06 / 05 / 2024

uluslararası bienal sanatçısı Saffet Gözlükaya

uluslararası bienal sanatçısı Saffet Gözlükaya

Uluslararası bienal sanatçısı mimar Saffet Gözlükaya kimdir? Saffet Gözlükaya'nın öne çıkan projesi Blue Bay Otel’in mimari özellikleri nelerdir? İşte Saffet Gözlükaya'nın biyografisi ve Blue Bay Otel...

Konut krizi yabancı öğrencileri vurdu! Kanada'daki yabancı öğrenci sayısının yüzde 35 azalması bekleniyor!

Kanada’da hükümet, konut krizini ağırlaştırdığı gerekçesiyle uluslararası öğrencilerin sayısına sınır getiriyor. Üst sınır 2024 yılında yaklaşık olarak 360 bin vize olacak. Bu da 2023 yılına göre yüzde 35’lik bir düşüş anlamı taşıyor.

Altın, dolar, borsa! Gözler bugün saat 14.00'a çevrildi

Bugün Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararından önce dünyaca ünlü kurumlardan tahminler geldi. Uluslararası Finans Enstitüsü, politika faizini 250 baz puan artıracağını tahmin etti. İşte tüm detaylar...

Ünlü ekonomistten kritik Türkiye yorumu! 'Türkiye kalıcı olarak siliniyor'

Uluslararası Finans Enstitüsü Başekonomisti Robin Brooks, Türkiye'de yapılan seçimlerin arkasından kıymetini süratli bir halde kaybeden Türk Lirası hakkında değerlendirmeler yaptı. Brooks, Türkiye'nin Arjantin'nin yolunda olduğunu ve bu durumun "üzücü" olduğunu söyledi.

Emlak kralı çıkan İbrahim Tatlıses'in mal varlığı şaşkına çevirdi!

Türkiye'nin ünlü sanatçısı İbrahim Tatlıses'in emlak zengini olduğu ortaya çıktı. Peki, imparatorun nerede hangi gayrimenkulleri var? İşte detaylar...

Doların adil değeri belli oldu! IF açık açık rakam verdi! 

Uluslararası Finans Enstitüsü (IF), dolar/TL kuru için hesapladığı adil değeri açıkladı. 

Gündemden düşmeyen Ahbap'tan bir yeni yardım daha! Acil bakın!

Rock müzik sanatçısı Haluk Levent'in kurucusu olduğu Ahbap Derneği depremde ebeveynlerini kaybeden üniversite öğrencilerine aylık 5 bin lira burs verecek.

Rapor yayınlandı ve gerçek ortaya çıktı! 299 trilyon dolara düştü

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF), “Küresel Borç Monitörü” raporuna göre: Küresel borçlar geçen sene, 2015'ten bu yana ilk kez senelik bazda azalarak 299 trilyon dolara düştü.

Dev finans kuruluşundan kabus gibi dolar yorumu! Deprem, doları da vuracak!

Uluslararası Finans Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada , aralarında Türkiye'nin de olduğu birçok gelişmekte olan ülke parasında değer kaybı beklendiği bildirilirken Türk Lirası’nda depremin de etkili olacağı ve Dolar TL'nin yükseleceğine yer verildi.

Emlak Konut GYO İstanbul Uluslararası Finans Merkezi için UNTD İnşaat ile sözleşme imzaladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'ndan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi sözleşmesi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

Uluslararası para sisteminin merkezindeki dolar yerini koruyabilecek mi?

Uluslararası para sisteminin merkezinde yer alan dolar için Prof. Dr. Güven Delice, dolar merkezli uluslararası para sisteminin sürdürülebilirliği konusunu kaleme aldı.

Başekonomist doların kaç lira olması gerektiğini açıkladı

Uluslararası Finans Enstitüsü Başekonomisti Robin Brooks, doların adil değerinin 21 Türk Lirası olması gerektiğini dile getirdi. Brooks daha önceki 16.50 liralık tahminini 21 liraya çıkarırken gerekçe olarak ise cari açıktaki büyümeyi işaret etti.

IIF dolar kurunun adil değerini sert yükseltti!

Eksi reel faiz ve cari açıktaki artış dolar kuru üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Bu noktada Uluslararası Finans Enstitüsü’nden (IIF) önemli bir adım geldi. Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF), dolar/TL için 'adil değerini' 9,50 seviyesinden 16,50'ye yükseltti.

Ruslar gayrimenkul yatırımında Türkiye'den vazgeçmiyor!

Uluslararası seyahat kısıtlamasının kalkmasının ardından Rusya vatandaşları yurt dışında gayrimenkul yatırımı yapmaya başladı. Ülke vatandaşları en çok Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapıyor. 

uluslararası bienal sanatçısı Saffet Gözlükaya Haberi

uluslararası bienal sanatçısı Saffet Gözlükaya

Saffet Gözlükaya kimdir?

Saffet Gözlükaya, 1996 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nü bitirdi.  Mimar Saffet Gözlükaya, 1997 yılında eşi Ahmet Serkan Gözlükaya ile birlikte Apre Mimarlık, 2000 yılında Themaprea Hotel Furniture Mobilya Fabrikasını kurdu. 


Otel, konut, hastane, alışveriş merkezi, restoran, kafe, villa, fabrika projeleri ve renevasyonları üzerine çalışan Gözlükaya’nın obje tasarımlarının yanı sıra iç dekorasyon projeleri de mevcuttur. 


Uluslar arası bienal sanatçısı olan Saffet Gözlükaya, obje tasarımlarını, Boda markası altında toplamaktadır. 


Saffet Gözlükaya Blue Bay Otel

Saffet Gözlükaya’nın öne çıkan projesi Blue Bay Otel’in mimari özellikleri:

Marmaris tatil beldesinde, 1980’lerde inşa edilmiş olan Bluebay’s hotel, 3 bloktan oluşmakta olup, 7000m2’lik bir arsaya oturmaktadır. Bloklar zemin+5 kattan oluşmaktadır. 


Çok eski bir yapılaşma olan otel binasının 2011 yılında renovasyon projesi çalışmalarına başlanmıştır. Binanın sadece taşıyıcı sistemi bırakılarak soyulmuş ,önce...