04 / 05 / 2024

vasiyet hazırlamak için kaç yaş

vasiyet hazırlamak için kaç yaş

Vasiyet, bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi oluyor. Peki, vasiyet hazırlamak için kaç yaşını doldurmak gerekir?

Prof. Dr. Naci Görür'den İstanbul depremi için yeni açıklama geldi!

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamada mega kent İstanbul'un büyük bir afetle karşı karşıya kalabileceğini ve yaşanacak depreme hazırlanmak için acil adımlar atılması gerektiğini dile getirdi.

Milletvekilinden çarpıcı öneri: Büyük deprem hazırlığı için İstanbul nüfusu diğer bölgelere dağıtılmalı!

Son günlerde Marmara'da yaşanan depremlerin ardından, beklenen büyük İstanbul depremi yeniden gündem oldu. Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Demir, kentsel dönüşüme dikkat çekerek, İstanbul depremi hazırlığı için önerilerini paylaştı.

İstanbul büyük depreme nasıl hazırlanacak? Bakan Özhaseki tek tek açıkladı: İstanbul için yasa taslağı geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'daki riskli yapılara dikkat çekerek, megakentin depreme hazırlanması için yapılacakları tek tek açıkladı. İstanbul için yasa taslağı hazırlığı da başladı. İşte ayrıntılar...

Öğrenciler için en ideal karne hediyesi Acer Aspire 3 uygun fiyatıyla satışta!

Karneler için geri sayımı başlarken velilerde hediye arayışına başladı. Bu kapsamda tatilinin keyfini çıkarmaya hazırlananlar için Acer Aspire 3 en ideal karne hediyesi olarak dikkat çekiyor.

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'un depreme hazırlanması için 7 maddelik önerilerini sıraladı!

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'un depreme hazırlıklı olması için 7 maddelik önerisini sosyal medya hesabından paylaşarak bir isyan çağrısı yaptı.

BBC'den dikkat çeken deprem analizi: Kenti hazırlamak için yarış başladı!

Türkiye'de tam 11 şehri vuran ve binlerce insanın ölümüyle sonuçlanan yıkıcı depremlerden sonra dünya basını da olası Marmara depremini konuşmaya başladı... 'İstanbul büyük bir depreme hazır mı?' sorusuna cevap arayan BBC'den dikkat çeken bir analiz geldi. İşte detaylar...

Gaz kesme emniyetine sahip Simfer Set Üstü Ocak artık daha güvenli! İşte 10 Şubat 2023 fiyat listesi

Çeşitli yemekleri hazırlamak için gereken teknolojik yeniliğe sahip Simfer set üstü ocaklar göz alıcı tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor.Gaz kesme emniyeti ve 4 bölmede, 4 farklı yemeği yapmaya elverişli ocak, Simfer'de sizleri bekliyor.

Simfer Set Üstü Ocak kaç TL? Özellikleri neler? En uyguna nerden alınır? İşte 4 Şubat 2023 fiyat listesi

Bir çok yemeği hazırlamak için gereken teknolojik yeniliğe sahip Simfer set üstü ocaklar tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. Gaz kesme emniyeti ve 4 bölmede, 4 farklı yemeği yapmaya elverişli teknolojisi ile çoğu kişi tarafından tercih ediliyor. İşte 4 Şubat 2023 fiyat listesi

3600 ek gösterge için büyük gün geldi! İşte kalem kalem maaş hesaplama tablosu! Tabloya bak maaşını hemen hesapla!

Milyonlarca çalışan ve emekli memurlarla ilgili 3600 ek gösterge hazırlığı için son aşamaya gelindi. İşte milyonların beklediği 3600 ek gösterge ile ilgili son detaylar...

Sanayide yeşil dönüşüm başlıyor!

DEİK, "Sanayide Yeşil Dönüşüm" projesi ile Türk firmalarını yeşil dönüşüme hazırlamak için düğmeye bastı. 

İzmir'in etrafındaki faylar her an 6-6.5 şiddetinin üzerinde deprem üretebilir!

Bornova Belediyesi, deprem master planını hazırlamak için çalışmalara başladı. Bornova Belediyesi, imar planlarını ilçe genelini kapsayacak çalışmalardan çıkacak sonuçlara göre yapmayı planlıyor. 

İstanbul depreminde 242 bin bina hasar görecek!

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Abdullah Sevim depreme hazırlık için öneride bulundu. Sevim, “İstanbul’u depreme hazırlamak hiç de zor değil. İstanbul’u depreme hazırlamak için kaynak yok değil" diye konuştu. 

Milli Eğitim Bakanlığı afet bölgesindeki binaları eğitime hazırlamak için sahada!

Milli Eğitim Bakanlığı uzman ekipleri ve öğretmenler, Giresun'da selden etkilenen okulları yeni eğitim yılına hazırlamak amacıyla sahada çalışıyor.

vasiyet hazırlamak için kaç yaş Haberi

vasiyet hazırlamak için kaç yaş

Vasiyet hazırlamak için kaç yaşını doldurmak gerekir?

Vasiyet, bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi oluyor.


Mirasbırakan vasiyet işlemini resmî şekilde veya el yazısı ile ya da sözlü olarak yapılabiliyor. Vasiyetnamenin resmi olarak yapılabilmesi için iki tanığın katılması gerekiyor. 


Resmî vasiyetname tanıklarla birlikte resmî memur tarafından düzenleniyor. Resmî memur, sulh hâkimi, noter veya kanunla kendisine bu yetki verilmiş diğer bir görevli olabiliyor. Peki, vasiyet hazırlamak için kaç yaşını doldurmak gerekir?


Vasiyetname yaşı

Medeni Kanun gereğince vasiyet yapabilmek için ayırt etme gücüne sahip ve onbeş yaşını doldurmuş olmak gerekir. Miras sözleşmesi yapabilmek için ayırt etme gücüne sahip ve ergin olmak, kısıtlı bulunmamak gerekir.


İrade sakatlığı

Mirasbırakanın yanılma, aldatma, korkutma veya zorlama etkisi altında yaptığı ölüme bağlı tasarruf...