06 / 05 / 2024

valide han ne zaman yapıldı

valide han ne zaman yapıldı

1938 yılında belediye Eminönü'nde meydan açılması için istimlak çalışmalarına başlamış. İstimlak edilecek binaların bedellerini belirleyen belediye, Valide Han'ı da istimlak etmek istemiş. Vakıflar han için 180 bin lira istemiş.

1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Hanı iki ayda yıkılacakmış!

Belediye tarafından 1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Han'ının yıkımı için 2 ay süre verilmiş.

CHP Milletvekili Kayıhan Pala: Şehir hastaneleri neden satılıyor?

Şehir hastaneleri gündemden düşmezken CHP'li Kayıhan Pala konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kamu-özel ortaklığı yöntemiyle işletilen hastanelerin kamuya ait devlet hastanesi olmadığını, şehir hastanelerinden birinin satışının açıklanması gözler önüne serdi" dedi.

Bakan Işıkhan'dan ev hanımlarına emeklilik müjdesi! Emeklilik yasasında son dakika gelişmesi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bağ-Kur emeklilik düzenlemesi ve ev kadınlarına prim desteği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki Ev hanımlarına emeklilik yasası ne zaman çıkıyor? İşte detaylar...

Sgm Han Yapı Denetim Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sgm Han Yapı Denetim Ticaret Limited Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 1 milyon TL sermaye bedeli ile Güneş Sami Mete tarafından kuruldu.

Ev hanımlarına emeklilik şartlarında son durum ne? Emeklilik hakkı ne zaman başlayacak? 

Ev hanımlarının emeklilik şartlarına ilişkin gelişmeler merakla bekleniyordu ve sonunda Bakan Vedat Işıkhan'ın konuyla ilgili açıklamaları geldi. Ev hanımlarına yönelik emeklilik düzenlemesi gündemde yerini aldı ve milyonlarca ev hanımı bu konu hakkında gelecek açıklamayı merakla bekliyordu.

Ev hanımları ne zaman emekli olacak? Torba yasada ev kadınlarına emeklilik var mı?

Türkiye'de emeklilik sisteminde güzel gelişmeler yaşanıyor. Bu kapsamda ev hanımları için de emeklilik fırsatı geliyor. Peki,  Torba yasada ev kadınlarına emeklilik var mı? İşte detaylar...

 Windsor Çamaşır Makinesi kaç TL? Fiyatları ne kadar? İşte fiyat listesi

Windsor  Bulaşık Makinesi için ev hanımları fiyat araştırması yapıyor. İhtiyacınız olan fiyat listesi haberimizde. Peki Windsor Çamaşır Makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?

 Vestfrost Bulaşık Makinesi kaç TL? Fiyatları ne kadar? İşte fiyat listesi

Vestfrost Bulaşık Makinesi için ev hanımları fiyat araştırması yapıyor. İhtiyacınız olan fiyat listesi haberimizde. Peki Vestfrost Bulaşık Makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?

 Electrolux çamaşır makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? İşte fiyat listesi

Bir çamaşır makinesinden en çok beklenen geniş çamaşır alanıdır. Electrolüx size istenilen alanı sağlar ve ev hanımlarını mutlu eder. Peki Electrolux çamaşır makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?

Ev hanımları ne zaman emeklilik desteği alacak? 2023 emeklilik desteği başvuruları zaman başlayacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ev hanımlarına emeklilik desteği konusunda sevindirici bir açıklamada bulundu. Peki, Ev hanımları ne zaman emeklilik desteği alacak? 2023 emeklilik desteği başvuruları zaman başlayacak? İşte detaylar...

Xiaomi Smartmi Airfryer en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 22 Nisan 2023 fiyat listesi

Bir fritözde pişirme kalitesi kadar süresi de önemlidir, Ev hanımlarına Xiaomi Smartmi Airfryer ile hem kalite hem tasarruf sunuluyor. Xiaomi Smartmi Airfryer en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?

Ev hanımlarına emeklilik primi ne kadar? Ev hanımlarına emeklilik başvurusu nasıl yapılır?

Ev hanımlarının emeklilik durumu şu sıralarda gündemde yer alan konulardan biridir. İşte ev hanımlarının emekli olma şartına dair araştırılanlar!

Evinde tarhana, iğne oyası üreten hanımlara 3202 TL ödeme!

SGK tarafından evde el sanatları yapan kadınlar için sigorta sağlanıyor ve bu sigorta kapsamında ev hanımlarına belirli şartların yerine getirilmesi durumunda 3.202,56 TL net ödeme yapılıyor.

valide han ne zaman yapıldı Haberi

valide han ne zaman yapıldı

Valide Hanı

Evkaf İdaresi 180 bin lira istiyor.


Eminönü Meydanı'nın açılması için yapılan hazırlıklar devam etmektedir. İstimlak edilecek binaların gayri safi iradlarına göre istimlak bedelleri tesbit edilmiştir. Belediye, şimdiden bina sahipleriyle temasa başlamıştır. İstimlak sahasındaki binalardan bir kısmı, evkafa ait olduğu için Evkaf Müdürlüğü'yle de temaslar yapılmıştır. 


Yapılan temas neticesinde Evkaf, Valide Hanı için 180 bin lira istemiştir. Ancak tramvay şirketinden alınan 1 milyon 700 bin liranın Eminönü Meydanı'nın açılmasına tahsisi hakkında kanun mucibince Evkaf'a ait binaların istimlak bedelleri hususi bir takım şartlara tabi olduğundan Valide Hanı için 180 bin lira istemesine rağmen belediye ile Evkaf arasından bir tesviye sureti bulunacaktır. Bu hususta her iki daire arasında müzakere başlamıştır.


(1938 yılında Reşat Altın 13 liraymış.)

             

Akşam Gazetesi 25...