24 / 05 / 2024

Validebağda halk protesto ediyor

Validebağda halk protesto ediyor

İstanbul İstanbul Anadolu Yakası' nııı ikinci büyük yeşil alanı olan Validebağ Korusu'na otopark yapılmasına kargı vatandaşlar direniyor. Mahalleliler, otopark için döşenen ızgaraları ve şantiye bariyerlerini söktü.

Bodrum'da denizin ortasına dökülen betondan da 'imar barışı' çıktı!

Muğla Bodrum'da halk plajının ortasına beton dökerek platform ve iskele yapan turistik tesisin inşaatı tepkiler üzerine durdurulmuştu. Denizin içine dökülen beton için, imar barışından faydalanılarak yapı kayıt belgesi aldığı ortaya çıktı.

Nakit para dönemi sona eriyor! Ödemeler kart veya mobilden olacak! Hemen bakın!

İsveç ve Danimarka’da halk, kağıt banknot yerine kart kullansın diye teşvik ediliyor. Finlandiya, banknot kullanımına 2029’da son vereceğini açıklarken, Norveç 2030’da nakitsiz topluma geçiyor.

İstanbul'da Halk Ekmeğe zam geldi! En ucuz ekmek 5 lira oldu! Son dakika! 

İstanbul'da Halk Ekmek fiyatlarına zam yapıldı. Peki İstanbul Halk Ekmek'te yeni fiyatlar ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

Bakan Nebati duyurdu! İşte yeni tasarruf aracı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati darphanenin Borsa İstanbul'da halk arz yolu ile altına dayalı sertifika ihracını açıkladı. İşte detaylar!

İtalya’da elektrik faturalına gelen astronomik zam karşısında fırıncılar: Ekmek lüks olacak!

İtalya'da hükümetin enerji krizine karşı destek sağlamak için milyarlarca euro bütçe ayırmasına rağmen elektrik faturalarında bu aydan itibaren yüzde 59 artış yapacağını açıkladı. Bu haber üzerine halk protesto gösterilerine başladı.

Bir zam da halk ekmeğe Belediyeler işin içinden çıkamadı

Artan girdi maliyetleri nedeniyle iğneden ipliğe zam gelirken belediyeler de halk ekmek fiyatlarına zam yapmak zorunda kaldı. Ankara’nın ardından İzmir ve İstanbul’dan da halk ekmeğe zam haberi geldi. Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi halk ekmek fiyatının 3 liraya çıktığını duyurdu.

Afyonkarahisar'da Emlak Danışmanlığı kursiyerleri sertifika aldı!

Afyonkarahisar'da Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından eğitimi verilen Emlak Danışmanlığı kursu tamamlandı. Eğitimini başarı ile tamamlayan kursiyerlere katılım sertifikaları teslim edildi.

Bayraklı sakinleri Bornova'ya taşındı!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında yıkımların yaşandığı Bayraklı’da, halk bölgeyi terk ederek Bornova'ya taşındı.

Atina'da evsizler koronavirüs tehlikesiyle yaşıyor!

Yunanistan'da halk yeni tip koronavirüs sebebiyle evlerine kapanırken, Atina sokaklarında yaşayan çok sayıda evsiz salgına maruz kalma riski taşıyor.

Lübnan'da halk ekonomik kriz için sokaklara döküldü!

Lübnan'da sokaklara çıkan yüzlerce kişi, ekonomik kriz nedeniyle her geçen gün artan fiyatlara karşı hiçbir adım atmamakla suçladıkları hükümeti protesto etmek üzere yolları kapattılar.

İrlanda’da konut yetersizliği halkın gündeminde!

Avrupa’da yaşanan krizden olumsuz etkilenen İrlanda’da halkın gündemi konut yetersizliği oldu.

Fikirtepe mağdurlarından dönüşüm eylemi!

Kadıköy Fikirtepe'de evlerine kavuşamayan ve mağdur olan vatandaşlar dün Kadıköy Rıhtım'da bir protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Ekrem İmamoğlu’ndan Çevre Bakanlığı’na manifesto: Kanal İstanbul’da halkın katılımı yok!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'çılgın proje' olarak açıkladığı Kanal İstanbul'a karşı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na olumsuz rapor sundu.

Validebağda halk protesto ediyor Haberi

Validebağda halk protesto ediyor

Yeşilcam'ın unutulmaz filmlerinden Hababam Sınıfı'nın da çekimlerinin yapıldığı Adile Sultan Kasrı, şu anda öğretmenevi olarak hizmet veriyor. AKP'Iİ Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen 1. derece sit alanı olan Validebağ Korusu'nun Londra'daki Hyde Park benzeri parka dönüştürüleceğini açıklamıştı. 354 dönümlük Validebağ Korusu, Anadolu Yakası'nın Karacaahmet Mezarlığından sonra ikinci büyük yeşil alanı. Çoğunluğu göçmen olmak üzere 100'den fazla kuş türüne ev sahipliği yapan korunun içinde aynı zamanda, Adile Sultan Kasrı, Abdülaziz Av Köşkü gibi tarihi eserler de bulunuyor. Mülkiyeti hazineye, kullanım hakkı da Milli Eğitim Bakanlığına ait olan Koru, öğretmenevi olarak kullanılıyor. 


İstanbul İstanbul Anadolu Yakası' nııı ikinci büyük yeşil alanı olan Validebağ Korusu'na otopark yapılmasına kargı vatandaşlar direniyor. Mahalleliler, otopark için döşenen ızgaraları ve şantiye bariyerlerini söktü. 


BARİ YERLER VE IZGARALARI KALDIRDILAR


Üsküdar'da...