05 / 05 / 2024

Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu

Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu

Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu (ICIJ) dünya genelinde 130 bin kişinin adının geçtiği Offshore hesaplarındaki kirli çamaşırları ortaya dökmüş!..

TÜBİTAK 214 aday araştırmacı arıyor: Bilim ve teknoloji alanında kariyer fırsatı! Başvuru süresi ne zaman sona erecek

TÜBİTAK bünyesine 214 aday araştırmacı aranıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan habere göre BİLGEM, SAGE ve RUTE için görev almak üzere araştırmacılar alınacak. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı belirli süre görev yapmak üzere araştırmacı alımı yapacağını duyurdu.

Araştırmacılar açıkladı! 2023 bitcoin ticaretinde garanti kar sağlayacak! 

Araştırmacılar, Çin Yeni Yılı Bitcoin Ticaretinin Garantili Kâr Olduğunu Söyledi

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü arazilerinin TOKİ'ye devri TBMM'de!

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne ait tarımsal arazilerin TOKİ'ye devredilmesi Meclis gündemine taşındı. CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, kouyla ilgili soru önergesi verdi. 

Wercco Uluslararası Atık Ve Enerji Araştırma Merkezi Limited Şirketi kuruldu!

Wercco Uluslararası Atık Ve Enerji Araştırma Merkezi Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Karım Jokar tarafından kuruldu.

GYODER gayrimenkul araştırmacılarını ödüllendiriyor!

Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu GYODER, İAV (İktisadi Araştırmalar Vakfı) iş birliği ile GYODER Lisansüstü Tez Ödülleri' yarışmasını hayata geçiriyor. Yarışmaya  yüksek lisans ve doktora mezunları katılabilecek. Katılımcılar 30 Eylül 2021'e kadar başvurabilecek.

Kocaeli'nin kentsel dönüşüm araştırma raporu hazırlandı!

AKP Milletvekili İlyas Şeker, riskli yapıların kentsel dönüşüm sürecinde depreme dayanıklı olarak yenilenmesi gerektiğine dikkat çekti. Şeker, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm araştırma raporunu hazırladı. Her yıl uluslararası deprem gerçeği ve kentleşme çalıştayını yapıyor" dedi...

Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi başladı!

"Sürdürülebilir kentler ve yerel yönetimler" temasıyla Fransa'nın Strazburg kentinde düzenlenen Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi başladı. 

Uluslararası Araştırma Grubu Gelibolu Yarımadası'nı gezdi!

Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi Türkiye Milli Komitesi (ICOMOS) ve INTERFEST üyelerinin de aralarında bulunduğu, "Uluslararası Araştırma Grubu", Gelibolu Yarımadası'nda incelemelerde bulundu.

Depremden korunmak için satın alınan mülk iyi araştırmalı!

Devlet görevini tam ve eksiksiz olarak yerine getirmek, yapımcılar ise kaliteli ve uluslararası standartlarda yapılar inşaat etmek mecburiyetindedir. Vatandaşın görevi ise satın alacağı mülkü çok iyi araştırmaktır.

Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi bugün başlıyor!

Eskişehir'de yerli ve yabancı 100'ü aşkın bilim insanının katılımıyla "Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi" bugün başlayacak. Kongre, Kent Araştırmaları Dergisi ve Kent Araştırmaları Enstitüsünce Anadolu Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilecek.

Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi 16 Nisan'da!

Kentsel sorunlarla çözüm yollarının ele alınacağı Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi, 16 Nisan'da, Eskişehir'de yapılacak. Kongre, Kent Araştırmaları Enstitüsü, Anadolu Üniversitesi ve kent araştırma dergisi İdeal Kent tarafından düzenlenecek.

Erzurum'da Uluslararası Kazı ve Araştırma Sempozyumu düzenlenecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, Erzurum 'da düzenlenecek " Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu " ile Anadolu'nun tarihi mirasının dünyaya tanıtılması hedefleniyor.

Konut Kredileri Araştırması 2014 yılı açıklandı!

ING Uluslararası Araştırmalar tarafından her yıl gerçekleştirilen yıllık ' Konut Fiyatları ve Konut Kredileri Araştırması 'nın 2014 yılı sonuçları açıklandı. Türkiye'de 2015 yılında konut fiyatlarında artış bekleniyor.

Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu Haberi

Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu

Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu (ICIJ) dünya genelinde 130 bin kişinin adının geçtiği Offshore hesaplarındaki kirli çamaşırları ortaya dökmüş!..  Wikileaks belgeleri ile siyasetçilerin, devlet adamlarının kirli ilişkileri ortaya çıkartılmıştı, şimdi de kirli para trafiği ifşa ediliyor...


Offshore hesaplardaki gizli hesapların, para trafiğinin açığa çıkartılması bir gazetecilik işinden daha öte bir hesaplaşmadır... Emlak Kulisi için yaklaşık 6 aydır yaptığım değerlendirmelerde sıkça yeni bir dünya düzeninin kurulduğunu, bu süreçte uluslararası ciddi hesaplaşmaların olacağını vurguluyorum. 30 Mart 2013 tarihinde yaptığım değerlendirmelerde: “Avrupa’daki ekonomik kriz derinleştikçe, ülkelerindeki yabancı paralara el koyma operasyonlarını daha belirgin bir şekilde göreceğiz” demiştim… Bugün dünya basınının gündemi,  32 trilyon dolar tutarındaki offshore hesapların ifşası… 


Sanayi devrimi ile yükselen Japonya, Avrupa ülkeleri ve ABD, Dijital devrimle güç kaybediyor… Sony, Sharp, Panasonic gibi...