14 / 05 / 2024

Uluslararası Ceza Mahkemesi

Uluslararası Ceza Mahkemesi

Mimar Sinan tarafından yaptırılan tarihi Mostar Köprüsü'nün yıkımından sorumlu olanlar cezalarını 20 yıl sonra aldılar...

Depremde 72 kişinin yaşamını yitirdiği İsias Oteli davası 3 Ocak'ta başlayacak!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerde yerle bir olan ve 72 kişinin yaşamını yitirdiği Adıyaman'da yer alan İsias Oteli'ne ilişkin 11 sanık hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istenen iddianame, Adıyaman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İşte detaylar...

Spotify’a milyon dolarlık ceza!

İsveçli müzik platformu Spotify, istenen tüm kişisel verileri ve uluslararası veri transferleri hakkında ayrıntılı bilgi sağlayamamasından dolayı ceza aldı. İşte haberin detayları!

Gazprom'dan Naftogaz açıklaması! Rusya'ya yaptırım uygulayabilir!

Uluslararası Tahkim Mahkemesi (ICC), Gazprom'un yazılı açıklamasıyla, Naftogaz'ın Rus doğalgazını Avrupa'ya tedarik etmekle ilgili olarak Gazprom'a yönelik suçlamalarını reddetti. 

Yalova Belediyesi davasında başkan yardımcısı ve müteahhit tahliye edildi!

Yalova Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü'nde çalışan Reşat E.'nin zimmetine para geçirdiği iddiasına ilişkin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 5. duruşmada tutuklu yargılanan belediye başkan yardımcısı Halit Güleç ve müteahhit Bekir Bilgi'nin tahliyesine karar verildi.

İsrail'in Gazze'de yıktığı 13 katlı binanın sahibinden suç duyurusu! 

İsrail savaş uçaklarının Gazze'de yıktığı 13 katlı binanın sahibi Cevad Mehdi, Uluslararası Ceza Mahkemesine, İsrail hakkında suç duyurusunda bulundu.

ABD'nin Türk çeliğine yönelik ilave vergi kararı anayasaya aykırı bulundu!

ABD Uluslararası Ticaret Mahkemesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'den ithal edilen çeliğe yönelik olan gümrük vergisini iki misline çıkarma kararının anayasaya aykırı olduğuna karar verdi. 

Mehmet Kocadon'a usulsüz düzenlenen yapı ruhsatı için 1 yıl hapis cezası!

CHP’li Bodrum Belediyesi eski Başkanı Mehmet Kocadon ve Belediye’nin eski İmar ve Şehircilik Müdürü Haluk Aytı hakkında, ‘Görevi Kötüye Kullanma’ suçuyla açılan dava sonuçlandı. Bodrum 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Başkan Kocadon'a, 1 yıl hapis cezası verildi. 

Rıfat Esed'in mal varlığına el konuldu!

Paris Ceza Mahkemesi, Rıfat Esed'i kamuya ait fonları kötüye kullandığı ve kara para akladığı sebebiyle 4 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Girne'de sahte evrakla arazi satan dolandırıcıya 7 yıl hapis!

Bir şahsa ait araziyi sahte vekâletnameyle satan dolandırıcı yakalandı. Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan dolandırıcı 7 yıl hapse mahkum edildi.

Yahudilere gayrimenkul satan Filistinliye müebbet hapis!

Filistin Ağır Ceza Mahkemesi, Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimcilere gayrimenkul satan İ.A'nın müebbet hapsine karar verdi.

Tutuklu İstanbul Havalimanı işçileri yemekhanede yargılanıyor!

İstanbul Havalimanı inşaatında kötü çalışma koşullarını protesto ettikleri için tutuklanan işçiler, Gaziosmanpaşa Adliyesi 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlandı...

Ebru Gündeş’in villası için mahkemeden bilirkişi kararı!

Ünlü şarkıcı Ebru Gündeş'in İstanbul, Beykoz Kanlıca’da villasına ilişkin Beykoz 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nden ‘bilirkişi’ kararını açıkladı. 

Ceza davalarında mahkeme değiştirilebilir mi?

Ceza davalarında yetkili mahkeme fiilin işlendiği yer mahkemesi olarak kabul ediliyor. Peki, zeza davalarında mahkeme değiştirilebilir mi?

Uluslararası Ceza Mahkemesi Haberi

Uluslararası Ceza Mahkemesi
Mimar Sinan'ın 16. yüzyılda inşa ettiği Lahey'deki Mostar Köprüsü'nü yıkan Hırvatlar 20 yıl sonra uluslararası mahkemede ceza aldı. 10 ile 25 yıl arasında kesilen cezayı eski Yugoslavya için kurulan Uluslararası Ceza Mahkemesi...