24 / 07 / 2024

ülke büyüme değerlendirmesi

ülke büyüme değerlendirmesi

Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK ) verilerine göre, Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 2,1 büyüdü. Piyasada ağırlıklı ön görü yüzde 2,7 düzeyindeydi.

TEKCE'nin globaldeki büyüme yolculuğu tam gaz! 20'nci ofisini Dubai'de açtı!

TEKCE, 20'nci ofisini Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai'de açarak global arenadaki büyüme yolculuğuna devam ettiğini duyurdu. TEKCE, Türkiye, İspanya, İsveç ve Kıbrıs’taki ofislerinin ardından 20'nci ofisini Dubai'de açtı.

EBRD, Türkiye’nin 2023 yılı büyüme tahminini deprem nedeniyle değiştirdi!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi öncesinde açıklanan yüzde 3,5'lik 2023 yılı büyüme tahminini yüzde 3'e indirdi.

S&P Türkiye'nin ekonomik büyüme tahminini değiştirdi!

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's (S&P), Türkiye ekonomisinin bu yıl için büyüme tahminini yüzde 5.2'ye, gelecek yıl için büyüme tahminini ise yüzde 2.8'e çıkardığını açıkladı.

Yüzde 7,6 büyüme iyi de, sorun nerede? Osman Arolat yazdı…

Duayen Gazeteci Osman Arolat, Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un büyüme oranları hakkında yaptığı açıklamaya dair bir yazı kaleme aldı. Arolat yazısında, “Bu büyüme piyasa için canlılık, vatandaş içinse ‘tahribat’ oluyor.” ifadelerini kullandı.

Fitch Türkiye'nin ekonomik büyüme tahminini değiştirdi

ABD'nin uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ekonomi ve Türkiye ile ilgili büyüme tahminlerini içeren raporu yayınladı. Raporda Türk ekonomisinin 2023'te daha önce hesaplanandan fazla büyüyeceği öngörüldü.

OECD Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), küresel ekonomik büyüme tahminini yüzde 3'e indirirken, Türkiye ekonomisine yönelik büyüme beklentisini yüzde 3,7'ye yükseltti. Türkiye'de gelecek yıl enflasyonun yüzde kaç olacağı da hesaplandı.

Türkiye ekonomisi büyümeye devam ediyor! 2021'de yüzde 11 büyüme kaydetti!

Türkiye, 2021 yılının son çeyreğinde yakaladığı yüzde 9,1 oranındaki büyüme ile, verisi belli olan G20 ülkeleri arasında birinci, OECD'de ise üçüncü sırada yer aldı.

JP Morgan Türkiye'nin büyüme tahminini yukarı yönlü revize etti!

Uluslararası yatırım kuruluşu JP Morgan, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası kararlarını değerlendirdi. Değerlendirmiş olduğu raporda Türkiye'nin 2021 yılı GSYH büyüme tahminini yükseltti.

İnşaat sektörü 2020'yi hızlı büyüme ile kapattı!

Türkiye İMSAD Ocak 2021 Sektör Raporu yayınlandı. Rapora göre, 2020 yılında ipotekli konut satışlarının payı yeniden önemli ölçüde arttı ve yüzde 38,2 oldu. İnşaat sektörü 2020'yi hızlı büyüme ile kapattı

İnşaat malzemesi sektöründe 2021’de yüzde 6-7 büyüme bekleniyor!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Tayfun Küçükoğlu, 2020 yılında dalgalı bir grafik izleyen sektörde 2021'de yüzde 6-7 büyüme öngördüklerini belirtti.

2021'de konutta büyüme hedefi yüzde 3.40!

2021 bütçesi çerçevesinde kamu yatırım büyümesinde konutta yüzde 3.40, özel sektör yatırımı kapsamında da konutta yüzde 3.16 büyüme hedefleniyor.

Çin ekonomisi 2020'de yüzde 2,3 oranında büyüme gösterdi!

Çin ekonomisi 2020 yılında önceki yıla kıyasla yüzde 2,3 oranında büyüme gösterdi. Ülkenin gayri safi yurt içi hasılası geçen yıl 101,60 trilyon yuan (15,68 trilyon dolar) seviyesini gördü.

Hedef yüzde 10 büyüme ve 20 milyar dolarlık yeni proje!

Yurt dışında iş yapan müteahhitler 2021’de dünya ekonomilerindeki yeni büyüme dalgasına paralel olarak fırsatların çoğalacağını belirtiyor. Türk müteahhitler yine öne çıkarken, pazar da artıyor. 

ülke büyüme değerlendirmesi Haberi

ülke büyüme değerlendirmesi

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış GSYH önceki çeyreğe göre yüzde 0,5 azaldı. İkinci çeyrekte takvim etkisinden arındırılmış GSYH ise yıllık yüzde 2,4 büyüdü. Konu ile ilgili açıklama yapan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya; ilk çeyrek ile karşılaştırıldığında, büyüme rakamlarının beklentinin altında kaldığına dikkat çekti ve sözlerine şu şekilde devam etti:


“İlk çeyrek verileri ile karşılaştırıldığında, ikinci çeyrekteki büyüme rakamları beklentinin altında kaldı. Bu tabloya bakıldığında, ilk çeyrekte yüzde 4'ün üzerinde büyüyen Türk ekonomisi ikinci çeyrekte hız kesti. Tabi ortaya çıkan rakamlarda, Merkez Bankası’nın ocak ayında yaptığı agresif faiz artışı, AB'deki kırılgan toparlanma göstergeleri ve yakın coğrafyadaki jeopolitik ve siyasi gelişmelerin ihracata bağlı üretimi azaltması önemli bir rol oynadı.”


Türkiye yükselişini devam ettirecektir 


Ekonomideki yüksek enflasyon ve özellikle de parasal sıkılaştırma...