05 / 05 / 2024

Uludağda boş oteller

Uludağda boş oteller

Uludağ'da kayak sezonu aşırı rüzgar, kar yağışı ve sisten dolayı erken kapandı. Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ’da kayak sezonu kapandı.

 OSB arazilerinin satış değeri Boğaz'daki lüks yalıları bile geride bıraktı!

Organize Sanayi Bölgeleri'nde kira artışları yüzde 150 oranlarına yaklaştı. Bölgedeki metrekare satış fiyatı da Boğaz'daki yalı fiyatlarını aşarken, Marmara Bölgesi söz konusu fiyat artışında açık ara başı çekiyor.

Kış turizm merkezi Uludağ'da otel fiyatları cep yakıyor! 

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Uludağ'da otel fiyatları uçtu. Bölgede yılbaşında gecelik konaklama ücreti ise kişi başı 8 ile 14 bin arasında değişiyor.

Deprem uzmanından çarpıcı son dakika uyarısı! İstanbul'da bu 5 ilçe boşaltılmalı! İşte o ilçeler...

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili çarpıcı son dakika açıklamalarında bulundu. Moriwaki, İstanbul'da boşaltılması gereken ilçeleri de tek tek açıkladı. İşte o ilçeler...

Ev sahipleri, konutlarını kiraya vermekten kaçıyor! İstanbul’da boş konut sayısı 400 bini geçti!

Kiraların yükseleceğini düşünen ve yüzde 25 sınırında takılmak istemeyen konut sahipleri, evlerini kiralamadı. İstanbul'da boş konut sayısı 400 bini geçti. 

İstanbul’da boş konut sayısı 400 bini geçti!

Kiraların yükseleceğini öngören ve yüzde 25 sınırında takılmak istemeyen mülk sahipleri, konutlarını kiralamadı. Hal böyle olunca, İstanbul’daki boş konut sayısı da 400 bini aştı.

İstanbul'da bir daire fiyatına İspanya'da satılık köy

İspanya'da boşalan köy internet üzerinden satışa çıkarıldı. 44 hane ve çeşitli sosyal yapılardan oluşan köyün 4 taliplisi olduğu belirtilirken, köyün bir takım yatırımlarla turizm merkezine çevrilebileceği kaydedildi.

Ali Kurt'tan barınma sorunu için '1 milyon boş konut kamulaştırılsın' önerisi! 

ĶİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, hükümetin yeni konut üretimi için ayırdığı 30 milyar TL ile megakent İstanbul'da boş olan 1 milyon konutun kamulaştırılması önerisinde bulundu... 

Amsterdam'da yüksek kira beklentisi nedeniyle evini boş tutan ev sahiplerine ceza!

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da boşalan evlerini yüksek kira beklentisiyle boş bırakan hak sahiplerine belediye tarafından para cezası verilecek.

İstanbul'da konut sorununu boş ofisler çözebilir!

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, İstanbul'da boş ofislerin dönüştürülmesiyle 200 bin konut arzı sağlanabileceğini dile getirdi. 

İstanbul'da boş daireler hızla kiralanıyor!

İstanbul genelinde kira ücretleri yüzde 50 ile 80 arasında artış gösterdi. Boşanmalardaki artışlar ve yabancı göçmen sayısının artmasıyla kiralık evler kapış kapış kapılıyor. 

İzmir Kordon'da boş dükkan bulunmazdı: Şimdi camlar kiralık, satılık ilanları ile kaplanmış!

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir’in en gözde ilçesi Kordon’da kapanan dükkanları yerinde inceledi, “Bu manzara içler acısı, esnaf mutsuz, ümitsiz” dedi.

Brezilya'da boşanan çiftlerin sayısı son 13 yılın en yüksek rakamına ulaştı!

Brezilya'da geçen senenin ikinci yarısında boşanan çiftlerin sayısı son 13 senenin en yüksek rakamına ulaştı.

Bursa Uludağ'da inşaat krizi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, Bursa Uludağ Milli Parkı oteller bölgesinde yıkılan Büyük Otel'in yerine yaptığı tesise karşı açtıkları dava için keşif yapan DOĞADER ve Bursa Barosu heyeti, şok edici bir gerçekle karşılaştı. 

Uludağda boş oteller Haberi

Uludağda boş oteller

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ’da kayak sezonu kapandı. Geçen yıl kar yağmaması nedeniyle sezonu erken kapatan Uludağ’daki oteller, bu yıl da aşırı rüzgar, sis ve kar yağışından dolayı kayakçı müşteri bulamayınca sezonu erken kapatmak zorunda kaldı. 


6 bin yatak ve 22 otelin bulunduğu Uludağ’da sezonun bu yıl da erken kapandığını belirten Güney Marmara Turizm ve Otel İşletmecileri Birliği Derneği (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren, “Sadece Uludağ’da değil, Türkiye’deki diğer kayak merkezlerinde de kar olmasına rağmen otellerin açık kalmasını sağlayacak kayakçı müşteri olmayınca kayak merkezleri kapandı. Günübirlik gelenler hala var. Biz de Uludağ’da tesisleri sökmedik. Hava şartları iyi olursa hafta sonları kayakçılar için bazı liftleri açacağız” dedi. Bu kış sezonunun geçen yıla oranla iyi geçtiğini ancak yine de 2013...