28 / 04 / 2024

usulsüz elektrik kullanımları nelerdir

usulsüz elektrik kullanımları nelerdir

Elektrik aboneliği için gerekli belgelerin temin edilmesi gerekiyor. Yapılan aboneliğin ardından elektrik faturaları kişinin adına düzenleniyor. Peki, usulsüz elektrik kullanımı nedir? Neler usulsüz kullanım kapsamına girer?

İzmir'de bir konut sitesi ayaklandı! Yönetime 16 milyon TL'lik 'usulsüz ihale' suçlaması!

İzmir Karşıyaka'da  604 daireli konut sitesinde yaşayanlar 16 milyon liralık 'usulsüz ihale' için site yönetime tepki göstererek yürüyüş gerçekleştirdi.

Polisli çetenin 211 daireli site vurgunu: Evler usulsüz işlemlerle yaklaşık 600 kişiye satıldı! 

İstanbul Esenyurt'ta inanılmaz bir olay yaşandı. Aralarında da polis memurlarının da bulunduğu kişiler, 211 konuttan oluşan bir sitedeki daireleri usulsüz işlemlerle yaklaşık 600 kişiye sattı.

Kredi kartı kullanımlarında fren patladı: Bireysel kredi kartı borçlanmaları 3 katına çıktı!

Kredi kartı ve nakit avans kullanımına yeniden gelen faiz artırımları borçlandırmaları azaltması beklenirken, tam tersi oldu. Bireysel kredi kartı borçlanmaları 3 katına çıktı.

Bu saatlerde bu aletleri çalıştırıyorsanız elektrik faturanız çok kabarık gelecek! İşte dikkat edilmesi gerekenler

Çamaşır ve bulaşık makinelerinizi çalıştırdığınız saatlere dikkat etmelisiniz.  Bu basit hata size daha pahalı bir fatura olarak geri dönüyor. 

Google Hesapları Silinme Tehlikesiyle Karşı Karşıya: Bilgileriniz İçin Dikkat!

Google hesabı olan kullanıcılar için endişe verici bir durum: Hesaplarının silinme riskiyle karşı karşıyalar. Bilgilerinizin güvende kalması için atmanız gereken adımlar haberimizde!

Ofis kullanımları resmen azaldı: Satılık ofis stok oranı yüzde 106 arttı! Satılık ve kiralık fiyatlar düşüyor mu? 

Pandeminin ardından birçok şirketin uzaktan çalışmaya geçmesinin ardından ofis kullanımları resmen azaldı. Peki kiralık ve satılık ofis fiyatlarında son durum ne? 

İŞKUR'dan büro personeli olma fırsatı! KPSS'den bu puanı almanız şart!

KPSS şartı bulunan büro personeli alımı başladı! Puan şartını sağlayan her aday iş başı yapıyor: Mülakatsız personel alımlarına dair detaylar belli oldu. Alım bekleyenleri sevindiren bu habere dair detaylarda belli oldu. 

Yüksek elektrik faturanızın sebebi bu olabilir! Bu yöntem faturaları adeta ikiye katlıyor! 

Eğer siz de elektrik kullanımında bu hataları yapıyorsanız faturanız adeta ikiyhe katlanıyor olabilir. İşte elektrik faturanızı yükselten o durumlar…

Ek hesap kullanımlarında akılları baştan alan artış! Yüzde 197 oranında arttı!

Düşük ücretler yüzünden ay sonunu getiremeyen vatandaşlar daha çok acil ihtiyaçlar için para çektiği kredili mevduat hesaplarında aylık artış yüzde 47 ve yıllık artış ise yüzde 197 olarak kayıtlara geçti.

Tiny House’lar aklandı, imarsız arazilerin kullanımının önü açıldı!

Uzun zamandır tartışma konusu olan ve belediyelerce farklı uygulamalar gören Tiny House'lar aklandı, imarsız arazilerin kullanımının önü açıldı...

Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?

Elektrik faturası her ay harcadığınız elektrik miktarına göre Elektrik faturanız, 25 ile 35 gün arasında oluşturulur ve abonelere ulaşır. İşte” Elektrik fatura borcu nasıl öğrenilir?” yanıtı!

Merkez Bankası o rakamları açıkladı! Konut ve taşıt kredisi kullanımlarında son durum!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) merak edilen ve araştırılan haftalık para ve banka istatistiklerini yayımladı. İşte Konut ve taşıt kredisi kullanımlarında son durum...

Hangi saatlerde elektrik tasarrufu yapılır? Elektrik kullanımı hangi saatlerde ucuz?

Elektrik tasarrufu konusu vatandaşların gündeminde yer alıyor. Özellikle Elektrik kullanımı hangi saatlerde ucuz? sorusu sık sık sorulmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

usulsüz elektrik kullanımları nelerdir Haberi

usulsüz elektrik kullanımları nelerdir

Usulsüz elektrik kullanımı nedir?

Binalarda usulüne uygun elektrik kullanımı için elektrik dağıtım firmasına başvuruda bulunularak abonelik alınması gerekiyor. Elektrik aboneliği için gerekli belgelerin temin edilmesi gerekiyor. Yapılan aboneliğin ardından elektrik faturaları kişinin adına düzenleniyor.


Peki, usulsüz elektrik kullanımı nedir? Usulsüz elektrik kullanımına hangi kullanım şekilleri girer?


Usulsüz elektrik kullanımı..

-Başkasının adına düzenlenen elektrik faturalarını ödeyerek elektrik kullanmak, 


-Sayaç ve ölçü devreleri mühürsüz olduğunu Şirketimize haber vermeden elektrik kullanmak, 


-Sayacı yanmış, hasarlı veya arızalı olmasına rağmen Şirketimize haber vermeden elektrik kullanımına devam etmek,


-Şirketimizin yazılı izni olmaksızın kendi elektrik tesisinden, üçüncü şahıslara doğrudan veya ara  (süzme) sayaçla elektrik enerjisi vermek,


-Şirketimizin izni olmaksızın bulunduğu abone grubunun dışında elektrik kullanmak,


-Sözleşmenin imzalanmasından sonra Şirketimizce yapılması gereken elektrik bağlantı işlemini beklemeksizin bağlantı yapmak veya yaptırmak,


-Mesken aboneleri dışında kalan müşterilerde kendilerine ait...