04 / 05 / 2024

üniversiteler arası Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması

üniversiteler arası Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması

Türkiye’de ilk kez Doğal Afet Sigortaları (DASK) tarafından düzenlenen, üniversitelerin inşaat mühendisliği öğrencilerine yönelik Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması başladı. Üniversiteler yarışacak, ayakta kalan bina kazanacak...

Bakan Uraloğlu'ndan ücretsiz internet müjdesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Ulaşan ve Erişen Türkiye 2053 Üniversiteler Arası Fikir Yarışması"nın tanıtım programında gençlerle buluştu.

Uzmanlar depreme dayanıklı binalar için İstanbul’da toplanacak!

Pek çok uzman muhtemel yıkıcı depremlere karşı önlem alınması konusunda uyarıda bulunuyor. Bu kapsamda, ST Alternatif Fuarcılık 20 Aralık-23 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde Depreme Dayanıklı Binalar Zirvesi ve Sergisi'ni düzenlenecek.

Depreme dayanıklı konut almak için nelere dikkat edilmeli? Tek tek sıralandı! 

Ev alacakların son zamanlarda en çok dikkat ettiği konular arasında depreme dayanıklı olup olmaması yer alıyor. Peki depreme dayanıklı konut almak için nelere dikkat edilmeli?

En ucuz çelik evler ne kadar? Çelik evler depreme dayanıklı mı? Çelik ev 26 Eylül 2022 fiyat listesi..

Çelik ev fiyatları ile ilgili bir araştırma yapan vatandaşlarımız için, ucuz çelik ev imalatı yapan firmaları araştırdık. Depreme dayanıklı, 40 ila 50 yıl arası değişen kullanım ömrüyle çelik yapılar herkes tarafından merak ediliyor. İşte, Prefabrik çelik yapılar 26 Eylül 2022 fiyat listesi..

Üniversiteler ne zaman açılıyor 2022? Üniversiteler hangi tarihte açılıyor?

Üniversiteler ne zaman açılıyor 2022? Üniversiteler hangi tarihte açılıyor? Sıkça sorulan sorular arasında yer alıyor. İşte merak edilen detaylar!

Ytong binaları depreme karşı güçlendiriyor!

Yapı malzemesi sektörünün öncü ve yenilikçi şirketleri arasında yer alan Türk Ytong, binaların depreme karşı güçlendirme çalışmalarını daha hafif ve daha yalıtımlı duvar malzemesi Ytong 0,09 ile desteklemeye devam ediyor.

İstanbul'da binalar yenilenmeli ve yeni yapılar depreme uygun yapılmalı!

İstanbul depremi için hazırlanan uzman raporunda, 2 bin 500 ile 10 bin arasında çok ağır hasarlı bina olacağı belirtiliyor. En önemli önlemler, binaların yenilenmesi ve konutların depreme uygun yapılması.

Öğrenci ve ev sahibi arasında kira sözleşmesi krizi!

Kovid-19 salgını sebebiyle üniversiteler uzaktan eğitime geçince, ev kiralayan öğrenciler ve ev sahipleri arasında sözleşme krizi çıktı. Öğrenciler sözleşmeyi feshetmek, ev sahipleri de kirasını almak istiyor. Bu ‘sözleşme krizi’ nasıl çözülür, sözleşmeler feshedilebilir mi?

Malatya'da depreme dayanıksız Sümer İlkokulu yeniden inşa ediliyor! 

Malatya'da Koyunoğlu mahallesinde bulunan Sümer İlkokulu'nun depreme dayanıksız olduğu belirlenmişti. Okulun yeniden yapımı için, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çalık Holding adına İnşaat Yatırım Genel Müdürü Mesut Kutluay arasında 'Sümer İlkokulu inşaatı protokolü' imzalandı...

İnşaat sektörü ile üniversiteler arasındaki bağ kuvvetlendirildi!

Kadir Has Üniversitesi, eğitim, öğretim ve araştırmaya yönelik işbirliğini geliştirmek amacıyla 6 Eylül Cuma günü STFA İnşaat Grubu ile işbirliği anlaşmaya imza attı.

Depreme en dayanıklı bina için yarışacak üniversiteler belli oldu!

Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışmasının ön kayıt dönemi sona erdi. Yarışmada dereceye giren ilk üç takımın yanı sıra en iyi mimari, en iyi deprem performansı, en iyi sunum ve iletişim becerisi ile yarışma ruhuna sahip takımlar da ödüllendirilecek.

Depreme en dayanıklı bina için yarışacak üniversiteler belli oldu!

Türkiye'de depreme dayanıklı bina bilincini artırmak amacıyla DASK tarafından düzenlenen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nın beşincisine Türkiye genelinde 28 ilden başvuru yapıldı.

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nın finali 8-9 Mayıs'ta!

3. DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nın finali 8-9 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Final İstanbul Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı'nda yapılacak.

üniversiteler arası Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması Haberi

üniversiteler arası Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması

Türkiye’de ilk kez Doğal Afet Sigortaları (DASK) tarafından düzenlenen, üniversitelerin inşaat mühendisliği öğrencilerine yönelik Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması başladı. Yapısal tasarım, mimari, yıllık gelir, bina maliyeti açısından en yüksek puanları toplayıp depremi simüle eden sarsma masasında ayakta kalmayı başaran bina maketi takıma birinciliği getirecek. Birinci gelen üniversitenin inşaat mühendisliği bölümüne depremi simüle eden sarsma masası hediye edilirken birinci takım 10 bin TL, ikinci takım 5 bin TL, üçüncü takım 3 bin TL değerindeki para ödülünün sahibi olacak. Yarışmanın  www.daskbinatasarimi.com adresindeki web sitesine proje teklifiyle yapılacak ön başvurular için son tarih 7 Mart.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), inşaat mühendisi öğrencilerinde depreme karşı dayanıklı yapı bilincini geliştirmek için üniversiteler arası Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’nı başlattı. Yarışma ile inşaat mühendisliği...