02 / 10 / 2024

Valilik İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü

Valilik İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü

Son dönemde Türkiyenin cazip bir finans merkezi haline dönüşmesiyle birlikte, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye iştahı artmış durumda. Avukat Kadir Kurtuluş’a yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesine ilişkin hukuki süreçleri sorduk.

Yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesine ilişkin hukuki süreçler!

Son dönemde Türkiyenin cazip bir finans merkezi haline dönüşmesiyle birlikte, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye iştahı artmış durumda. Avukat Kadir Kurtuluş’a yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesine ilişkin hukuki süreçleri sorduk.

2014 yılında en düşük emekli aylığı ile 11 gram altın alınabilirken, bugün 4,5 gram altın alınabiliyor!

İstanbul Planlama Ajansı Başkanı Buğra Gökçe, emeklilerin son 20 senenin en kötü ekonomik koşullarını 2023’te yaşadığını kaydederek, 2024 yılının daha da kötü olacağını belirtti.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira zamları artık nasıl hesaplanacak?

Kiracılıkta Türkiye’de yeni dönem başlayacak ve bu yeni dönem ile yapılan planlama ile kira sözleşmeleri değişeceği kaydedildi. Kira zammı hesaplamalarında da ev sahipleri değişikliğe gidecekler.

İstanbul Planlama Ajansı açıkladı! İstanbulluların yüzde 69,2'si kira vergisini desteklemiyor

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) tarafından yayımlanan İstanbul Barometresi Haziran 2024 raporunda katılımcıların yüzde 69,2'sinin kiralara her ay uygulanması düşünülen yüzde 20 kira vergisi uygulamasını desteklemediği kaydedildi.

İstanbul Planlama Ajansı'na göre Türkiye'de konut satışıyla vatandaşlık alanların sayısı 999 bin 411 oldu!

İstanbul Planlama Ajansı Türkiye'deki yabancı sayısını açıkladı. Türkiye'de toplam yabancı sayısı 7.490.993 kişi iken, bunların 999 bin 411 kişisi Türkiye'de konut satışıyla vatandaşlık alanlardan oluşuyor.

Finlandiya evsizlik sorununu nasıl çözdü? Dr. Buğra Gökçe açıkladı!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Buğra Gökce Dr. Buğra Gökçe, resmi twitter hesabı üzerinden Finlandiya'nın evsizlik sorununu çözme stratejilerini paylaştı. Peki Finlandiya evsizlik sorununu nasıl çözdü?

Yeni kentsel dönüşüm yasasıyla konutlara bedelsiz el konulacak mı? İstanbul Planlama Ajansı tek tek açıkladı!

İBB’ye bağlı İstanbul Planlama Ajansı'nın “Kent Gündemine Bakış” serisi kapsamında “Kentsel Dönüşüm Yasa Değişikliği: Dönüşüm Kimin İçin?” raporuna, yeni düzenleme ile ilgili detaylara yer verildi. Peki yeni kentsel dönüşüm yasası kimin için hazırlandı? İşte yasa ile ilgili detaylar...

İstanbul’da bir ailenin yaşam maliyeti 46 bin TL! Maliyetler 2022 yılına göre yüzde 76,7 arttı!

İstanbul'da yaşam gün geçtikçe zorlaşıyor. İstanbul Planlama Ajansı tarafından açıklanan verilere göre bir ailenin yaşam maliyeti 46 bin TL oldu. Bu oran geçen yılın aynı ayına göre yüzde 76,7 arttı.

2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü kiralama performansı! ECE Türkiye 152 sözleşmeye imza attı!

Alışveriş merkezi yönetimi, proje geliştirme, kiralama, mimari ve konsept planlama, bütçeleme ile finansal ve hukuki hizmetlerin tümünü aynı çatı altında sunan ECE Türkiye,  2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü bir kiralama performansı sergiledi.

Ekmek fiyatlarında karmaşa: Valilik 5 TL dedi, 6 ile 8 TL arasında satılıyor! Fırıncılar ekmeğin 10 TL olmasını istiyor!

İstanbul'da farklı ilçelerdeki fırınlardaki ekmek fiyatı farkları kafaları karıştırdı. Valilik 5 TL dedi, 6 TL'ye de satan var 8 TL'ye de. İşte ayrıntılar...

Büyük konut sitelerinde arsa payına göre ortak giderler nasıl hesaplanır?

Ultima İnternational Eğitim ve Danışmanlık şirketinde Kalite ve Planlama Koordinatörü Zeynel Kayınova, büyük konut sitelerinde arsa payına göre ortak giderin nasıl hesaplanacağını kaleme aldı. İşte Zeynel Kayınova'nın o yazısı...

EPP'den Yalova Çiftlikköy'de satılık arsa! 

Emlak Planlama İnşaat Proje Yönetimi ve Tic. A.Ş., Yalova Çiftlikköy Kılıç Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı işi'nin ihalesini 7 Şubat 2023 Salı günü saat 14:30'da gerçekleştirecek. İşte ayrıntılar...

Afel Mimarlık Mühendislik Haritacılık Ve Planlama Müşavirliği Limited Şirketi kuruldu!

Afel Mimarlık Mühendislik Haritacılık Ve Planlama Müşavirliği Limited Şirketi Başakşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Merve Kör tarafından kuruldu.

EPP'den Pendik Kurtköy'de satılık arsa! 

Emlak Planlama İnşaat Proje Yönetimi ve Tic. A.Ş., İstanbul Pendik Kurtköy Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nin ihalesini 18 Nisan tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirecek...

Valilik İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü Haberi

Valilik İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü

Son dönemde Türkiyenin cazip bir finans merkezi haline dönüşmesiyle birlikte, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye iştahı artmış durumda. Bu iştahtan en çok nasiplenen sektörlerden biri ise tartışmasız gayrimenkul sektörü. Avukat Kadir Kurtuluş’a yabancıların Türkiye'de taşınmaz edinmesine ilişkin hukuki süreçleri sorduk. 


Avukat Kadir Kurtuluş : 


Yabancıların Türkiye’ de taşınmaz edinmesi konusu, Türkiye’nin sosyal ve ekonomik şartları ile egemenlik haklarını yakından ilgilendirmesi nedeniyle yoğun hukuksal tartışmalara neden olmaktadır. Her şeyden önce belirtmek gerekir ki Türk Hukukunda mülkiyet hakkı, 1982 Anayasasının 35. maddesinde herkesin, mülkiyet ve miras haklarına sahip olduğu vurgulanarak bu hakların kamu yararı amacıyla ve kanunla sınırlanabileceği şeklinde temel bir anayasal hak olarak düzenlenmiştir.  Bunun yanında, yabancıların Türkiye’de mal edinmesini düzenleyen temel yasa metni 6302 sayılı Kanunla Değişik Tapu Kanunun 35.maddesidir. Bu madde kapsamında...