26 / 07 / 2024

Vefa Bozacısının imar planı mı değişti

Vefa Bozacısının imar planı mı değişti

Arnavutluk’tan gelen Hacı Sadık Bey’in 1876’da Vefa’da açtığı bozanın ilk resmi ticarethanesi niteliği taşıyan tarihi binanın imar durumu değişti. Tarihi bozacının bulunduğu bina konut ilan edildi.

Medipol'ün Esenler’deki binasını imar planına aykırı şekilde üç kat yükselttiği iddia edildi!

Eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol'ün, İstanbul Esenler’deki hastane binasını imar planına aykırı şekilde üç kat yükselttiği iddia edildi. Söz konusu binanın imar planına göre en fazla altı kat yüksekliğinde olması gerekli.

Mücavir alan nedir? Mücavir alan sınırları nasıl belirlenir? 

Mücavir alan, belediye sınırları haricinde bulunan ancak imar mevzuatı gereği belediyelerin denetim ve sorumluluğu altında olan arazi parçalarını ifade eder. Bu durumda mücavir alan nedir, mücavir alan sınırları nedir ve mücavir alan sorgulama gibi sorular önem kazanıyor.

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik alanda imar değişikliği! Bina yükseklik sınırı artırıldı! 

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik yenileme alanında kalan yapılar için belirlenen yükseklik sınırında değişikliğe gidildi. 

Bakanlıktan flaş karar! Beşiktaş ve Sarıyer sınırındaki 58 bin metrekarelik hazine arazisinin imar planı askıda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul’da Beşiktaş ve Sarıyer sınırındaki 58 bin metrekarelik hazine arazisinin imar planlarını askıya çıkardı.

Göktürk rezerv yapı alanı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı onama sınırı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Eyüpsultan İlçesi, Göktürk Mahallesi, Muhtelif Parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Onama Sınırı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Onama Sınırı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Trabzon Uzungöl'ün imar planları değişti! 

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'ün imar planları değişti. Yeni planlara göre; konut ve pansiyonlar için 2, oteller için 3 kat sınırlaması getiriliyor.

Marmaris Kumlubük’ün imar izni kaldırıldı mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Marmaris Kumlubük’ün statüsünün değiştirildiğini, koruma alanı kapsamından alındığını, yüzde 5 olan imar izninin de kaldırıldığını belirtti. 

Azerbaycan'ın imarında Türk firmaları öncelikli olacak! 

30 yıldır Ermenistan işgali altında bulunan Azerbaycan topraklarının imar süreci hız kazandı. Bu imar sürecinde ise Türk firmaları öncelikli olacak. 

Tuz Gölü'nün Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarının değişmesi imar sorunlarını çözecek!

Tuz Gölü'nün Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarının değişmesi imar sorunlarını da ortadan kaldıracak...

Buca'nın imar planları yargıya taşınıyor! 

İzmir’in Buca ilçesinde Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri A.Ş’ye ait olan arsanın yeniden özelleştirerek askıya çıkmasına onay verildi. Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, şehircilik ilkeleri ve kamu yararına aykırı olduğu gerekçesiyle söz konusu imar planı için dava açacak.

Marmara Üniversitesi Nişantaşı Kampüsü'nün imar planı değişikliği mecliste!

Marmara Üniversitesi Nişantaşı Kampüsü'nün bulunduğu arazide yapılan imar planı değişikliği çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Silivri'de 1000 hektarlık alanın imar planları onaylandı!

Silivri Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı 2. birleşiminde, ilçe merkezi sahil bölgesi dahil Semizkumlar Mahallesinden Cumhuriyet Mahallesini kapsayan yaklaşık 1000 hektarlık alanın imar planları onaylandı.

Tepetarla Köyü'nün imar planları yeniden düzenlendi!

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, “Tepetarla halkı imar tehdidi altında” başlıklı haberle ilgili yazılı basın açıklaması yapı. Kocaman, Tepetarla Köyü'nün imar planlarının yeniden düzenlendiğini söyledi.

Vefa Bozacısının imar planı mı değişti Haberi

Vefa Bozacısının imar planı mı değişti


2 katlı tarihi Vefa Bozacısı'nın da içinde bulunduğu Fatih Molla Hüsrev Mahallesi'ndeki yapı adasında oturum alanlarının düzenlenmesi, tescilli anıt eser ve sivil mimari örneği yapı taramasının yapılması, Konut+Ticaret fonksiyonunun verilmesi ve kat yüksekliklerinin düzenlenmesi için Fatih Belediyesi tarafından 1/1000 ölçekli yeni bir plan hazırlandı. Planda korunması gerekli kültür varlığı olarak tescilli olan Vefa Bozacısı'nın bulunduğu parselin önce oturum alanı genişletildi ve “konut+ticaret” fonksiyonuna alındı. Planda 17 ayrı parselden oluşan 962 sayılı yapı adasına 3 kat sınırlaması getirilerek bir dizi düzenleme daha yapıldı.



VEFA BOZACISINA NE OLACAK?

Plan onay için şubat ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) geldi. İBB Meclisi'ne Vefa Bozacısı ve yanındaki binaya “konut” fonksiyonu verilmesini, tarihi bozacının diğer yanındaki Mimar Mehmet Ağa Camisi'nin de tescil edilmesini uygun buldu. Plan değişikliği...