02 / 05 / 2024

Ümit Şahin kimdir

Ümit Şahin kimdir

Demokratik katılım ve denetim süreçlerine uyulmadan yapılan mega projeler, pek çok açıdan risk taşıyor. Sabancı Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ümit Şahin, mega projelerin kısa vadede bir canlanma getireceği ancak bunun sürdürülebilir olmayacağı kanaatinde.

Şahin Uğur kimdir? Şahin Uğur nerelerde görev almıştır?

Şahin Uğur kimdir? hangi görevlerde bulundu? Hangi alanlarda çalıştı? Şu an ne iş yapıyor? İşte Şahin Uğur ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Ümit Zaim kimdir? Ümit Zaim'in çocuğu var mı?

Derimod’un kurucusu ve yönetim kurulu başkanı olarak bilinen Ümit Zaim kimdir? Ümit Zaim'in çocuğu var mı? İşte ayrıntılar...

Halid İnşaat Otomotiv Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Halid İnşaat Otomotiv Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 3 milyon TL sermaye bedeli ile Ümit Şahin tarafından kuruldu.

Ümit Kiler kaç yaşında? Kimdir?

Kiler GYO yönetim kurulu üyeleri arasında yer alan Ümit Kiler kaç yaşında?  Ümit Kiler kimdir?

Ümit Nuri Yıldız Kimdir? Ümit Nuri Yıldız ne iş yapmaktadır?

Ümit Nuri Yıldız kimdir? Ümit Nuri Yıldız’ın mesleği nedir? Ümit Nuri Yıldız eğitimi nedir, hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Orhan Ümit Gençoğlu Kimdir? Orhan Ümit Gençoğlu evli mi, bekar mı?

Orhan Ümit Gençoğlu kimdir Orhan Ümit Gençoğlu’nun mesleği nedir? Orhan Ümit Gençoğlu eğitimi nedir, hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Halil Şahin Kimdir? Halil Şahin kaç yaşındadır?

Halil Şahin kimdir? Halil Şahin’in mesleği nedir? Halil Şahin hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Ebubekir Şahin kimdir?

Halkbank Yönetim Kurulu Üyesi Ebubekir Şahin kimdir? Ebubekir Şahin kaç yaşında? Ebubekir Şahin daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte ayrıntılar...

İlhami Özşahin Kimdir?

Başkent Doğalgaz Dağıtım Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Özşahin kimdir? İlhami Şahin daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte İlhami Özşahin'in biyografisi..

Ümit Nuri Yıldız Kimdir? 

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi, Ümit Nuri Yıldız Kimdir? Ümit Nuri Yıldız hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Ümit Nuri Yıldız'ın biyografisi..

Ümit Çetin kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Akçansa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş Genel Müdür Yardımcısı - Çimento Satış, Pazarlama ve İş Geliştirme Ümit Çetin  kimdir? Ümit Çetin  daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Ümit Çetin 'in eğitim hayatı nasıldı?  İşte Ümit Çetin`in hayatına dair merak edilenler.

Türkşeker Genel Müdürü Şahin'den piyasaları rahatlatan açıklama: Şeker arzında sıkıntı yok!

Muhiddin Şahin, "Kıtlık olacak kaygısı içerisine girmeye gerek yok. Şeker üretiminin bu yıl çok daha iyi olacağını ümit ediyoruz.". İşte haberin devamı….

Arzu Şahin kimdir?

Vakıf GYO Yönetim Kurulu Üyesi Arzu Şahin kimdir?Arzu Şahin daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Arzu Şahin'in biyografisi...

Ümit Şahin kimdir Haberi

Ümit Şahin kimdir

Büyümeyi tüm insanlığın tutunması gereken bir can simidi olarak kabul ettiren kapitalist-liberal ekonomi modelinde son senelerde keşfedilen bir kavram ‘mega projeler’. Avrupa’da tartışılan bu tür yatırımlar için “Unneccessary imposed mega projects” yani “Dayatılmış lüzumsuz mega projeler” tanımı kullanılıyor. Özellikle, gelişmekte olan memleketlerde siyasetçiler, mega projeleri gündeme getirerek kendi halklarından oy toplamayı başarıyor. Parayı tek değer olarak kabul etmeyen iktisatçılar ise daha kaliteli bir yaşam için ideal olan yaklaşımın mikro projelerle, daha az enerji ve ileri teknolojinin kullanıldığı bir ekonomi oluşturmaktan geçtiğini söylüyor. Üçüncü köprü, 3. havalimanı, Kanal İstanbul’un başını çektiği bir dizi proje ile kendini gösteren mega projeler, Türkiye ile aynı ekonomik ligde olan ülkelerde yaygın. Brezilya’da 75, Meksika’da 300 milyar dolarlık benzer proje paketleri halen uygulamada.


‘MEGA PROJELER SÜRDÜRÜLEBİLİR...