17 / 05 / 2024

üniversite kampüslerine ne yapılabilir

üniversite kampüslerine ne yapılabilir

Akademisyen ve şehir plancısı Tahir Çalgüner, bazı üniversite yetkililerinin adeta emlakçı gibi, davrandığını öne sürerek, “Bazı üniversite kampüsleri arsa, ofisi olarak görülmektedir” dedi.

Hatay 100. Yıl Köyü'nün temeli atıldı! Depremzedeler 3 yıl boyunca ücretsiz yararlanacak!

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Jandarma Asayiş Vakfı ve Gülmek İyileştirir Derneğinin işbirliği ve sanatçılar, iş insanları ve gönüllülerin katkılarıyla üniversite kampüsü içerisinde depremzedeler için temeli atılan "100. Yıl Köyü" isimli yaşam alanının 3 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

2023-2024 Üniversite yılı ne zaman başlıyor? İşte açılış tarihleri!

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimini güncelleyerek derslerin başlama tarihini açıkladı. Bu güncelleme, YKS tercih yerleştirme sonuçlarına göre bir yükseköğretim programına hak kazanan öğrencilerin üniversite kayıt işlemlerinin ardından geldi.

2023-2024 üniversite harç ücretleri belli oldu! İşte bölüm bölüm katkı payı ödemeleri...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla 2023 - 2024 dönemi için üniversitelere ödenen zamlı katkı payı miktarları açıklandı. Peki, 2023-2024 üniversite harç ücretleri ne kadar oldu? İşte detaylar...

Üniversite harçlarına zam geldi mi? Üniversite harç ücretleri ne kadar oldu 2022-2023?

Üniversite harçları öğrencilerin gündeminde yer alıyor. İşte üniversite harç ücretleri 2022-2023!

Üniversite harç ücretleri belli oldu! 2022-2023 üniversite harç ücretleri ne kadar? Güncel üniversite harç ücretleri...

2022-2023 eğitim öğretim döneminin başlamasına kısa bir vakit kaldı. Öğrenciler, arama motorları üzerinden ''Üniversite harç ücretleri kaç TL? Üniversite harç ücretleri ne kadar? Üniversite harç ücreti nedir?'' gibi soruların cevabını araştırmaya başladı.

O üniversitelerin bursları asgari ücreti ikiye katladı!

Üniversite tercihleri gelip yatmışken tercih yapacak adaylar, tercihlerini yaparken üniversitelerin eğitiminden kampüslerine, yurt dışı olanaklarından mezunların başarısına kadar pek çok konuya dikkat ediyorlar. Bu durumda burslar da diğer kriterler kadar önem taşıyor.

Koç Üniversitesi 4 ek bina inşa ediyor!

2014'ten bu yana  Koç Üniversitesi'nin eğitim ve araştırma faaliyetleri alanında hizmet veren  Koç Üniversitesi Topkapı Kampüsü'ne 4 ek bina inşa edilecek. 

Türkiye Maarif Vakfı, Kuzey Makedonya'da 10 bin metrekarelik okul alanı satın aldı!

Türkiye Maarif Vakfı (TMV) ile Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki FON Üniversitesi arasında üniversite kampüsünün 10 bin metrekarelik kısmının Türkiye Maarif Vakfı tarafından satın alınması için anlaşma imzalandı.

Kandilli'ye yapı laboratuvarı kurulacak!

İBB ile Boğaziçi Üniversitesi arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında Kandilli Rasathanesi kampüsüne yapı laboratuvarı kurulacak.

Kandilli Rasathanesi yapı laboratuvarı Cumhurbaşkanlığı bütçesiyle inşa ediliyor!

Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi Kampüsü'ne yapılacak olan yapı laboratuvarının Cumhurbaşkanlığı bütçesiyle inşa edileceğini açıkladı. 

İstanbul'da kentsel riskler için Yapı Laboratuvar Binası kuruluyor!

İBB ile iş birliği protokolü imzalayan Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi Kampüsü'ne yapı laboratuvarı inşa edecek. Yapılacak laboratuvarda, kentleşme senaryoları göz önünde tutularak İstanbul’da gelecekte meydana çıkacak kentsel riskler değerlendirilecek.

Kandilli Rasathanesi'ne yapı laboratuvarı kurulacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği protokolü imzalayan Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi Kampüsüne, yapı laboratuvarı inşa edecek.

Fahrettin Koca: Tekirdağ Şehir Hastanesi dev bir sağlık kampüsüne dönüşecek!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün sosyal medyada yaptığı paylaşımda Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin bugün açılacağını belirtti. Koca,

üniversite kampüslerine ne yapılabilir Haberi

üniversite kampüslerine ne yapılabilir

“Gazi üniversitesi bir kampüs üniversitesi değildir.Bir  çok fakültesi Kentin içine dağılmış  ve  kentle bütünleşik bir yerleşkeler topluluğudur.Bu onun özgünlüğü ve kentsel yaşam içinde varoluşuyla kimliğiyle ve "marka değeri" ile ilgilidir.


Kıta Avrupası ülke örneklerinden gördüğümüz üzere; bu kentlerin ve üniversitelerin yöneticileri  artık yakın zamanda "kampüs üniversite" lerinden uzaklaşarak  üniversitelerin özellikle kent merkezlerinde ve iç şehir alanlarında yer seçim  eğilimine girmişlerdir.Yaşayan toplum ve yapılı çevre içindeki bu 7' den 70' e karşılıklı etkileşimin sosyolojik bir karşılığı olduğu kadar üniversite (üniversiteli) ve halk bütünleşmesine de dolaylı yararları vardır.Kent merkezlerini de daha itibarlı yaşanabilir bir alana dönüştürme potansiyelleri vardır.


Örneklerini gördüğümüz yavan ve oldukça avam bir şark kurnazlığı Şehircilik anlayışı ile; bazı üniversite kampüsleri arsa ofisi olarak görülmektedir. Kent içinde yer alan bazı değerli...