30 / 04 / 2024

vasilik süresi ne kadardır

vasilik süresi ne kadardır

Vasi, vesayet altındaki küçüğün veya kısıtlının kişiliği ve malvarlığı ile ilgili bütün menfaatlerini korumak ve hukukî işlemlerde onu temsil etmekle yükümlü oluyor. Peki, vasi görev süresi ne kadardır?

Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı kaç gün ücretsiz? Durak isimleri ne, kaç durak var? Seyahat süresi ne kadar?

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi bugün hizmete açıldı. Peki Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı kaç gün ücretsiz? Durak isimleri ne, kaç durak var? Seyahat süresi ne kadar? İşte Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı ile ilgili ayrıntılar...

2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar?

Durumu olmayan kişilerin kamu arazisi üzerine gecekondu inşa etmesi üzerine verilmiş hak sağlayıcı bir belgeye Tapu tahsis belgesi denir. Peki, 2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar? İşte detaylar..

Şufa hakkı süresi ne kadar?

 Şufa hakkı, önalım hakkı olarak adlandırılan bir hak olup paylı mülkiyette hissedarın payını satması durumunda öncelikli olarak satın alma yetkisi verir. Bu hak dava ile çözümlenir ve bu dava belirli bir sürece yayılır. Peki şufa hakkı süresi ne kadar olur? İşte şufa hakkı süreci...

MTV son ödeme tarihi ne zaman? Motorlu Taşıtlar Vergisi taksit ödeme süresi uzatıldı mı?

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemelerinin uzatılıp uzatılmadığı gündemde sorgulanmaya başladı. Peki, MTV son ödeme tarihi ne zaman? Motorlu Taşıtlar Vergisi taksit ödeme süresi uzatıldı mı? İşte detaylar...

Kirada yüzde 25 zam sınırının süresi doluyor, arabuluculuk Eylül'de başlıyor! Kiracılar ve ev sahipleri ne yapacak?

Konut kiralarını yüzde 25 ile sınırlayan düzenlemenin süresi 1 Temmuz tarihinde sona eriyor. Peki kiracılar ve ev sahipleri ne yapacak?

Kontrat varken kiracı çıkarılabilir mi? Kiracının kontrat süresi ne kadar?

Kiralanan mülke dayalı kiracı ve ev sahibi arasında bir kira sözleşmesi bulunmaktadır. Bu kira sözleşmesinin belli süresi ve şartları bulunmaktadır. İşte araştırılan detaylar!

Miras kalan evi üzerine alma süresi ne kadar?

Miras kalan evi üzerine alma süresi ne kadar? bu ve buna benzer sorular vatandaşlar tarafından sıkça sorulmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Ehliyet yenileme süresi uzatıldı mı? Ehliyet yenileme için ne gerekli 2022?

Ehliyet yenileme süresi uzatıldı mı? Ehliyet yenileme için ne gerekli 2022? soruları gündemde yer alıyor. İşte ehliyet yenileme konusuna dair merak edilen yanıtlar!

Tapu harcı ödeme süresi ne kadar?

Tapu harcı ödeyecek kişiler, belli başlı huşuları merak etmektedir. Onlardan biri de tapu harcı ödeme süresinin ne kadar sürdüğüdür. İşte tapu harcına dair detaylar!

Akbank maaş promosyonu ne kadar? Akbank promosyon süresi ne kadar?

Emekli promosyon ödemeleri gündemdeki yerini koruyor. Pek çok vatandaş Akbank maaş promosyonu ne kadar? Akbank promosyon süresi ne kadar? sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar!

Promosyon süresi ne zaman bitiyor? Promosyon süresi bitti mi? İşte detaylar!

Promosyon süresi ne zaman bitiyor? Sorusu bu aralar bir hayli sorulan sorular arasında yer alıyor. İşte merak edilen yanıtlar!

Miras kalan evi üzerine alma süresi ne kadar?

Miras süreci pek çok insana uğraştırıcı gelmektedir. Size kalan bir mirası üzerinize alma süreci ne kadardır? İşte detaylar!

Reddi miras süresi geçince ne olur? Süresi geçen miras reddedilebilir mi?

Miras, bir kimsenin vefat ermesinden sonra yasal mirasçılarına kalan malları olarak biliniyor. Mirasçıların mirası kabul etme hakkının yanı sıra mirası reddetme hakkı da bulunuyor. Peki, Reddi miras süresi geçince ne olur? Süresi geçen miras reddedilebilir mi? İşte tüm detaylar...

vasilik süresi ne kadardır Haberi

vasilik süresi ne kadardır

Vasi görev süresi ne kadardır?

Vasi, vesayet altındaki küçüğün veya kısıtlının kişiliği ve malvarlığı ile ilgili bütün menfaatlerini korumak ve hukukî işlemlerde onu temsil etmekle yükümlü oluyor.


Vesayet makamı, gecikmeksizin vasi atamakla yükümlüdür.

Gerek duyulduğunda henüz ergin olmayanların da kısıtlanmasına karar verilebilir; ancak, kısıtlama kararı ergin olduktan sonra sonuç doğurur.


Kısıtlanan ergin çocuklar kural olarak vesayet altına alınmayıp velâyet altında bırakılır.


Vasiliğe atanma kararının kesinleşmesi üzerine vasi ile vesayet makamının görevlendireceği bir kişi tarafından, vakit geçirilmeksizin, yönetilecek malvarlığının defteri tutulur.

Vesayet altındaki kişi ayırt etme gücüne sahipse, olanak bulunduğu takdirde defter tutulurken hazır bulundurulur.


Koşullar gerektirdiği takdirde denetim makamı, vasi ve vesayet makamının isteği üzerine vesayet altındaki kişinin malvarlığının resmî defterinin tutulmasına karar verebilir. Bu defter, mirastaki resmî defterin alacaklılara karşı doğurduğu sonuçları doğurur ve oradaki...