02 / 05 / 2024

vakıf binaları için emlak vergisi ödenir mi

vakıf binaları için emlak vergisi ödenir mi

Vakıfların binaları emlak vergisinden muaf mı? Bu yapıların emlak vergisinden muaf olmaları için bir şart bulunuyor mu? İşte ayrıntıları...

Depreme karşı dayanıklı binalar için son dakika uyarısı: Zemin kontrolü ve vize uygulaması yapılmalı! 

Doç. Dr. Çağlar Özer, yapılardaki statik projenin dışına çıkılmasının engellenmesi için belirli periyotlarda zemin kontrolü ve vize uygulanmasını tavsiye etti. İşte ayrıntılar...

İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen rezerv alanlar nerede? Milletvekili tek tek sordu! 

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, İzmir'de orta ve az hasarlı binalar için belirlenen Rezerv Yapı Alanlarının nerede olduğunun bilinmediğine dikkat çekerek, Bakanlığın açıklaması gerekenleri tek tek sıraladı. 

1939 yılında binalar için iskan kararı: Her bina için önceden iskan belgesi alınacak!

1939 yılında her yeni yapılan bina için kritik karar alınmış. Binalara yerleşilmeden önce iskan belgesinin alınması gerekliymiş.

Depremde yıkılan binalar için kritik rapor: Kamu görevlileri 'asli kusurlu' sayıldı!

6 Şubat depremlerinin üzerinden bir yıl geçti ve ilk defa Konya Teknik Üniversitesi tarafından Kahramanmaraş'taki Palmiye ve Hamidiye siteleri için hazırlanan bilirkişi raporlarında kamu görevlileri "asli kusurlu" sayıldı.

Kahramanmaraş'ta orta hasarlı binalar için yeni süreç başladı! Ekip kurulacak, masraf ve zaman kaybı olmayacak!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, orta hasarlı binaların güçlendirme süreçlerinin daha sağlıklı ilerlemesi noktasında yeni bir model ortaya koyduklarını açıkladı ve şehirdeki çalışmaları tek tek anlattı. Peki orta hasarlı binalar için neler değişti?

İçişleri Bakanlığı ve AFAD harekete geçti! Orta hasarlı binalar için yeni düzenleme geliyor!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) özellikle orta hasarlı yapılar için önemli bir genelge yayınlandı. Yayımlanan genelge, orta hasarlı binaları ağır hasarlı olarak kabul etme ve ilgili yasal düzenlemeleri içeriyor.

Kamuda çalışan mühendis ve teknik personel için üç yeni sendika kuruluyor

Kamuda çalışan mühendisler ve teknik hizmet sınıfı personelleri, için "Mühendis Tek-Sen Enerji", "Mühendis Tek-Sen Ulaştırma" ve "Mühendis Tek-Sen Tarım-Orman" olmak üzere üç sendika kuruldu. İşte haberin ayrıntıları...

Kamu binaları için son dakika kararı! Resmen açıklandı! Enerji tasarrufu hedefi yüzde 30'a yükseltildi!

Cumhurbaşkanlığı kararına göre; bazı kamu binaları için belirlenen enerji tasarruf hedefinin 2030 yılına kadar yüzden 15’ten yüzde 30’a çıkarılması kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

O kişilere emeklilik kapısı açıldı! Hemen emeklilik için yaş+3'de 1'lik prim desteği sağlanacak! 

Ev hanımlarına emeklilik fırsatı için detaylar netleşiyor. Bakan Işıkhan, primin 3'te 1'inin devlet tarafından ödenmesine yönelik projeye ilişkin detayları açıkladı.

MEB'den yazılı ve uygulamalı sınavlar için yeni karar

Milli Eğitim Bakanlığı 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri için yeni kararlar açıkladı. Buna göre kararın detayları neler?

TOKİ'nin Eylül 2023 kampanyası için son 3 gün! 14 bin TL'den az maaş alanlar 4 bin TL taksitle 3+1 evleri kaçırmayın!

TOKİ'nin Eylül 2023 kampanyası için son 3 güne girildi. Sadece 4 bin lira taksitle 3+1 konut fırsatı için bu fırsatı sakın kaçırmayın...

Depremzedeler ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı!

Deprem bölgesinin yeniden ayağa kaldırılması için hükümetin çalışmaları devam ederken, depremzedeler, ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı.

TOKİ'den bomba haber, 1.842 TL taksitle konut satıyor! Ucuz konut fırsatı için bugün son gün! 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Ankara'da 1.842 TL taksit imkanıyla konut satışa çıkarıldı. Ucuz fiyata konut almak için başvurular bugün sona eriyor.

vakıf binaları için emlak vergisi ödenir mi Haberi

vakıf binaları için emlak vergisi ödenir mi

Dünya Gazetesi köşe yazarı Bumin Doğrusöz, bugünkü köşesinde vakıfların binaları ve emlak vergilerini kaleme aldı. 

İşte Bumin Doğrusöz'ün 'Vergiden muaf vakıfların binaları ve emlâk vergisi' başlıklı yazısı...

Emlak Vergisi Kanunu’nun 4/m maddesi ile “Bakanlar Kurulu tarafından vergi muafiyeti sunulan vakıfların binaları” vakıf senedindeki cihete tahsis edilmek koşuluyla emlak vergisinden muaf sayılıyor. 2017 yılı Anayasa değişikliği sonucunda ise Bakanlar Kurulu’nun bu yetkisi Cumhurbaşkanına verildi.   

Diğer taraftan Cumhurbaşkanı tarafından vergi muafiyeti sunulan vakfın, vakıf senedinde yazılı talebin bir hastane veya okul işletmek gibi, fakat iktisadi işletme biçiminde işletilebilecek olması konu açısından önem arz etmiyor. Çünkü bu gibi işletmelerin vergiden muaf şekilde işletilmesi imkanını kurumlar vergisi kanunu tanıyor. Kurumlar Vergisi Kanununun 1/1-ç maddesi dernek veya vakıflara ait iktisadi işletmeleri mükellefler arasına dahil etmek suretiyle...