10 / 05 / 2024

van depreminden sonra yapılan inşaatlar

van depreminden sonra yapılan inşaatlar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Van'da toplu açılış törenine katıldı. Başbakan Erdoğan Van'a bu hafta sonu 2 günde 1,5 milyar liralık yatırım kazandırmaya geldiklerini ifade ederek Van'ı yeniden inşa ediyoruz dedi...

Prof. Dr. Naci Görür, Tokat depreminden sonra açıklama yaptı! Artık harekete geçilmesi lazım...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Tokat'taki depreminden sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile şunları söyledi; "Şu anda televizyonlarda yaşanan sahneleri çok iyi biliyorsunuz değil mi? Tıpkı komedi gibi" diyerek artık harekete geçilmesi gerektiğini açıkladı.

Prof. Dr. Naci Görür açıkladı! Gemlik depreminden sonra stres çok birikti!

Bursa'nın Gemlik ilçesinde dün 4,1 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Yaşanan bu depremden sonra Bursa’da  haritalarda görünmeyen yeni bir fay hattının bulunduğu kaydedildi. Dün Gemlik'te meydana gelen depremden sonra akıllara beklenen İstanbul depremi geldi.

Depremzedelere kira yardımı 5 bin TL oldu diye ev sahipleri kira fiyatlarını 7 bin 500 TL yaptı!

6 Şubat depreminden sonra evi yıkılan ve ağır hasar alan vatandaşların kira yardım ödemeleri artırıldı. Haberi duyan emlakçılar hemen harekete geçerek kira fiyatlarını 5 bin TL’den 7,5 bin TL'ye yükseltti.

5.1 büyüklüğündeki depreme 'Öncü' demişti, Prof. Dr. Ercan'dan yeni açıklama geldi!

Mega kent İstanbul ve çevresinde yaşanan depremler ülke gündemindeki yerini de koruyor. Son olarak 5.1 büyüklüğünde gerçekleşen Mudanya depreminden sonra "Öncü deprem" uyarısında bulunan Prof. Dr. Ercan, bir açıklama yaptı.

Buca depreminden sonra flaş açıklama geldi! '11 aydır çok hareketli' diyerek uyardı!

Buca depreminden sonra flaş bir son dakika açıklaması geldi. '11 aydır çok hareketli' diyerek uyardı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Van depremi, zemini kötü olan alanlara doğru büyümeyi azalttı!

Van'da, Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bursa Teknik Üniversitesi akademisyenleri tarafından 1988-2018 yılları arasına ait uydu görüntüleri üzerinden gerçekleştirilen incelemede, Van depreminden sonra zemini kötü olan alanlara doğru büyümenin azaldığı belirlendi.

Konutta yeni gözde Batı Karadeniz oldu! Zonguldak-Bartın konut fiyat artışında zirvede! 

Pandemiden beri konut fiyat artışlarında zirveden düşmeyen Muğla ve Antalya bölgeleri, 6 Şubat depreminden sonra zirveyi Trakya’ya bırakmıştı. Karadeniz gazının karaya ulaşmasıyla Batı Karadeniz zirveye yerleşti. 

İstanbul'daki 207 bin bina riskli: 99 depreminden sonraki binalarda da sorun var!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce İstanbul'da Ocak 2023 itibariyle toplam 142 riskli alanda, 207 bin riskli yapı olduğunu söyleyerek 1999 depreminden sonra yapılan binalarda da sorun olduğuna dikkat çekti.

Şanlıurfa'da yükselen deprem konutlarının ilk etabı kasım ayında teslim edilecek!

Şanlıurfa'da 6 Şubat depreminden sonra inşasına başlanan yapıların bir kısmı kasım ayında teslim edilecek. Adalet Bakanı Bozdağ konuya ilişkin Şanlıurfa halkını bilgilendirdi. İşte detaylar...

Göçün yönü değişti! İstanbullu Anadolu’ya taşınıyor!

Tüm ülke nüfusunun yüzde 20’sine ev sahipliği yapan İstanbul’dan adeta tersine göç başladı. Kahramanmaraş depreminden sonra deprem korkusunun tetiklenmesi de göç artıran faktörler arasında.

75 metrekare prefabrik ev fiyatı ne kadar? 27 Mart 2023 fiyat listesi!

Prefabrik evler, Kahramanmaraş depreminden sonra yeniden gündeme geldi. Prefabrik evler hakkında sorulan pek çok soru vardır. İşte onlardan bazıları ve yanıtları!

İzmir için tehlike çanları mı çalıyor? Deprem uzmanı İzmir’i uyardı! İşte depremin şiddeti!

Kahramanmaraş depreminden sonra uzmanlar pek çok açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, İzmir için önemli açıklamalar yaptı. İşte detaylar!

Bolu depreminden sonra Naci Görür kırmızı alarm vererek açıkladı!

Bolu'da gerçekleşen 4.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, depremin Kuzey Anadolu Fayı (KAF) zonu içinde meydana geldiğini ifade etti. Görür, bu depremin, 1999 depremlerinde kırılmamış olan bir bölgenin kırılması sonucu meydana geldiğini belirtti.

van depreminden sonra yapılan inşaatlar Haberi

van depreminden sonra yapılan inşaatlar


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van'da katıldığı toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları kaydetti:


Depremin olduğu gün bakanlar, milletvekilleri ve ilgili bürokratlarla gece Van'a gittiklerini anımsatan Erdoğan, helikopterle Erciş'e geçtiklerini, incelemelerde bulunduklarını kaydetti.


Erdoğan, daha sonra Van merkeze geldiklerini, buraları sokak sokak dolaştıklarını, gece geç saatlere kadar incelemeler yaptıklarını, gerekli talimatları verdiklerini, arama kurtarma çalışmalarını hızlandırdıklarını anlatarak, barınma, gıda ve ısınma çalışmalarına ivme kazandırdıklarını söyledi.


Başta Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay olmak üzere Çevre ve Şehircilik, İçişleri ve Kalkınma bakanlarının depremin ardından kentte adeta karargâh kurarak, yoğun bir çalışmayı, dönemin Valisi Münir Karaloğlu, bürokratlar, teknokratlar ve sivil toplum örgütleriyle beraber yürüttüklerini anlatan Erdoğan, o çalışmaları hiçbir zaman unutamayacağını dile getirdi.


“ÇALIŞMALAR AKINCI RUHUYDU”


Erdoğan, o çalışmaların bir akıncı ve kardeşlik ruhu olduğunu ifade ederek, "O ancak...