15 / 05 / 2024

usta çırak

usta çırak

KOSGEB'in vereceği 250 bin liralık geri ödemesiz hibe desteği için başvurular başladı. Şartları taşıyorsanız elinizi çabuk tutun. İşte programın detayları...

Aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayan kadın müteahhit inşaatta ustalığa başladı!

Türkiye genelinde inşaat sektöründe yaşanan usta sıkıntısı, işverenleri zor durumda bırakıyor. Sakarya'da kadın müteahhit aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayınca kendisi inşaatta ustalığa başladı. 

Mustafa Şevki Kavurmacı serbest bırakıldı!

FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alınan işadamları Mustafa Çıkrıkçıoğlu ve Mustafa Şevki Kavurmacı serbest bırakıldı.

Mustafa Çıkrıkçıoğlu serbest bırakıldı!

FETÖ'nün mali yapılanmasına yönelik İstanbul'da düzenlenen operasyon kapsamında dün sabah gözaltına alınan iş adamı Mustafa Çıkrıkçıoğlu dün akşam serbest bırakıldı.

Kartal Kordonboyu Usta Sitesi yıkılacak!

Kartal'da “Deprem ve Yerinde Dönüşüm” çalışmaları tam gaz sürüyor. Kartal Belediyesi bu çalışmalar kapsamında Kordonboyu Mahallesi’nde yer alan Usta Sitesi'ndeki 4 binanın yıkımını gerçekleştirecek.

İmarı bırakın sorunlara bakın!

Gaziantep Hakimiyet Gazetesi köşe yazarı bugün köşesinde " imarı bırakın sorunlara bakın " başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

Usta Dönerci 5 yeni şehirde restoran açtı!

TAB Gıda’nın 20 yıllık deneyimini aktardığı Usta Dönerci, 5 yeni şehre uzandı. Firma İstanbul, Tekirdağ, Sakarya, Gaziantep ve Malatya’da şube açtı.

İbrahim Usta, 1071 Ankara projesini anlattı!

“1071 Ankara” projesini anlatan İbrahim Usta, bu projenin sadece geçmişte kalmadığını, bugünü de kazançlı kıldığını dile getirdi.

Alanya Uğrak'a kadınlar plajı yapılacak!

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya’da 3’üncü derece doğal SİT alanındaki Uğrak’a yapacağı kadınlar plajı için ihale süreci başladı.

Graniser Seramik, Usta Eğitim seminerleri veriyor!

Graniser Seramik, düzenlediği "Usta Eğitim" seminerlerini Batman, Zonguldak, Bartın, Kahramanmaraş ve Bolu'da gerçekleştirdi. Graniser Seramik, seminer dizisi kapsamında 3000 seramik ustasına mesleki eğitim verdi.

Hasan Tahsin Usta'dan acele kamulaştırma açıklaması!

İstanbul'daki kentsel dönüşümle ilgili önemli bir gelişme var. Mega kentin en büyük ilçelerinden Gaziosmanpaşa'da, belediye "acele kamulaştırma" yetkisi aldı. Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta konuyla ilgili açıklama yaptı.

Vasiyet kimlere bırakılır?

Vasiyet, bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, vasiyet kimlere bırakılır? Vasiyeti kim saklar?

Bolulu Hasan Usta'dan 17 yeni şube geliyor!

Geleneksel süt tatlıları konusunda 35'inci yılını kutlayan Bolulu Hasan Usta, yurtiçinde ve yurt dışında yeni şubeleriyle büyümeye devam ediyor. Bu yıl yurtiçinde 16 yeni şube açacak olan firma, yurtdışındaki şubelerine Katar'ı da ekleyecek.

Sarissa İstanbul Evleri'nde sona bırakılan ticari mülk satışa sunuldu!

Ataşehir Finans Merkezi’ne komşu 5 blok 392 daire 42 ticari üniteden oluşan Sarissa İstanbul evlerinde satışı sona bırakılan 3700 metrekare büyüklüğündeki kıymetli ticari mülk satışa sunulmuştur.

usta çırak Haberi

usta çırak

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) bazı iş kolları için 250 bin liraya varan geri ödemesiz hibe desteği için başvurular başladı. Bazı mesleklerin gelecek nesillere aktarımı ve devamlılığın sağlanabilmesi için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen hibe programında üst sınır 250 bin lira. KOSGEB'in yürüttüğü Yaşayan Kültür Mirası İşletmeler Destek Programı çerçevesinde; geri ödemesiz olarak verilecek hibe programında meslek sahibinin yetiştireceği personel için verilecek destek 150 bin lira. Program ayrıca; kuruluş, işletme, yetiştirme, makine, teçhizat, tanıtım ve pazarlama başlıkları altında destekleri kapsıyor.

Dünya Gazetesinde yer alan habere göre şu ana kadar 602 işletmenin ön başvurusunu kabul etti. Bu kapsamda destekten yararlanabilmek için en önemli koşul KOSGEB veri...