02 / 10 / 2024

Urla Vilları yıkımda son durum

Urla Vilları yıkımda son durum

Urla İlçesindeki villalarla ilgili Danıştay kararını değerlendiren Ege Çevre ve Kültür Platformu sözcülerinden Arif Ali Cangı, "Yıkım kararlarının iptali ile ilgili girişimler reddedildi. Yıkımın biran önce uygulanması lazım"dedi.

Ali Kurt açıkladı: İstanbul'da betonu elde ufalanan ve her an yıkılabilecek 200 bin riskli yapı var!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda İstanbul'da, betonu elde ufalanan, deprem direncin yitirmiş ve her an yıkılabilecek yaklaşık 200 bin riskli yapı olduğu öngörüldüğünü söyledi.

İstanbul için 7’den büyük deprem olacak görüşü çöküyor mu? 

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ‘İstanbul için 7’den büyük deprem olacak görüşü çöküyor mu?’ diye sorarak, ABD'li jeofizikçi Tom Parsons’ın görüşünü paylaştı. 

İstanbul, İzmit gibi büyük bir deprem yaşar mı? 

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “İstanbul, İzmit gibi büyük bir deprem yaşar mı?” sorusuna yanıt verdi.

Prof. Dr. Naci Görür bu fay hatlarını işaret ederek uyardı: Büyük deprem üretebilir!

Bursa'da meydana gelen deprem sonrasında Prof. Dr. Naci Görür'den de son dakika açıklaması geldi. Naci Görür sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda fay hatlarını işaret ederek, büyük deprem üretebileceğini söyledi. 

Arsa ve arazi yatırımı yapacakların kaçınması gereken 10 büyük hata!

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda arsa ve arazi yatırımı yaparken yatırımcıların kaçınması gereken 10 büyük hata...

Finans uzmanı açıkladı: Yatırım hayatımda yaptığım en büyük hata çocuğumu özel okula yazdırmak!

Finansçı Baba, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda yatırım hayatında yaptığı en büyük hatanın büyük oğlunu 6 yıl önce özel okula yazdırmak olduğunu açıkladı...

Kriptoda büyük vurgun nasıl yapılıyor? Uzmanı açıkladı!

Sosyal medya fenomeni Alp Kılınç yaptığı paylaşımda kriptoda büyük vurgunun nasıl yapıldığını açıkladı. İşte Alp Kılınç'ın paylaşımı ve o paylaşıma gelen yorumlar...

Son 1 yılda hane halkının büyük kesiminin refahı arttı mı, azaldı mı? Vatandaş bakın ne dedi!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, X sosyal medya hesabından yaptığ paylaşımda bir hanenin en önemli temel harcamalarının kira, elektrik ve doğalgaz olduğunu açıklayarak şu soruyu sordu. Son 1 yılda hane halkının büyük kesiminin refahı arttı mı, azaldı mı? Vatandaş bakın ne dedi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, hizmete alınan metrobüsler için tören düzenlendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından kentin ulaşımı için iki sene içinde alınan ve kullanımda olan toplam 252 metrobüs için tören yaptığını duyurdu. İşte haberin ayrıntıları...

Şişli'de akıllara durgunluk veren gecekondu yıkımı!

Şişli Belediyesi zabıta ekipleri molozlar arasında saklanan yavru kedilere rağmen gecekonduyu yıktı. Akıllara durgunluk veren yıkımda kedilerin akıbetinin ne olduğu ise bilinmiyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden kira ödemelerine yüzde 50 indirim!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda faaliyetleri azalan esnafa yüzde 50 kira indirimi yapılacağını açıkladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden esnafa 1500 TL destek!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında iş yerini kapatan esnafa destek olmak için 1500 lira yardımda bulunacağını belirtti.

Ordu'da okul yolundaki yıkılma tehlikesi olan ahşap köprü yenilenecek!

Yaklaşık 40 yıldır kullanımda olan ve çürüdüğü için yıkılma tehlikesi olduğu tespit edilen ahşap köprünün yerine daha güvenli yeni köprü yapılması için çalışma başlatılacak...

Urla Vilları yıkımda son durum Haberi

Urla Vilları yıkımda son durum

Urla İlçesi Zeytineli köyünde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da zaman zaman tatilini geçirdiği Hacılar Koyu'nda, işadamı Mustafa Latif Topbaş'ın yaptırdığı villalar için yerel mahkemenin verdiği yıkım kararını Danıştay'ın da Ekim ayında onadığı ortaya çıktı. Ancak verilen bu kararın hayata geçmesinin, Danıştay'daki, bölgeyle ilgili SİT davasının sonucuna bağlı olacağı belirtildi. 


ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ DE DANIŞTAY'A BAŞVURDU 

Yıkımla ilgili verilen onama, villaların yıkım tartışmalarını yeniden başlattı. Bu davalar sürdüğü sırada İzmir Çevre ve Şehirlik İl Müdürlüğü, bölgenin SİT durumunu birinci dereceden, yapılaşmaya kısmen izin veren üçüncü dereceye düşürdü. Bu gelişmenin ardından çevrecilerin, itirazlarını yerinde bulan yerel mahkeme, SİT durumu değişikliğini iptal etti. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü de, bu dava için Danıştay'a başvurdu. 


ORTADA YIKIM KARARININ İPTALİNİ REDDEDEN İKİ AYRI YARGI KARARI VAR 

Durumu...