04 / 05 / 2024

Validebağ imar

Validebağ imar

Validebağ'da inşaat durdu, sıra mahkeme kararında. Üküdar'da yer alan Validebağ Korusu'nun bitişiğindeki arsada başlanan cami inşaatında faaliyetlerin, mahkemeden konuyla ilgili yazı gelinceye kadar durdurulması kararı alındı.

Validebağ imar planı için eylem yapıldı!

VALİDEBAĞ Gönüllüleri, İstanbul Anadolu Yakası Üsküdar'da yer alan Validebağ Korusu için planlanan "Çılgın Proje"yi protesto için bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Validebağ imar planı için eylem yapıldı...

Validebağ Korusu'nda yapılacak ‘Millet Bahçesi Projesi'' resmen iptal edildi!

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde yer alan Validebağ Korusu'nu yapılaşmaya açmaya yönelik "Millet Bahçesi" projesine yönelik imar planlarının iptal edilmesi kararı İstinaf Mahkemesi'nce onandı.

Validebağ Korusu yine kazandı! Millet bahçesi projesinin iptalinden sonra 'talana açılacak' kararı da iptal oldu!

Millet Bahçesi projesi ve imar planları iptal edildikten sonra talana açılması beklenen Validebağ Korusu kararı, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi tarafından reddedildi.

Validebağ Korusu'nun imar planlarına yapılan itiraz reddedildi!

Üsküdar Belediyesi'nin Validebağ Korusu'na ilişkin imar planının yürütmesinin durdurulması kararına yaptığı itirazı kabul edilmedi.

Validebağ Korusu imar planları hazır!

Mega kent İstanbul’un senelerdir yapılaşma tehdidi altında olan Üsküdar Validebağ Korusu için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan koruma amaçlı imar planları askıya çıkarıldı. 

Validebağ Korusu 1/5000  ölçekli imar planı askıda!

Validebağ Korusuna İlişkin 1/5000  ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği Teklifi onaylandı.

Validebağ Korusu’nun imar planları kabul edildi! 

Üsküdar’daki 354 dönümlük alanda bulunan 1.derece doğal sit alanı olan Validebağ Korusu için imar planları hazırlama çalışmaları tamamlandı. Meclis'te onaylanan kararla, Validebağ Korusu'nda yapı izni çıktı...

Validebağ Korusu imar planı danıştaydan döndü!

Validebağ Korusu'nun Büyükşehir Belediyesi tarafından 1/ 1000 ölçekli planlar atlatılarak 1/ 5000'lik plan kapsamına alınması Danıştay'dan döndü. Danıştay, plan iptali kararına itirazı kabul etmedi...

Validebağ'a yeni dava!

Anadolu Yakası'nda yer alan Üsküdar Validebağ Korusu'nun komşu parselinde hukuk ve imar kuralları çiğnenerek inşaatına başlanan caminin ruhsatının iptali ve planın yürütmesinin durdurulması istemi ile dava açıldı.

Validebağ Korusu için karar!

İstanbul 7. İdare Mahkemesi, Üsküdar'da Validebağ Korusu'nun girişine yapılması planlanan camiyi de kapsayan Nazım imar Planı Tadilatı'nın yürütmesini durdurdu. Validebağ Korusu için karar ne olacak?

İBB'den Validebağ Korusu açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi: "Bu alanın imar ve yapılaşmaya açılması kesinlikle söz konusu değildir. Emirgan Korusu ve Hidiv Korusu gibi alanlardaki hassasiyet Validebağ Korusu için de geçerlidir"

Validebağ imar planı için eylem yapıldı!

VALİDEBAĞ Gönüllüleri, İstanbul Anadolu Yakası Üsküdar'da yer alan Validebağ Korusu için planlanan "Çılgın Proje"yi protesto için bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Validebağ imar planı için eylem yapıldı...

Kuştur Turizm, Kuşadası arazilerinin imar düzenlemesi yapıldı!

Kuştur Kuşadası Turizm Kuşadası arazilerinde imar durum belgesi alabilmek için park, yol ve dere terkleri yapılarak miktar düzeltmesi yaptırıldı

Haydarpaşa'da ticaret imar izni iptal edildi!

Haydarpaşa Garı Liman Dönüşüm Projesi için TCDD arsalarına verdiği ticaret imar izni iptal edildi...

Validebağ imar Haberi

Validebağ imar

İstanbul, Üsküdaıda Validebağ'da mahkeme kararı bekleniyor. Edinilen bilgiye göre, Üsküdar Belediyesi ve ilgili tarafların katıldığı Üsküdar Kaymakamlığında yapılan toplantıda mahkemeden ilgili yazı gelene kadar inşaat alanında tüm faaliyetlerin durdurulmasına karar verildi. Karar, müteahhit firmaya da sözlü ve yazılı olarak iletildi. 

PARSEL 197 Ayrıca Üsküdar Belediyesi'nin, istanbul 7. İdare Mahkemesinden inşaat hakkında açıklamalı bir yazı talep ettiğini, söz konusu yürütmeyi durdurma kararının hangi parsel hakkında olduğunu sorduğu öğrenildi. 


Belediye, aynı yazıda caminin yapılacağı arsanın parsel numarasının da 197 olduğunu hatırlattı, istanbul 7. idare Mahkemesi, Üsküdar Altunizade Mahallesi 165 pafta, 1313 ada, 178 parselle ilgili 1 /5000 ölçekli Nazım imar Planı Tadilatının yürümesini durdurmuştu. 


"İLGİSİ YOK" 


Başkan Topbaş: Cami yapılabilir hale geldi Üsküdar Belediyesi'nden yapılan açıklamada, yürütmeyi durdurma kararının, Altunizade Mahallesi'ndeki cami inşaatıyla ilgisi olmadığını...