11 / 05 / 2024

ümela Manastırı ne zaman açılacak

ümela Manastırı ne zaman açılacak

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Türkiye'nin en önemli inanç turizmi merkezlerinden Sümela Manastırı'nda devam eden çalışmaların izlenebilmesi için komisyon kurulduğunu açıllado.

Ölümcül tehlike nedeniyle kapalı olan Sümela Manastırı ziyarete açıldı! İşte açık olduğu saatler

Trabzon'un Maçka ilçesindeki dünyaca ünlü Sümela Manastırı yeniden ziyarete açıldı. Uzun süredir restorasyon ve bakım çalışması yapılan manastır Ramazan Bayramı'nın ilk gününde kapılarını ziyaretçilere açacak.

Sümela Manastırı ve Trabzon Ayasofya Camii açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sümela Manastırı 2. Etap Açılış Töreni ve Trabzon Ayasofya Camii Restorasyon Sonrası Açılış Töreni'ne video konferansla katıldı.

Sümela Manastırı ve Ortahisar Ayasofya Camisi açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sümela Manastırı 2. Etap Açılış Töreni ve Trabzon Ayasofya Camii’nin restorasyon sonrası gerçekleştirilen açılış törenlerinde konuştu.

Sümela Manastırı'nın restorasyonu tamamlandı! Bugün açılıyor!

Türkiye'nin önemli inanç turizmi merkezlerinden Sümela Manastırı'nda, Şubat 2016'da başlayan restorasyon, çevre düzenlemesi, kayalıkların jeolojik ve jeoteknik bakımdan araştırılması ve güçlendirilmesi çalışmalarında sona gelindi...

Sümela Manastırı teleferik projesinde son aşamaya gelindi!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan, Karadağ'ın eteğindeki sarp ve kayalık alana kurulu tarihi Sümela Manastırı'na kolay ulaşım sağlanması için kurulacak teleferik projesinde sona gelindi. Proje kapsamında, 3 istasyondan oluşan 2 bin 500 metrelik teleferik kurulacak...

Sümela Manastırı'ndaki çalışmaları komisyon takip edecek!

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Türkiye'nin en önemli inanç turizmi merkezlerinden Sümela Manastırı'nda devam eden çalışmaların izlenebilmesi için komisyon kurulduğunu açıllado.

Alicin Manastırı yok olma tehlikesi altında!

Sümela Manastırı’ndan da eski olduğu bilinen ve turizme kazandırılması amaçlanan Alicin Manastırı, yok olma tehlikesi altında.

Sümela Manastırı'nın restorasyonu 2020'de tamamlanacak!

Sümela Manastırı, 4 yıldır süren restorasyon ve kaya ıslahı çalışmalarının ardından ziyarete açıldı. Manastırdaki bütün çalışmalar 2020'de tamamlanacak.

Sümela Manastırı ziyaretçilere açılıyor!

Trabzon Maçka’da restorasyon çalışmalarının ilk etabı tamamlanan Sümela Manastırı bugün ziyarete açılacak. Manastırın yanında bulunan 360 tonluk riskli kaya bloğu çelik ağ ile bohçalanarak sabitlendi.

Sümela Manastırı 25 Mayıs'ta yeniden açılıyor!

Restorasyon çalışmaları nedeniyle 4 yıldır kapalı olan Doğu Karadeniz turizminin gözde merkezlerinden Sümela Manastırı, 25 Mayıs'ta yeniden ziyarete açılacak...

Sümela Manastırı 25 Mayıs'ta açılacak!  

Bir süredir tadilat çalışmaları nedeniyle ziyarete kapalı olan Trabzon'da bulunan Sümele Manastırı'nın açılışının ertelendiği duyuruldu. Manastır hava koşullarının elverişli olmaması sebebi ile 25 Mayıs'ta ziyarete açılacak. 

Sümela Manastırı 18 Mayıs'ta açılacak!

Trabzon'da restorasyon çalışmaları süren Sümela Manastırı'nın ilk bölümü 18 Mayıs 2019 tarihinde ziyarete açılacak

Sümela Manastırı'nın restorasyonu tamamlanıyor!

Trabzon'un Maçka ilçesinde 4 yıldır devam edilen restorasyon çalışmaları tamamlanıyor. Tarihi Sümela Manastırı'nın 18 Mayıs'ta ziyarete açılacağı duyuruldu.

ümela Manastırı ne zaman açılacak Haberi

ümela Manastırı ne zaman açılacak

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Maçka ilçesinde Karadağ'ın Altındere Vadisi'ne bakan eteğinde, vadiden 300 metre yükseklikteki ormanlık alanda kayalar oyularak yapılmış Sümela Manastırı'nda, Şubat 2016'da başlayan restorasyon, çevre düzenlemesi, kayalıkların jeolojik ve jeoteknik bakımdan araştırılması ve güçlendirilmesi projesi çalışmalarının sürdürüldüğünü anımsattı. Manastırda kaya düşme riskine karşı dağcılar tarafından yoğun çalışma gerçekleştirildiğini ifade eden Ustaoğlu, manastırın iç bölümünde yer alan alanlarda da restorasyon gerçekleştirildiğini belirtti. Ustaoğlu, bu yılın mayıs ayında ziyarete açılması planlanan manastırda yapılacak son çalışmalara ilişkin Maçka Kaymakamlığında değerlendirme toplantısı düzenlediklerini ve önemli kararlar aldıklarını söyledi.

"Ülkemize yakışan bir alanı faaliyette olacak"

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ile diğer kamu kurumlarının yapacakları çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunduklarını anlatan Vali Ustaoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Önümüzdeki süreçte mayıs ayında ziyarete...