05 / 05 / 2024

Validebağ Korusu yapılaşması

Validebağ Korusu yapılaşması

Validebağ Korusu'nun 1/1000 ölçekli planlar atlatılarak 1/5000'lik Nazım İmar Planı kapsamına alınmasının iptaline karşı açılan temyiz davasında belediyenin itirazını redderek mahkeme kararını onadı.

Validebağ Korusu'nda yapılacak ‘Millet Bahçesi Projesi'' resmen iptal edildi!

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde yer alan Validebağ Korusu'nu yapılaşmaya açmaya yönelik "Millet Bahçesi" projesine yönelik imar planlarının iptal edilmesi kararı İstinaf Mahkemesi'nce onandı.

Validebağ Korusu'nun imar planlarına yapılan itiraz reddedildi!

Üsküdar Belediyesi'nin Validebağ Korusu'na ilişkin imar planının yürütmesinin durdurulması kararına yaptığı itirazı kabul edilmedi.

Datça Alavara Koyu’ndaki yapılaşmanın önünü açan karara yargıdan dur!

Yargı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan, Datça’nın en güzel koylarından doğa harikası Alavara Koyu’nun doğal sit derecesinin azaltılması ve yapılaşmasını sağlayan kararı için iptal dedi.

Validebağ Korusu'nda yapılacak proje için tepkiler büyüyor!

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bulunan ve birinci derece doğal ve tarihi sit alanı olarak tescillenmiş Validebağ Korusu’nda hayata geçirilmesi planlanan projeyi istemeyen ve yapılmaması için nöbet başlatan vatandaşlar konuya tepki göstermeyi sürdürüyor.

Validebağ Korusu'nda son durum ne?

Validebağ Gönüllüleri tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un pazartesi günü çalışmaların başlayacağını duyurmasından sonra nöbet alanda nöbet tutuyor. Vatandaşlar koruda millet bahçesi inşa edilerek, yapılaşmaya açılacağını dile getirdi.

Üsküdar Validebağ Korusu'na otopark yapılmasına tepki!

Validebağ Gönüllüleri, Üsküdar'ın Altunizade Mahallesi’nde yer alan Validebağ Korusu'na Üsküdar Belediyesi tarafından 500 araçlık otopark yapılmasına ilişkin açıklamada bulundu.

Validebağ Korusu imar planları hazır!

Mega kent İstanbul’un senelerdir yapılaşma tehdidi altında olan Üsküdar Validebağ Korusu için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan koruma amaçlı imar planları askıya çıkarıldı. 

Manisa Sarıgöl'de yapılaşma durdurulmalı!

18 Ekim tarihinde Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde gerçekleşen sel felaketinden sonra fay hattında yarıklar oluşması nedeniyle bölgede yapılaşma yasağının gelmesi istendi. 

Validebağ Korusu’nun imar planları kabul edildi! 

Üsküdar’daki 354 dönümlük alanda bulunan 1.derece doğal sit alanı olan Validebağ Korusu için imar planları hazırlama çalışmaları tamamlandı. Meclis'te onaylanan kararla, Validebağ Korusu'nda yapı izni çıktı...

Çeşme Paşalimanı Koyu'ndaki yapılaşma meclis gündeminde!

Çeşme Paşalimanı Koyu'nda yapılan bir projenin imara ve deniz kıyı kenar yapılaşmasına aykırı olduğu iddiası meclis gündeminde konu oldu. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Konyaaltı'nda planlanan yerler yapılaşıyor!

Çakırlar bölgesinde 7 mahalleyi kapsayan halk buluşmasında konuşan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, ''Konyaaltı'nda planlanan yerlerin yapılaşması yüzde 90 seviyesinde tamamlandı. Yeni alanların planlanması lazım'' dedi.

Nitelikli yapılaşma için yetki belgesi verilecek!

TBMM Çevre Komisyonu'nda Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Buna göre, nitelikli yapılaşmanın sağlanabilmesi ve müteahhitlerin ihtisaslaşmasının sağlanması için yetki belgeleri verilecek.

İzmir'in yapılaşmasında deprem riski!

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde gerçekleştirilen konferansta konuştu. Ercan, "İzmir'de depremsellik açısından yapılaşmanın yüzde 45'i çok kötü, yüzde 20'si ise kötü. İyi olan ise sadece yüzde 15'' dedi.

Validebağ Korusu yapılaşması Haberi

Validebağ Korusu yapılaşması

VALİDEBAĞLILAR korunun 1/5000'lik Nazım imar Planı'nın iptali için açtığı davada Danıştay, belediyenin itiraz ettiği kararı Validebağlılar lehine onadı Danıştay, Validebağ Korusu'nun 1/1000 ölçekli planlar atlatılarak 1/5000'lik Nazım İmar Planı kapsamına alınmasının iptaline karşı açılan temyiz davasında belediyenin itirazını redderek mahkeme kararını onadı. Mimarlar Odası ve Validebağlılar, 1/1000'lik plan yerine 1/5000'lik planın yürütmesinin durdurulması için 2009 yılında dava açıp kazanmış, ancak İstanbul Biiyükşehir Belediyesi ve koruma planlarını onaylayan Kültür Bakanlığı bu karara itiraz etmişti. Danıştay kararıyla dava sürecine son söz söylenmiş oldu. 


Yurt...