02 / 05 / 2024

van urartu kanalı

van urartu kanalı

Van'da Urartu Krallığı döneminde yapılan ve dünya su mühendisliği harikası olan 51 kilometre uzunluğuna sahip tarihi Şamran Kanalı, "Menua Yürüyüş Yolu Projesi" kapsamında yeniden turizme kazandırılacak.

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de emekli amirallerin Kanal İstanbul açıklamasına tepki!

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de, bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul açıklamasına ilişkin suç duyurusunda bulunuldu.

2 bin 800 yıllık Şamran Kanalı Van'ın cazibe merkezi olacak!

Van'da Urartu Krallığı döneminde yapılan ve dünya su mühendisliği harikası olan 51 kilometre uzunluğuna sahip tarihi Şamran Kanalı, "Menua Yürüyüş Yolu Projesi" kapsamında yeniden turizme kazandırılacak.

Van'daki tarihi Şamran Kanalı turizme kazandırılıyor!

Van'ın Edremit Belediyesi tarafından Urartu Krallığı döneminde yapılan ve dünya su mühendisliği harikası olarak kabul edilen 51 kilometre uzunluğundaki Şamran Kanalı turizme kazandırılıyor.

Urartu Müzesi 9 yıl sonra yeni binasında ziyarete açıldı!

Van'da, 2011 yılındaki depremlerde hasar gören "Urartu Müzesi", Van Kalesi'nin güneyinde 21 milyon TL'lik yatırımla inşa edilen yeni binada ziyarete açıldı

Van Kalesi'ndeki Urartu yapıları kerpiçle ayağa kaldırılıyor!

Van Kalesi'ndeki höyükte yürütülen kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan yaklaşık 3 bin yıllık Urartu yapıları, orijinaline uygun olacak şekilde kerpiçlerle yeniden inşa ediliyor.

Van'daki Urartu yapıları kerpiçlerle yeniden inşa ediliyor!

Van Kalesi'nin kuzeyinde yer alan höyükte yapılan kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan Urartu yapıları, kerpiçlerle yeniden ayağa kaldırılıyor

Van Kalesi’nde kaya mezarı bulundu!

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Van Bölgesi Tarih ve Arkeoloji Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erkan Konyar başkanlığında Van Kalesi’nde yürütülen kazılarda Urartu krallarına ait önemli bir kaya mezarı 100 yıl aradan sonra gün yüzüne çıkarıldı.

Van'da Urartu Göz Merkezi açıldı!

Van’da Urartu Göz Merkezi, görkemli bir törenle hizmete açıldı. Van Valisi İbrahim Taşyapan, kentte yapılan her işi takdir ettiklerini belirtti.

Van Urartu Müzesi’nin çalışmaları tamamlandı!

Van’da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011’de meydana gelen iki ayrı depremde kent merkezindeki müze binasının hasar görmesi üzerine, Van Kalesi’nin Kuzey kısmında inşasına başlanılan Van Urartu Müzesi’ndeki çalışmalar bitti.

Van Urartu Müzesi açılışa hazır!

Van’da meydana gelen iki ayrı depremde kent merkezindeki müze binasının hasar görmesi üzerine, Van Kalesi’nin Kuzey kısmında inşasına başlanılan Van Urartu Müzesi’ndeki çalışmalarda sona gelindi.

Van'da Urartu Kültür Koridoru Projesi Çalıştayı başladı!

Van'da Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ( DAP ) ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın ( DAKA ) ortaklaşa yürüttüğü "Urartu Kültür Koridoru Projesi Çalıştayı" başladı.

Şamran Kanalı ile ilgili projeler için izin bekleniyor!

Van Gürpınar Belediyesi Eş Başkanı Zeki Yıldız, Akdamar ve Şamran Kanalı ile ilgili iki projelerinin bulunduğunu, ancak valilikten izin çıkması gerektiğini söyledi.

Urartu müzesinin yapımı tamamlandı!

Van'da 1972 yılında şehir merkezinde hizmete giren, 201 İlde meydana gelen iki büyük depremde ise hasar gören Van Müzesi'nin yerine Van kalesinin kuzeyine yapılan yeni Urartu müzesinin yapımı tamamlandı.

van urartu kanalı Haberi

van urartu kanalı

Van Edremit Belediyesi tarafından Urartu Krallığı döneminde inşa edilen ve dünya su mühendisliği harikası olarak görülen 51 kilometre uzunluğuna sahip tarihi Şamran Kanalı'nın turizme kazandırılması için çalışmalara başlandı.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Urartu Kralı Menua tarafından Gürpınar ilçesinden Van'a su getirmek için 2 bin 800 yıl önce yapımına başlanan Şamran Kanalı, kentin en önemli kültürel değerleri arasında bulunuyor.

İçinden geçtiği topraklara hayat veren ve hala işlevine devam eden tarihi kanal, Urartuların bugüne ulaşan eşsiz mimari yapılarından biri olarak önemine sahip.

Edremit Belediyesi, tarihin en eski sulama kanalı olarak bilinen kanalın hem korunarak gelecek nesillere ulaştırılması hem de turizme kazandırılması için "Menua Yürüyüş Yolu Projesi"ni hazırladı.

Doğu Anadolu Projesi (DAP) İdaresi tarafından finanse edilecek projeyle çevresine yapılması planlanan yürüyüş ve bisiklet yolu, dinlenme...