19 / 05 / 2024

Validebağda otopark çalışmaları

Validebağda otopark çalışmaları

1.derece doğal SİT alanı olan Validebağ Korusu'nda otopark çalışması için alanda iş makineleri çalışmaya başladı. Validebağ Gönüllüleri, SİT alanında yapılan çalışmaya karşı İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne itiraz edeceklerini açıkladı.

İsra Holding, bölgenin ilk AVM'si V Mall Ağrı'da hafriyat çalışmalarına başladı! 

Öz sermaye ve güçlü ortaklık yapısıyla faaliyetlerine devam eden İsra Holding’in Ağrı İl Özel İdaresi iş birliğiyle inşa ettiği V Mall Ağrı projesinde hafriyat çalışmaları başladı.

Kanal İstanbul'da kazı çalışmaları başlıyor!

12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çılgın proje olarak isimlendirilen Kanal İstanbul'da kazı çalışmalarının kısa süre içerisinde başlayacağını dile getirdi.

İstanbul'da deprem çalışmaları tam gaz!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal konutlara ve deprem çalışmalarına ilişkin önemli yol kat edildiğini belirtti. "2 bine yakın sosyal konutu tamamlayıp anahtarlarını hak sahiplerine teslim ettik" diyen Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da yürütülen deprem çalışmalarını da paylaştı.

İstanbul'da restorasyon çalışmaları devam eden tarihi eserler meclis gündeminde!

İstanbul Restorasyon ve Konservasyon Merkez ve Bölge Laboratuvarı Müdürlüğü bünyesinde bulunan ve restorasyon çalışmaları devam eden tarihi eserler meclis gündemine taşındı. CHP'li İlgezdi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Elazığ'da deprem çalışmaları devam ediyor!

Elazığ'da meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremin ardından bölgede çalışmalar başladı. İlgili bakanlıklar bölgede ağır hasarlı yapıların yıkım çalışmlarına devam ediyor...

TİKA gönüllüleri Makedonya'da restorasyon çalışmalarına katıldı! 

TİKA tarafından düzenlenen 2019 Tecrübe Paylaşım Programı kapsamında Makedonya'da bulunan gönüllüler, TİKA'nın Üsküp'te restorasyonu süren Sultan Murat ile Alaca camilerindeki çalışmaları inceledi. 

Kapalıçarşı restorasyon çalışmalarında son durum ne?

558 yıllık Kapalıçarşı’nın çatı izolasyonunun yüzde 85’i tamamlandı. Peki, Kapalıçarşı'da restorasyon çalışmalarında son durum ne?

Kapalıçarşı’da restorasyon çalışmaları havadan görüntülendi!

İstanbul'a Fatih Sultan Mehmet Han'ın yaptırdığı şaheserlerden biri olan tarihi Kapalıçarşı’daki restorasyon çalışmalarında gelinen son durum havadan görüntülendi.

Malatya'da yenileme çalışmaları devam ediyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Battalgazi ilçesine bağlı Kaldırım Mahallesinde sürdürdüğü kent yenileme çalışmaları devam ediyor.

Konya Selçuklu'da altyapı çalışmaları sürüyor!

Konya’nın Merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, sürdürdüğü fiziki belediyecilik çalışmaları ile ilçeye değer katmaya devam ediyor.

Seydişehir'de otopark çalışmaları başladı!

Konya’nın Seydişehir İlçe Belediyesi, eski cezaevinin yıkıldığı alana yapılacak olan otopark için çalışmalar başladı.

Aksaray'da TOKİ çalışmaları incelendi!

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, TOKİ-Akin Yolu’ndaki çalışmaları inceledi.

Ağrı'da imar çalışmaları devam ediyor!

Ağrı Belediyesince başlatılan çevre düzenlemesi kapsamında imar çalışmaları devam ediyor.

Validebağda otopark çalışmaları Haberi

Validebağda otopark çalışmaları

1.derece doğal SİT alanı olan Validebağ Korusu'nda otopark çalışması için alanda iş makineleri çalışmaya başladı. Validebağ Gönüllüleri, SİT alanında yapılan çalışmaya karşı İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne itiraz edeceklerini açıkladı. Yetkililer "onaylanan projeyle yapılan proje aynı mı ondan emin olamıyoruz. Şu ana kadar proje dışı pek çok şey yapıldığından şüpheliyiz. Koruma Kurulu'na sunulan projeyle yapılan iş aynı mıdır, bunu deneüeyemiyoruz. Mevcut otoparkı iki katından da fazlasına büyütecek bir çalışma yapılıyor alanda. Toprak alana demirli beton ve üzerine taş döşeniyor. Bu çalışma toprağı tamamen öldürür. Otoparkın bu kadar büyütülmesi ise gereksiz. Bu otoparkın büyütülmesi alanın daha da yapılaşmaya açılacağı varsayımıyla yapılıyor. Bu nedenle bu çalışmaya karşı çıkıyoruz, itiraz edeceğiz" dedi. 


İKİNCİ BÜYÜK YEŞİL ALAN 


İstanbul'un Anadolu yakasındaki ikinci büyük yeşil alan olan 354...