06 / 05 / 2024

Uluslararası Hititoloji Kongresi çorum

Uluslararası Hititoloji Kongresi çorum

Dünyanın en büyük imparatorluklarından biri olan Hitit Uygarlığı’nın öncesi ve sonrası dönemlerinin bilimsel olarak ele alındığı kongreye 80‘i yurt içinden olmak üzere toplam 200 bilim adamı katıldı.

6. Uluslararası Taş Kongresi 23-26 Mart'ta!

Doğal taş sektörünün temsilcileri 23-26 Mart 2021 tarihlerinde dúzenlenecek olan 6. Uluslararası Taş Kongresi'nin danışma kurulu toplantısında buluşacak.

10. Beton Kongresi 2-4 Mayıs'ta!

İnşaat Mühendisler Odası (İMO), Bursa Şubesi ev sahipliğinde Uluslararası 10. Beton Kongresi'ni düzenleyecek. Kongre 2-4 Mayıs 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Uluslararası Dünya Akıllı Şehirler Kongresi başladı!

İBB tarafından bu yıl 4'üncü düzenlenen "Uluslararası Dünya Akıllı Şehirler Kongresi-2019" başladı. Fuar, Yenikapı'daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenleniyor.

Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi başladı!

"Sürdürülebilir kentler ve yerel yönetimler" temasıyla Fransa'nın Strazburg kentinde düzenlenen Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi başladı. 

Dünya Yüksek Hızlı Demiryolu Kongresi 8-11 Mayıs'ta!

10. Dünya Yüksek Hızlı Demiryolu Kongresi, TCDD ev sahipliğinde Uluslararası Demiryolları Birliği (UIC) tarafından, 8-11 Mayıs 2018'de Ankara'da yapılacak.

ACE 2016 Kongresi, 21-23 Eylül'de!

12. Uluslararası İnşaat Mühendisliğinde Gelişmeler Kongresi (ACE 2016), Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından 21-23 Eylül 2016 tarihlerinde düzenleniyor.

8. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı kapılarını açtı!

Türkiye Petrolleri (TP) Genel Müdürü Besim Şişman TP'nin büyük bir dönüşüm içerisinde olduğunu belirterek, Türkiye'nin 2023 hedefleri çerçevesinde uluslararası milli bir petrol şirketine dönüşmeyi planladıklarını söyledi.

1. Uluslararası Mühendislik Mimarlık ve Tasarım Kongresi 13-14 Kasım'da!

Kocaeli'de düzenlecek 1. Uluslararası Mühendislik Mimarlık ve Tasarım Kongresi'nin başkanlığını Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mümin Şahin yapacak.

Değerler İnşası Kongresi 5-6 Kasım'da!

Medeniyet İnşası Türkiye Vizyonu 2015 yılı çalışmaları kapsamında Medeniyet İnşası-Türkiye Vizyonu Uluslararası Kongresi ‘Referans Değerler, Kurumlar ve Kişiler’ temasıyla 5-6 Kasım 2015 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek.

Antalya 3. Uluslararası Mimarlık Bienali neden ertelendi?

Antalya'da 5 Eylül'de düzenlenmesi planlanan 3. Uluslararası Mimarlık Bienali terör olayları nedeniyle ertelendi. Mimarlar Odası Antalya Şubesi, üç yılda bir yapılan Dünya Kongresi'nin 2023 yılında Antalya'da yapılması için çalışmalarına devam ediyor.

4. Uluslararası Yeşil Çatı Kongresi gerçekleşti!

4. Uluslararası Yeşil Çatı Kongresi, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin himayesinde, International Green Roof Association (IGRA) Uluslararası Yeşil Çatı Derneği ev sahipliğinde 2021 Nisan tarihlerinde Raffles İstanbul Zorlu Center'da gerçekleştirildi.

İstanbul'da 4. Uluslararası Yeşil Çatı kongresi yapıldı!

4. Uluslararası Yeşil Çatı kongresi İstanbul'da kapılarını açtı. Türkiye'de yeşil çatı pazarının bu yıl 8 milyon eurodan yüzde 25 artışla 10 milyon euroya çıkması bekleniyor.

4. Uluslararası Yeşil Çatı Kongresi İstanbul'da başladı!

Yeşil çatılar konusunda dünyadaki en büyük organizasyon olan 4. Uluslararası Yeşil Çatı Kongresi bu yıl ilk kez İstanbul’da düzenleniyor. Şehirlere nefes aldıran yeşil çatılar konusunda Avrupa önemli bir ilerleme kaydetmiş durumda.

Uluslararası Hititoloji Kongresi çorum Haberi

Uluslararası Hititoloji Kongresi çorum

Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın destekleri ile Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde ve Prof. Dr. Aygül Süel’in başkanlığında düzenlenen ve yapı sektörünün ünlü İtalyan markası ISVEA’nın da sponsorlar arasında olduğu 9. Uluslararası Hititoloji Kongresi Çorum’da gerçekleştirildi.


Dünyanın en büyük imparatorluklarından biri olan Hitit Uygarlığı’nın öncesi ve sonrası dönemlerinin bilimsel olarak ele alındığı kongreye 80‘i yurt içinden olmak üzere toplam 200 bilim adamı katıldı.

25 Ülkeden 200 Katılımcı

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü salonlarında gerçekleştirilen ve bir hafta boyunca devam eden kongreye Çorum Valisi Sabri Başköy, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Zülküf Yılmaz ve Türk akademisyenlerin yanında başta İtalya olmak üzere Almanya, Amerika, İngiltere, Rusya, Fransa, Japonya, Gürcistan, Japonya, Çin, Hollanda, Arjantin, İspanya ve İsrail'in de aralarında bulunduğu 25 ülkeden toplam 200 akademisyen katıldı.

Kongre,...