08 / 05 / 2024

ülkelerin vergi gelirleri

ülkelerin vergi gelirleri

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), üye ülkelerde vergi gelirlerinin Kovid-19 salgınından önce düştüğünü hatırlatarak özellikle tüketim vergisi olmak üzere ülkelerin vergi gelirlerinde bu yıl daha büyük düşüşlerin yaşanacağı yönünde uyarıda bulundu.

Seçimden sonra vergilere zam gelebilir!

Prof. Dr. Murat Batı, seçimden sonra gelir vergisinin payının yükseltilerek, dolaysız vergilerin toplam vergi gelirleri içindeki payının artırılabileceğini açıkladı.

2022'de vergi gelirlerinde rekor artış!  2022 vergi gelirleri ne kadar arttı?

Bu yılın ilk 11 aylık döneminde vergi gelirlerinde geçen yıla kıyasla yüzde 103 artış gösterdi. KDV ise ilk 11 ayda 522,4 milyar Türk Lirası’na ulaştı.

Milyonlarca vergi mükellefine şok! Daha az vergi ödemek için bunları yapabilirsiniz!

Milyonlarca vatandaş, 2022 yılındaki kazançları üzerinden beyanname vererek vergi ödeyecek. Elde ettikleri gelirleri üzerinden yıllık beyanname verecek olan kişiler, bir taraftan beyannameye yazabilecekleri masraflar da yapıyor. İşte gelir vergisi ile ilgili merak edilen detaylar...

Yeni vergi barışında gayrimenkuller gerçek değerine yükseltilebilecek!

Devletin 30 Nisan 2021 tarihi itibarıyla tahsil edemediği bütçe geliri toplamı 623 milyar 984 milyon Türk Lirası oldu. Tahsil edilemeyen vergi gelirleri bu tutarın 282 milyar 614 milyon Türk Lirası'na denk geliyor. Peki yeni vergi barışının kapsamı ne? İşte detaylar..

2021 kira gelirleri beyannamesi ne zaman verilir?

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile 2021 yılında uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 9.11 olarak belirlendi. Bu kapsamda, 2021 gelirleri için istisna tutarı 7 bin lira olarak açıklandı.

Pandemi nedeniyle ülkelerinin vergi gelirinde büyük düşüş yaşanacak!

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), üye ülkelerde vergi gelirlerinin Kovid-19 salgınından önce düştüğünü hatırlatarak özellikle tüketim vergisi olmak üzere ülkelerin vergi gelirlerinde bu yıl daha büyük düşüşlerin yaşanacağı yönünde uyarıda bulundu.

Kovid-19 Almanya'nın vergi gelirlerini düşürdü!

Almanya’da yeni tip koronavirüs salgınının etkisi ile federal devlet ve eyaletleri kapsayan vergi gelirleri nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,3 düşüş gerçekleşti.

Belediyelere koronavirüs desteği!

Belediyeler, il özel idareleri ve bunlara bağlı kuruluşların borçlarına karşılık genel bütçe vergi gelirleri tahsilat toplamı üzerinden ayrılacak paylardan 3 ay kesinti yapılmayacak.

Naci Ağbal: Deprem vergileri çarçur edilmedi!

Elazığ'da meydana gelen deprem, deprem vergisi tartışmasını gündeme getirdi. Strateji ve Bütçe Başkanı Ağbal; "Bütün vergi gelirleri nasıl bütçenin havuzuna gidiyorsa bu gelirler de bütçenin havuzuna geldi. Bu gelirler çarçur edilmedi." dedi...

Merkezi yönetim bütçesi fazlaya geçti!

Kasım’da merkezi yönetim bütçesi 7.8 milyar TL fazla verdi. Vergi gelirleri biryü öncesine göre yüzde 8 artarak 73.4 milyar TL oldu. Konut satışı, sanayi, ticaret ve hizmet ciro endekslerindeki artışlar piyasalardaki hareketliliği yansıttı...

Kira bedeli düşükse vergi ödenir mi?

Konut ve işyeri kiralamalarından elde edilen kira gelirleri için kira gelir vergisi ödeniyor. Peki, kira bedeli düşükse vergi ödenir mi?

Emlakta vergi indirimi gelirleri artırdı!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Abdurrahman Yıldırım bugünkü yazısında bütçe ve istihdam verilerini değerlendirdi. Yıldırım, emlakta vergi indirimlerine gitmenin vergi gelirlerinin arttığını belirtti.

1.5 milyon gayrimenkul sahibi için vergi dönemi 1 Mart'ta başlıyor!

Evi ve işyeri kirada olan 1.5 milyon kişi için vergi dönemi 1 Mart'ta başlıyor. 2016 kira gelirleri için istisna tutarını 3800 lira olarak belirleyen Maliye Bakanlığı, işyeri kira geliri 30 bin lirayı aşmayanların da kira gelir beyanı vermeyeceğini belirtti.

ülkelerin vergi gelirleri Haberi

ülkelerin vergi gelirleri


Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütünün (OECD), “Gelir İstatistikleri” raporunun 2020 versiyonu yayımlandı. Raporda, OECD genelinde vergi gelirlerinin 10 yıldır ilk kez 2019'da düştüğü kaydedildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik faaliyetleri ve tüketim vergisi gelirlerini düşürdüğüne dikkat çekilen raporda 2020'de çok daha büyük bir düşüşlerin beklendiğinin vurgusunu yaptı.

OECD'ye üye ülkelerin ortalama vergi gelirlerinin GSYH'ye oranı, 2018'deki yüzde 33,9'ye karşılık, 0,1 puanlık düşüşle, 2019'da yüzde 33,8’ye geriledi.

Örgüte üye ülkeler içinde geçen yıl vergi gelirinin GSYH'ye oranının en yüksek olduğu ülke yüzde 46,3 ile Danimarka olurken, Meksika'da bu oran yüzde 16,5'te kaldı.

Türkiye’de vergi gelirlerinin GSYH'ye oranı ise 2018’de yüzde 24’ten 23,1’e geriledi

Bu oran Almanya’da yüzde 38,8, Fransa’da 45,4 olurken Türkiye’de 2018’de yüzde 24’ten 23,1’e geriledi....