25 / 07 / 2024

vasiliğe engel haller

vasiliğe engel haller

Medeni kanunda bazı vasiliğe engel olan sebepler bulunuyor. Belirtilen vasiliğe engel durumların söz konusu olması halinde, kişi vasi olarak atanamıyor. Peki vasiliğe engel durumlar nelerdir?

Prim eksikliği artık emekliliğe engel değil! Çözümler bir bir sıralandı! İşte detaylar!

Emeklilik, belli bir süre çalıştıktan sonra herkesin hayalini süslemektedir. Ama bazı durumlarda emekli olmak için gerekli prim gününün tamamlanması mümkün olmayabiliyor. İşte o detaylar!

Çeşme'deki tarihi bina restoresinde yıkılma tehlikesi!

İzmir'in Çeşme ilçesindeki asırlık tarihi bir bina, yıkılmaması için demirlerle koruma altına alındı. Binanın cumbalı bölümlerine demir destekler yerleştirilerek çökmesine engel olundu.

İntifa hakkı ipoteğe engel midir?

İntifa hakkı, sahibine başkasına ait bir taşınmazdan tamamıyla yararlanmak ve kullanmak hakkı veriyor. Peki, intifa hakkı sahibi taşınmazı ipotek edebilir mi? İntifa hakkı ipoteğe engel midir?

Barış Kılıçarslan’ın 'Girişimcinin Yol Haritası' eğitimi büyük ilgi gördü!

Bayim Olur musun Fuarı’nda, RE/MAX Türkiye eğitmeni Barış Kılıçarslan’ın verdiği “Girişimcinin Yol Haritası” eğitimi büyük ilgi gördü. Kılıçarslan, "Özgüveni yüksek bir girişimcinin önündeki en büyük engel “korku”" dedi.

Taşınmaz mala müdahale sayılacak haller!

Arz üzerinde sabit olan tarla, bağ, bahçe, arsa, orman, ağıl, apartman, dükkan, fabrika, otel gibi bütün arazi, bina ve madenler olarak tanımlanan taşınmaz mala müdahale sayılacak haller nelerdir?

Vasiliğe engel durumlar nelerdir?

Medeni kanunda bazı vasiliğe engel olan sebepler bulunuyor. Belirtilen vasiliğe engel durumların söz konusu olması halinde, kişi vasi olarak atanamıyor. Peki vasiliğe engel durumlar nelerdir?

TCDD: T26 tüneli, Ankara-İstanbul YHT hattının açılışına engel değil!

TCDD'den "Bazı haber kaynaklarında yer alan T26 tünelinde göçük olduğu iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. T26 tüneli, Ankara - İstanbul YHT hattının açılışına engel değil" şeklinde açıklama geldi.

Çeşme'de golf turizminin gelişmesi için en büyük engel arazi!

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş İzmir Şubesi Kıdemli Değerleme Uzmanı Selda Ulaşır, İzmir Çeşme bölgesini, www.emlakkulisi.com için özel olarak araştırdı!

TOKİ Balıkesir'e 850 yataklı hastane yapacak!

850 yatak kapasiteli Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Balıkesir'e kazandırılmasının önünde engel kalmadı...

Yargıtay Başkanlığı için 23 katlı bir bina kiralandı!

Kanayan yara haline gelen yargılamaları hızlandırabilmek, 'geciken adalet'e engel olabilmek ve biriken dosyaları eritebilmek için Yargıtay Başkanlığı radikal bir karar aldı

Aslanlı Köşk, Remzi Gür'e devredildi!

Yargıtay, Halis Toprak'a ait ˜Aslanlı Köşk'ün işadamı Remzi Gür'e devri konusundaki engeli kaldırdı. TMSF tarafından açık artırmayla satılan Halis Toprak"a ait İstinye"deki Aslanlı Köşk"ün Remzi Gür"e devrinin önündeki hukuki engel kalktı

Medine'deki eğik minarenin sırrı ne

Uzman hocalar, Hz. Muhammed (SAV)'in kabrinin yanındaki minarenin özellikle eğik yapıldığını anlatıyor. Amaç, bir doğal afet anında, minarenin kabrin üzerine devrilmesine engel olmak

AVM inşaatına engel olan elektrik direği okul bahçesine alındı!

'Alışveriş merkezi inşaatına engel olan' elektrik direği Milli Eğitim'le yapılan protokol gereği okul bahçesine alındı. Firma, karşılığında okula 'spor salonu' vaat etti. Koca inşaat bitmek üzere, 2 direk okulda ama salon ortada yok. Nedeni fıkra gibi...

vasiliğe engel haller Haberi

vasiliğe engel haller

Vasiliğe engel durumlar nelerdir?

Vasilik, vesayet altındaki küçüğün veya kısıtlının kişiliği ve malvarlığı ile ilgili bütün menfaatlerini korumak ve hukukî işlemlerde onu temsil etme yükümlülüğü olarak karşımıza çıkıyor.


Vasilik, Medeni Kanunu kapsamında düzenleniyor. Vasilik Kanunu gereğince, vesayet altına alınan kimsenin yerleşim yerinde oturanlardan vasiliğe atananlar, bu görevi kabul etmekle yükümlü oluyor.


Buna karşın aile meclisince atanma hâlinde vasiliği kabul yükümlülüğü bulunmuyor. Ayrıca kanunda bazı vasiliğe engel olan sebepler bulunuyor. Belirtilen vasiliğe engel durumların söz konusu olması halinde, kişi vasi olarak atanamıyor.


VI. Vasiliğe engel olan sebepler

MADDE 418.- Aşağıdaki kişiler vasi olamazlar:

1. Kısıtlılar,

2. Kamu hizmetinden yasaklılar veya haysiyetsiz hayat sürenler,

3. Menfaati kendisine vasi atanacak kişinin menfaati ile önemli ölçüde çatışanlar veya onunla aralarında düşmanlık bulunanlar,

4. İlgili vesayet daireleri hâkimleri.


Yukarıda belirtilen niteliklere sahip kimseler vasi...