28 / 07 / 2024

Ümraniyede deprem projesi

Ümraniyede deprem projesi

Ümraniye Belediyesi, deprem TIR ’ı aracılığıyla, ilçenin belirli alanlarında öğrencilere deprem bilincini aşılıyor. Ümraniye Belediyesi, bundan üç yıl önce ağustos ayında Afet Bilgi Sistemi (ABİS) mobil uygulamasını hayata geçirdi.

Hocaoğlu İnşaat'tan Sancaktepe'ye deprem izalatörlü yeni konut projesi geliyor!

Hocaoğlu İnşaat Anadolu Yakası'nın ilk ve tek  Japon teknolojisi deprem izalatörlü konut projesini Sancaktepe'de hayata geçirmek için kolları sıvadı. 

KİPTAŞ Kırlangıç Evler ile 1.200 vatandaş deprem dirençli bu konutlara kavuşacak!

Teslimler için geri sayımın başladığı Kırlangıç Evler projesi ile ilgili bir paylaşım yapan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, "Siyasi manipülasyonlarla tam 17 ay geciktirilen projemizi hızla tamamlıyoruz. Yaklaşık 1.200 vatandaşımız deprem dirençli bu konutlarda yaşayacak." dedi.

Arsa alıp satmak isteyenlerin işi kolaylaşacak! Emlakjet 'Arsa Dünyası' projesi ile yatırımcıya en doğru arsayı buluyor!

Artan konut fiyatları, deprem gerçeği ve fazla nüfusun barınma ihtiyacı sonucu talep gören arsa piyasası için geliştirilen “Arsa Dünyası” projesi, yatırımcıya en doğru arsayı bulmayı amaçlıyor.

Deprem bölgesindeki Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 245 bin afetzede başvurdu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada deprem bölgesinde uygulanan Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 245 bin afetzedenin başvuru yaptığını söyledi.

Emlak Konut GYO Saraçoğlu projesinin satış geliri deprem bölgesi için ayrılacak!

Cumhuriyet tarihinin ilk toplu konut projesi olan Saraçoğlu Mahallesindeki konutların satışı için e-ihale süreci 1 Eylül günü sona eriyor. Satışlardan elde edilecek gelirler, deprem bölgesindeki inşa ve ihya çalışmaları için kullanılacak.

Yerinde Dönüşüm projesine deprem bölgesinden 80 bin başvuru geldi! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırmak amacıyla 17 Temmuz tarihinde başlatılan "Yerinde Dönüşüm Projesi" için gelen başvuru sayısının 80 bine ulaştığına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Büyükçekmece'de deprem riski taşıyan blokların yıkımına başlandı

İstanbul Büyükçekmece'de, kentsel dönüşüm projesi kapsamında deprem riski taşıyan 4 blokun yıkımına başlandı.

Çay üreticilerinden deprem bölgesine konut kampanyası!

Rize'de başlatılan "Çay Sokağı" projesi kapsamında elde edilecek yardımlarla, Hatay ve Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde kalıcı deprem konutları yapılacak.

Depremzedeler için istihdam çalışmaları başladı! 'Deprem İstihdam Seferberliği' projesi hayata geçti!

Merkez üstü Kahramanmaraş olan iki büyük deprem 10 ili de derinden etkiledi. Bu illerdeki vatandaşlar için istihdam çalışmaları başladı. İşte detaylar!

Malatya Gelinciktepe deprem konutları kuraları çekildi!

Malatya Gelinciktepe'de hayata geçirilen deprem konutları projesi için kura çekilişi gerçekleştirildi.

İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin taşınmasında deprem ayrıntısı!

Topkapı Sarayı'nın, İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin ve eserlerin yer aldığı tarihi Darphane binalarının 2012'de İstanbul Valiliğince acil durum hazırlık projesi kapsamına dahil edildiği belirlendi. Taşınma haberlerinin ardından şimdi gündeme deprem riski geldi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul ve deprem açıklaması!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Yeşil Şehir Aksiyon Planı Mutabakat İmza Töreni”nde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, Kanal İstanbul projesi ve İstanbul'un deprem riskine ilişkin konuştu.

İzmir'in deprem senaryosu neden uygulanamadı?

1999'daki Düzce depreminden sonra RADIUS projesi hazırlandı. İzmir'de 220 bin konut incelendi, ilçelerde zemin sınıflandırması yapıldı, çürük yerler tespit edildi. Deprem senaryosu hazırlandı. Fakat proje unutuldu.

Ümraniyede deprem projesi Haberi

Ümraniyede deprem projesi

Deprem gerçeğini göz önünde bulundurarak bir dizi çalışma başlatan Ümraniye Belediyesi, bundan üç yıl önce ağustos ayında Afet Bilgi Sistemi (ABİS) mobil uygulamasını hayata geçirdi. Ümraniye İlçesi Afet Bilgi Sistemi (ABİS) akıllı haritayı hazırlayarak internet sitesinde vatandaşların hizmetine sundu. Projenin hayata geçirilmesi ile olası bir afet durumunda, belediye ekipleri ve ilgili kurumların ekipleri için ABİS kapsamındaki tüm bilgiler mobil ortamda erişime hazır durumda olacak ve afet müdahalesi bu bilgiler kapsamında gerçekleştirilecek. Ümraniye Afet Bilgi Sistemi’nde; afet sonrası toplanma alanları, geçici iskân/çadır alanları, öncelikli yollar, alternatif yollar, sivil tahliye yolları, sahra hastanesi kurulacak alanlar, tüm hastaneler, eczaneler, ecza depoları, trafik kontrol noktaları, afet istasyonlarının yerleri “Akıllı Harita” üzerinde belirlenmiş durumda. Yaşanabilecek herhangi bir felakette, vatandaşların Mobil ABİS uygulamasında yer alan...