18 / 05 / 2024

Urartu Müzesinin temeli atıldı

Urartu Müzesinin temeli atıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Tarihin hangi döneminden kalmış olursa olsun, kiliseye, medreseye, manastıra, camiye, hepsine birlikte sahip çıkıyoruz'' dedi

Ümraniye'deki dev kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı! Tam 1.174 yeni konut geliyor!

Ümraniye'deki dev kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı. Topağacı Kentsel Dönüşüm Temel Atma Töreni'nde konuşan Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan adayı Murat Kurum önemli açıklamalar yaptı.

İstanbul'da 5 bin 126 bağımsız bölümlük dönüşüm projelerinin temeli atıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği Zeytinburnu Merkezefendi Mahallesi'nde "5 bin 126 Bağımsız Bölümlük Kentsel Dönüşüm Projeleri Temel Atma ve Yıkım Töreni" gerçekleştirildi. 

İBB'den Eyüpsultan'a 703 yeni konut geliyor! Dev projenin temeli atıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB), Eyüpsultan Akşemsettin Mahallesi'nde hayata geçireceği kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı. Söz konusu projede 703 yeni konut yer alacak.

Eyüpsultan'da 6 bin 500 konutluk yerinde dönüşüm projesinin temeli yarın atılıyor!

Eyüpsultan'da saçak parseller olarak adlandırılan Akşemsettin, Çırçır, Yeşilpınar ve Karadolap Mahalleleri'nde bulunan 6 bin 500 konut için “Yerinde Dönüşüm” adıyla kentsel dönüşüm projesinin temeli yarın atılacak. 

İzmir Ege Mahallesi'ndeki dev dönüşüm projesinin temeli atıldı! 706 konutluk yeni proje!

İzmir Ege Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesinin 1. etabının temeli atıldı. Yaptığı açıklamada kentsel dönüşüme bakış açısı farkına değinen Başkan Tunç Soyer, “Onların geçer akçesi rant. Bizim geçer akçemiz hak!” diye konuştu.

Ege Mahallesi dönüşüm projesinin temeli 2 Şubat'ta atılıyor! İzmir’in kalbinde 706 yeni konut!

Yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında şehrin merkezinde senelerdir çözüm bekleyen bir proje için daha düğmeye basıldı. Ege Mahallesi’nde hak sahiplerine teslim edilecek olan binaların yapımı için 2 Şubat Cuma günü temel atma töreni yapılacak.

TOKİ'den Ankara'ya 139 konutluk yeni proje müjdesi! Temeli atıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Ankara'da 139 konutluk yeni proje inşa edecek. İşte detaylar...

Antalya'da 355 kentsel dönüşüm konutunun temeli atıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında 355 konutun temelini attı.

Konya Şükran'da kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Şükran'da hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için temel atma töreni gerçekleşti.

KİPTAŞ Bağcılar dönüşüm projesinin temeli yarın atılıyor!

İBB iştiraki KİPTAŞ tarafından İstanbul'un Bağcılar ilçesi Kirazlı Mahallesi'nde start verilen kentsel dönüşüm projesinin temeli yarın atılıyor.

KİPTAŞ Eyüpsultan Yeşilpınar projesinde inşaat hızlandı!

2016'da Bakanlar Kurulu tarafından riskli alan ilan edilen İstanbul Eyüpsultan Yeşilpınar'daki kentsel dönüşüm projesinin temeli 25 Mayıs'ta atıldı. Peki projede son durum ne?

KİPTAŞ Yeşilpınar kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı!

KİPTAŞ tarafından Eyüpsultan'da hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesinde temel atma töreni gerçekleşti. Temel atma törenine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı. 

Atlas Sineması 2021’in ilk aylarında açılacak!

İki sene önce restorasyona alınan Atlas Sineması, içinde sinema müzesinin de olacağı yeni konseptiyle 2021 yılının ilk aylarında kapılarını açıyor.

Urartu Müzesinin temeli atıldı Haberi

Urartu Müzesinin temeli atıldı

Van'da bulunan Bakan Günay, kazı ve restorasyon çalışmalarının devam ettiği Van Kalesi'nde incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi aldı. İl Özel İdaresi tarafından Van Kalesi'nde yaptırılan Urartu Yolu'nu gezen Günay, İstanbul Üniversitesi tarafından Van Kalesi ve çevresinde yürütülen kazı çalışmalarını denetledi. 

     Kazılarda gün ışığına çıkarılan, M.Ö. 7 ve 8. yüzyıllara ait olduğu belirtilen 'Tören Sunum Kabı' ile bir bebeğe ait mezarı inceleyen Günay, daha sonra kalenin kuzey tarafında 12 bin 500'ü kapalı 53 bin metrekare alan üzerinde yapımına başlanacak Van Urartu Müzesi'nin temel atma törenine katıldı. 

     Günay, burada yaptığı konuşmada, müzenin Van için ve Türkiye için büyük bir değer olacağını belirterek, şöyle konuştu: 

     ''Programın tarihi 12 Eylül yazıyor. Biz nice sorunlu, sıkıntılı, acılı 12 Eylül'ler yaşadık....