05 / 05 / 2024

Ürdün israil sözleşmesi

Ürdün israil sözleşmesi

Ürdün, İsrail hükümetine "El-Bakura ve El-Gamr arazilerini İsrail'e kiralamayı öngören sözleşmeleri sonlandırma kararı aldığını" bildirdi.

Kiracılardan yüksek kiralara yeni çözüm! Kira sözleşmesi yaparak evlerinin bir kısmını kiralıyorlar...

Özellikle büyükşehirlerde yaşayan kiracılar, yükselen masraflarını azaltmak için çözümü evlerinin bir bölümünü alt kira sözleşmesi yaparak kiralamakta buluyor. 

Kira sözleşmesi biten kiracının hakları var mı?

Kira sözleşmesi, gayrimenkul sahibi ile kiracı arasındaki koşulların yanı sıra kiralanan tapı için genel şartları da belirleniyor. Peki, Kira sözleşmesi biten kiracının hakları var mı?

Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Son zamanlarda ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar arttı. Kira sözleşmeleri de anlaşmazlıkların yaşandığı durumlardan oluyor. Peki her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Bağcılar Belediyesi kamuya ait taşınmazları kira sözleşmesi olmadan kullananlara ceza kesti!

Sayıştay, Bağcılar Belediyesi’nin kamuya ait taşınmazlarını mevzuata aykırı şekilde kullandırdığını saptadı.  kamuya ait taşınmazları kullanan, kira sözleşmesi olmayan kişilere ceza kesildiği ancak bu kişilerin cezayı ödedikten sonra taşınmazları kullanmasına göz yumulduğu ortaya çıktı.

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesi olmayanlar kiracı evden hemen çıkarılırlar mı?

Kira sözleşmesi olmayan kiracıların yaşayabilecekleri sıkıntılı durumlar ev sahibi ve kiracılar aeasında merak edilen konular arasında yer alıyor. Bir kiracının kira sözleşmesi yoksa ev sahibi kiracıyı hemen evden çıkarabilir mi? İşte haberin detayları...

Memur ve memur emeklileri dikkat! Kamu Toplu Sözleşmesi'nde ilk rakam bugün belli oluyor! 

Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının tespit edileceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde, hükümet tarafından ilk zam teklifi bugün verilecek. İşte ayrıntılar...

Notersiz yapılan kira sözleşmesi geçerli mi? Sözleşme varken kiracı çıkabilir mi?

Kira sözleşmelerine dair kiracıların ve ev sahiplerinin araştırdığı bazı detaylar vardır. Onlardan bir tanesi de “Notersiz yapılan kira sözleşmesi geçerli mi?” sorusudur. İşte detaylar!

Kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

Kira sözleşmesi nasıl feshedilir? sorusu hem kiracıların hem de ev sahiplerinin araştırdığı sorular arasında yer alıyor. İşte merak edilen detaylar!

Kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için ne yapmalı?

Bir evin kiralanması sırasında kiracı ve ev sahibi arasında yapılan kira sözleşmesinde kira bedelinin yanı sıra, kiracılık süresi de yer almaktadır. Sözleşmenin bitimiyle kiracının evi boşaltması beklenir. Peki, kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için en ya

Ön ödemeli devre tatil sözleşmesi yasaklanıyor!

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda kabul edilen Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre, ön ödemeli devre tatil sözleşmesi yasaklanıyor...

Habip Arıkan'dan Gelir Paylaşımlı İnşaat Sözleşmesi kitabı!

Arıkan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Habip Arıkan'ın 'Gelir Paylaşımlı İnşaat Sözleşmesi' kitabı çıktı.

Rönesans İnşaat'ın Schiphol Havalimanı sözleşmesi feshedildi!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü köşesinde Rönesans İnşaat’ın Hollanda'daki Schiphol Havalimanı projesini kaleme aldı. İşte Kerim Ülker'in 'Rönesans, Hollanda’daki projeyi bitiremedi Schiphol Havalimanı sözleşmesi feshedildi' başlıklı yazısı...

TÜRGEV yurtlarının kira sözleşmesi davasında karar belli oldu!

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 6. İdare Dava Dairesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), TÜRGEV yurtlarıyla ilgili verdiği "sözleşmenin feshedilmesi" karanını iptal eden yerel mahkeme kararını hukuka uygun gördü.

Ürdün israil sözleşmesi Haberi

Ürdün israil sözleşmesi

Ürdün Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada hükümetin İsrail'e El-Bakura ve El-Gamr arazilerini 25 yıl kiraya vermeyi öngören sözleşmeleri sonlandırma kararı aldığı ve bunu tebliğ ettiği bildirildi.  Ayrıca açıklamada, İsrail hükümetine sonlandırma sözleşmesinin teslim edildiği de söylendi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Ürdün Kralı 2. Abdullah, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "El-Bakura ve El-Gamr arazilerini İsrail'e kiralamayı öngören sözleşmeleri sonlandırma kararı aldıklarını" duyurmuştu.

Ürdün, 1994 yılında imzalanan Oslo Anlaşması'nın 1B ve 1C ekleri gereği El-Bakura ve El-Gamr arazilerini 25 yıllığına İsrail'e kiralamıştı. Kira süresinin 25 Ekim 2019'da bitmesine rağmen, o dönem yapılan anlaşma şartları, taraflardan herhangi birinin sözleşmenin bitiminden en geç bir yıl öncesine kadar aksi bir beyanda bulunmaması halinde kira sözleşmesinin otomatik yenilenmesini öngörüyor.

Buna göre, Ürdün'ün sözleşmenin yenilenmemesi yönündeki talebini...