23 / 12 / 2024

Ulusal Havza Yönetim Stratejisi yürürlükte mi

Ulusal Havza Yönetim Stratejisi yürürlükte mi

Yüksek Planlama Kurulu kararında, Orman ve Su İşleri Bakanlığı koordinatörlüğünde ilgili bütün kurum ve kuruluşların görüşleri alınarak hazırlanan "Ulusal Havza Yönetim Stratejisi (2014-2023)"nin kabulüne karar verildiği belirtildi...

2021 Türkiye Tesis Yönetim ve Pandemi ile Mücadele Konferansı 1 Haziran’da!

Tesis yönetim sektörünün önde gelen ulusal ve uluslararası tesis yönetim firmalarının katılım sağlayacağı TRFMC 2021 Türkiye Tesis Yönetim ve Pandemi ile Mücadele Konferansı 1 Haziran'da gerçekleşecek. 

Kristal Türkiye'nin yönetim danışmanı Zennure Özen oldu!

Zennure Özen, Kristal Türkiye lokal, ulusal ve uluslararası operasyonunda tüm süreçlerden sorumlu yönetim danışmanı oldu. Gayrimenkul franchise endüstrisinin tecrübeli ismi Özen, 2013-2018 yılları arasında Coldwell Banker Türkiye operasyonu genel koordinatörü olarak görev almıştı...

Zennure Özen, Kristal Türkiye'nin yönetim danışmanı oldu!

Gayrimenkul franchise endüstrisinin tecrübeli isimlerinden olan Zennure Özen, Kristal Türkiye lokal, ulusal ve uluslararası operasyonunda tüm süreçlerinden sorumlu yönetim danışmanı oldu.

Havza Yönetim Planlarının Hazırlanması, Uygulanması ve Takibi Yönetmeliği!

Su Havzalarının Korunması ve Yönetim Planlarının Hazırlanması Hakkında Yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik Bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı...

Havza yönetim planı nasıl hazırlanır?

Su havzasındaki su kaynaklarının ve canlı hayatının korunmasını, geliştirilmesini ve bozulmamasını sağlamak üzere hazırlanan plana havza koruma planı deniyor. Peki, havza yönetim planı nasıl hazırlanır?

Havza Yönetim Heyeti teşkili ve görevleri!

Havza koruma eylem ve yönetim planları ile taşkın ve kuraklık yönetim planlarının hazırlanması, uygulamaların izlenmesi ve değerlendirmesiyle alakalı çalışmalarını yürüten Havza Yönetim Heyeti teşkili ve görevleri nelerdir?

Havza yönetim heyetlerinin teşekkülü, görevleri, çalışma usul ve esasları hakkında tebliğ!

Havza yönetim heyetlerinin teşekkülü, görevleri, çalışma usul ve esasları hakkında tebliğ 20 Mayıs 2015 tarihinde 29361 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Havza yönetim heyetleri tebliği...

Türkiye’de havzaların mevcut durumu 2014!

2014 - 2023 dönemine ait Ulusal havza yönetim stratejisi, 4 Temmuz 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte Türkiye ’de havzaların mevcut durumu 2014..

Ulusal Havza Yönetim Stratejisi yürürlükte!

Yüksek Planlama Kurulu kararında, Orman ve Su İşleri Bakanlığı koordinatörlüğünde ilgili bütün kurum ve kuruluşların görüşleri alınarak hazırlanan "Ulusal Havza Yönetim Stratejisi (2014-2023)"nin kabulüne karar verildiği belirtildi...

Ulusal Havza Yönetim Stratejisi nasıl hazırlanır?

Ulusal havza yönetim stratejisi 2014 - 2023, 4 Temmuz 2014 tarihinde 29050 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, Ulusal Havza Yönetim Stratejisi nasıl hazırlanır? İşte strateji hazırlama süreci..

Su ayrım hattı nedir?

Ulusal Havza Yönetim Stratejisi 2014- 2023 Planı, 4 Temmuz 2014 tarihinde 29050 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki strateji kapsamında yer alan su ayrım hattı nedir?

Mikro havza nedir?

2014 - 2023 dönemine ait Türkiye Ulusal Havza Yönetim Stratejisi, 4 Temmuz 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, havza yönetimi planında yer alan mikro havza nedir?

Türkiye ulusal havza yönetim stratejisi 2014!

Türkiye Ulusal Havza Yönetim Stratejisi 2014-2023, 4 Temmuz 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Strateji planında su havzalarının ve onların doğal kaynakları ile ilgili esaslara yer veriyor...

Ulusal Havza Yönetim Stratejisi yürürlükte mi Haberi

Ulusal Havza Yönetim Stratejisi yürürlükte mi


Türkiye havzalarının eşgüdümlü, katılımcı ve ekosistem odaklı yönetimini esas alan "Ulusal Havza Yönetim Stratejisi" Resmi Gazete'de yayımlandı.  


Yüksek Planlama Kurulu kararında, Orman ve Su İşleri Bakanlığı koordinatörlüğünde ilgili bütün kurum ve kuruluşların görüşleri alınarak hazırlanan "Ulusal Havza Yönetim Stratejisi (2014-2023)"nin kabulüne karar verildiği belirtildi.


Buna göre, söz konusu strateji belgesinde, 25 nehir havzasının ve onun alt havzalarından oluşan havzalar sisteminin sürdürülebilir yönetiminin Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınmasının önemli bileşenlerinden birini oluşturduğu vurgulandı.


Havza yönetiminin, coğrafi olarak ayrık bir drenaj alanındaki hidrolojik hizmetlerin sürdürülebilirliğini, toprağın, bitki örtüsünün, su ve diğer doğal kaynakların ve varlıkların havza alanlarında yaşayanların yararına entegre korunması, geliştirilmesi ve yararlanılmasını gerçekleştirerek, sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlayacağı ifade edildi.


"Sürdürülebilir havza yönetiminin temelini; mevcut arazi ve su kullanımı, bu kullanımın ekoloji ve biyoçeşitliliğe nasıl...