22 / 05 / 2024

Uluslararası Finans Enstitüsü

Uluslararası Finans Enstitüsü

Rusya öncelikle müteahhitlik sektörümüz açısından özel bir önem taşıyor. Firmalarımızın, Rusya'da 1989 yılından bu yana toplam üstlendikleri proje sayısı 2014 yılı sonu itibarıyla bin 516'ya ulaştı. Bu projelerin toplam değeri 52 milyar doları aştı.

1936'da İzmir'de Kız Sanat Enstitüsü için 27 bin metrekarelik arsa alınmış!

1936 yılında İzmir'de bulunan Kız  Sanat Enstitüsü'ne talebin fazla olmasından dolayı 27 bin metrekarelik arsa daha satın alınarak ek bina yapılacakmış.

Finans planlamacısından kritik açıklama: Türkiye'de faiz işi tutmadı, tutmaz!

Finans Planlamacısı Profesör lakaplı X sosyal medya kullanıcısı Türkiye'de faiz işinin tutmadığını ve tutmayacağını söyleyerek, ekonomiyi değerlendirdi. 

Altın, dolar, borsa! Gözler bugün saat 14.00'a çevrildi

Bugün Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararından önce dünyaca ünlü kurumlardan tahminler geldi. Uluslararası Finans Enstitüsü, politika faizini 250 baz puan artıracağını tahmin etti. İşte tüm detaylar...

Ünlü ekonomistten kritik Türkiye yorumu! 'Türkiye kalıcı olarak siliniyor'

Uluslararası Finans Enstitüsü Başekonomisti Robin Brooks, Türkiye'de yapılan seçimlerin arkasından kıymetini süratli bir halde kaybeden Türk Lirası hakkında değerlendirmeler yaptı. Brooks, Türkiye'nin Arjantin'nin yolunda olduğunu ve bu durumun "üzücü" olduğunu söyledi.

Doların adil değeri belli oldu! IF açık açık rakam verdi! 

Uluslararası Finans Enstitüsü (IF), dolar/TL kuru için hesapladığı adil değeri açıkladı. 

14 Mayıs sonrası faiz ve dolara ne olacak? Uluslararası finans kuruluşundan korkutan tahmin!

Uluslararası yatırım bankası JPMorgan, Türkiye'de 14 Mayıs tarihinde gerçekleşecek seçim sonrası kur ve faizlere ilişkin birtakım öngörülerde bulundu. Hazırlanan raporda seçim sonucundan bağımsız bir şekilde makro-ekonomik düzenlemelerin gerektiğine ve politika faizinin yüzde 30’a çıkabileceğine vur

Rapor yayınlandı ve gerçek ortaya çıktı! 299 trilyon dolara düştü

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF), “Küresel Borç Monitörü” raporuna göre: Küresel borçlar geçen sene, 2015'ten bu yana ilk kez senelik bazda azalarak 299 trilyon dolara düştü.

Dev finans kuruluşundan kabus gibi dolar yorumu! Deprem, doları da vuracak!

Uluslararası Finans Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada , aralarında Türkiye'nin de olduğu birçok gelişmekte olan ülke parasında değer kaybı beklendiği bildirilirken Türk Lirası’nda depremin de etkili olacağı ve Dolar TL'nin yükseleceğine yer verildi.

Özel şartlar aranıyor! Türk Standardları Enstitüsü sözleşmeli bilişim personeli alacak! 4 katına kadar maaş veriliyor!

Türk Standardları Enstitüsü sözleşmeli bilişim personeli alıyor.4 katına kadar maaş farkı olan iş ilanlarında özel şartlar aranıyor. İşte detaylar…

Emlak Konut GYO İstanbul Uluslararası Finans Merkezi için UNTD İnşaat ile sözleşme imzaladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'ndan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi sözleşmesi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

Başekonomist doların kaç lira olması gerektiğini açıkladı

Uluslararası Finans Enstitüsü Başekonomisti Robin Brooks, doların adil değerinin 21 Türk Lirası olması gerektiğini dile getirdi. Brooks daha önceki 16.50 liralık tahminini 21 liraya çıkarırken gerekçe olarak ise cari açıktaki büyümeyi işaret etti.

Vakıf GYO, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesinin değerini açıkladı!

Vakıf GYO, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesinin değerini açıkladı. Peki Vakıf GYO İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesinin değeri ne kadar oldu? İşte o rakamlar...

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü arazilerinin TOKİ'ye devri TBMM'de!

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne ait tarımsal arazilerin TOKİ'ye devredilmesi Meclis gündemine taşındı. CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, kouyla ilgili soru önergesi verdi. 

Uluslararası Finans Enstitüsü Haberi

Uluslararası Finans Enstitüsü

Son dönemde küresel alanda özellikle ekonomik sınırların yeniden çizildiğini izliyoruz. Kıtalar arası ekonomik geçişkenlikler, ülkeler arası gelişmelere neden oluyor. 2014 yılının ortasından itibaren petrol fiyatlarının düşüşe geçmesine bağlı olarak dolar-ruble paritesi yüzde 70 yükseldi. 2015 yılında Rusya Federasyonu Merkez Bankası'nm müdahalesi ile bu seviye yüzde 15 civarlarına çekildi. 

2014 Eylül başında 38 ruble olan dolar bugün itibarıyla 68 ruble seviyesinde. 

Uluslararası Finans Enstitüsü'nün (IIF) tahminlerine göre, Rusya ekonomisi 2015 ve 2016 yıllarında sırasıyla yüzde 5.8 ve yüzde 2.2 oranında küçülecek. Rusya Ekonomi Bakanlığının verilerine göre ise 2015 yılında petrol fiyatlarının ortalama 50 USD/varil olacağı ve GSYH'nin yüzde 3 daralacağı bekleniyor. 

Dolayısıyla Rusya'da tüketim ve yatırım harcamalarının gerilemesi de kaçınılmaz olacak. 

Hal böyle iken, Türk veya başka yabancı yatırımcıların bazı çekincelerinin olması doğal bir...