TOKİ sosyal konut projesi ayrıntıları...

TOKİ sosyal konut projesi başvuru tarihi ve koşulları gibi detaylar bekleniyor. 81 ili kapsayan TOKİ Sosyal Konut Projesi, dar gelirlilere kolay ulaşılabilirlik sağlıyor. Peki TOKİ'ye kimler başvurabilir? İşte TOKİ projesinde son gelişmeleri...

Ekmek yemek de lüks olacak! Sektörün ağır topları son zamdan sonra ekmeğin kaç lira olacağını açıkladı

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin fırıncılara uygun fiyattan verdiği Un Destek Projesi’nin sona ermesinin ardından sektörün önemli isimleri ekmeğe büyük zam geleceğini açıkladı.

Mersin Mezitli Metrosu için imzalar atıldı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımdaki vizyon projesi olan metro için imzalar atıldı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, metro projesine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Nef Vakfı ve İhtiyaç Haritası'ndan ‘Bir Destek, Bir Yuva’ projesi!

Nef Vakfı ve İhtiyaç Haritası tarafından başlatılan ‘Bir Destek, Bir Yuva’ projesi ülkemizin dört bir tarafında süren yangınlar sonucu okulunu, konutunu, işini, geçim kaynaklarını kaybedenlere umut olacak.

Bozkır Müftülüğü'nden İyilik Konutları Projesi'ne destek!

Bozkır Müftülüğü ve bazı sivil toplum kuruluşları, savaş mağduru Suriyeli ailelere yönelik olarak başlatılan "İyilik Konutları Projesi"ne destek vermeyi sürdürüyor.

Malatya'ya 2 yeni ulaştırma projesi müjdesi!

Malatya Havalimanı'nda hayata geçirilecek olan yeni terminal binasının temel atma ve Tohma Köprüsü'nün açılış töreni yarın yapılacak.

Ulaşılabilirlik Destek Projesi belediye destek Haberi

Ulaşılabilirlik Destek Projesi belediye destek


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, engellilerin toplumsal hayata eşit katılabilmeleri ve çevrenin engelsiz hale getirilmesi için geliştirilen 12 projeyi destekleyecek.


Bakanlığın Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2013 yılı Ulaşılabilirlik Destek Projesi (UDEP 2013) kapsamında desteklenecek projeler belli oldu.


Proje, engellilerin toplumsal yaşama tam ve eşit olarak katılabilmeleri ve yapılı çevrenin engelsiz hale getirilmesi için örnek uygulamalarla, erişilebilirliğin pilot alan çalışması yapılan kentin tamamına ve diğer kentlere yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor.


Ulaşılabilirlikle (erişilebilirlik) engellilerin evlerinden çıkabilmeleri, başkalarına ihtiyaç duymadan binalara ve açık alanlara ulaşabilmeleri ve bunları kullanabilmelerine yönelik tedbirler alınacak. 


Kaldırımlarda, yaya geçitlerinde, parklarda, çocuk oyun alanlarında, kamunun hizmet verdiği ve kamu kullanımına açık tüm binalarda ve ulaşım hizmetlerinde ulaşılabilirlik tedbirlerinin alınması, yalnızca engelliler için değil, hareketlerinde kısıtlılık yaşayan yaşlılar, hamileler,...