03 / 05 / 2024

Ürdünde İmar Metodu ve Yıkım Metodu Arasında konferansı

Ürdünde İmar Metodu ve Yıkım Metodu Arasında konferansı

İslam ülkelerinin imar edilmesi, aşırıcı ideolojilerle mücadele, itidal ve orta yol ilkelerin yerleştirilmesi gibi konuların görüşüleceği, "İmar Metodu ve Yıkım Metodu Arasında" başlıklı konferans Ürdün'ün başkenti Amman'da başladı.

Dolar yılın son işlem gününde rekor kırdı! Bugün dolar kaç TL oldu? 

Dolar/TL kuru haftanın ve yılın son işlem gününde güne yükselişle başlayarak rekor kırdı. Dolar bugün kaç TL oldu? Güncel dolar alış satış fiyatı ne kadar? 29 Aralık 2023 dolar kuru...

Babanın sağlığında paylaştırdığı miras öldüğünde bozulur mu?

Babanın sağlığında paylaştırdığı mirasın öldüğünde bozulup bozulmayacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki miras paylaşımını iptal etmek mümkün mü? Miras paylaşımı nasıl bozulur?

Hager, Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde sürdürülebilir çözümlerini sergiledi!

Hager, Yıldız Teknik Üniversitesinde düzenlenen “Yapılarda Dönüşüm Zirvesi”ne katıldı. Hager, Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde sürdürülebilir çözümlerini sergiledi.

Euro yıl sonu rekorunu son iş gününde kırdı! Piyasaların son gününde kritik direnci aştı!

Yatırımcıların yakından takip ettiği euro, yıl sonu rekorunu kırdı. Piyasaların son gününde euro kritik direnci aştı! Euro, son 24 saat içerisinde yüzde 0,06, son bir haftada ise yüzde 0,80 oranında değişiklik gösterdi.

Shiba bir günde yatırımcısına yüzde 50 kazandırdı!

Dogecoin'in rakibi olarak piyasaya çıkan Shiba bir günde yatırımcısına yüzde 50 kazandırdı. 

Ürdün Vadisi'nde koronavirüse rağmen inşaatlar devam ediyor!

Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Yerleşim Yerleri ve Ayrım Duvarı ile Mücadele Heyeti Başkanı Velid Asaf, Yahudi yerleşimcilerin Ürdün Vadisi'nde Filistinlilere ait geniş arazilerde inşaat faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti...

İstanbullular 4 günde 40 bin deprem sigortası yaptırdı!

İstanbul’da, 26 Eylül 2019 tarihinde Marmara Denizi Silivri açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem, vatandaşları harekete geçirdi. İstanbullular 4 günde 40 bin deprem sigortası yaptırdı...

İnşaat sektöründe sürdürülebilir büyüme için 10 öneri!

GYODER Gösterge Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2018 3. Çeyrek Raporu yayınlandı. Raporda, inşaat ve gayrimenkul sektöründe sürdürülebilir büyüme için 10 öneri verildi...

Denizli’de imar barışı bilgilendirme toplantısı yapıldı!

Denizli Ticaret Odası (DTO) öncülüğünde, 'İmar Barışı Bilgilendirme Toplantısı' gerçekleştirildi. 

Ankara Büyükşehir'den imar barışı için danışma merkezleri!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Aile Yaşam Merkezleri ve Gençlik Merkezleri’nde “İmar Barışı Danışma Merkezleri” hizmet veriyor.

İsrail, Ürdün Vadisi'nde 3 yeni yerleşim birimi kuracak!

İsrail, Binyamin Netanyahu lideerliğinde Ürdün Vadisi'nde üç yeni Yahudi yerleşim birimi kurmayı planlıyor. Kurulacak bölgede 10 bin Yahudi iskan edilecek.

İnşaat denetimleri arttı!

Kozan Belediyesi inşaat sektöründeki denetimlerini sıklaştırdı. Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde kurulan teknik ekip yeni imar planının büyük bir kısmının yürürlüğe girmesiyle göreve başladı.

Adapazarı'ndaki iki kaçak bina yıkıldı!

Adapazarı Belediyesi Evrenköy Mahallesi’nde İmar Kanununa aykırı, ruhsatsız ve tapu sahibi olmayan 2 adet evin yıkımını daha gerçekleştirdi.

Ürdünde İmar Metodu ve Yıkım Metodu Arasında konferansı Haberi

Ürdünde İmar Metodu ve Yıkım Metodu Arasında konferansı

Çok sayıda bilim adamı ve siyasetçinin katıldığı konferansın açılışında konuşan Moderatörlük Küresel Forumu Başkanı Sadık el-Mehdi, "İmar metodu, ümmetin muzdarip olduğu yıkım hakikatini bilmekle başlar. İslam dünyasında fikri bir uyanış başlamalı, İslam'daki bir arada yaşam meşruiyetinin izahı için çalışılmalı, aynı toplumdaki dini çoğulculuğa saygı duyulmalı." dedi.


İslam ülkelerinin imarı için savaşların ve iç çatışmaların durması gerektiğine dikkati çeken Mehdi, Arap dünyasına, İsrail ile ilişkilerin temelinin belirlenmesi ve Arap halklarının haklarının geri alınması için Türkiye ve İran'la ortak güvenlik anlaşması imzalaması çağrısında bulundu.


Moderatörlük Küresel Forumu Genel Sekreteri Mervan el-Fauri ise "Ilımlılık ve orta yolda olmak, hayır ve şerrin, terör ve İslam'ın arasında olmak değil, hak, adalet ve özgürlüğe doğru tam bir yöneliştir." ifadesini kullandı.


Tunus Temsilciler Meclisi Başkan Yardımcısı Abdulfettah Moro da...