06 / 05 / 2024

veraset ilamı çıktıktan sonra reddi miras

veraset ilamı çıktıktan sonra reddi miras

Bir kimsenin vefatının ardından veraset ilamı alınarak, mirasçıların kimler olduğu ve mirasın ne olduğu tespit edilebiliyor. Peki, veraset ilamı alındıktan sonra miras reddedilebilir mi?

Ev sahiplerine kritik soru: Kiracınızı çıkardıktan sonra evinizi yeniden kiraya verir misiniz?

Yüzde 25 zam sınırı ve uzayan dava süreçleri sebebiyle mağdur olduklarını belirten ev sahipleri, yaşadıklarını sosyal medya hesapları aracılığıyla sık sık açıklıyor. Peki ev sahipleri kiracıları çıktıktan sonra evlerini yeniden kiraya vermeyi düşünüyor mu? 

Veraset ilamı (mirasçılık belgesi) nedir?

Veraset ilamı, bir kişinin vefat ettiğinde geride bıraktığı malvarlığı değerlerini belirlemek ve bu varlıklar üzerinde yasal hak sahibi olan mirasçıların bu haklarını ispat etmelerini sağlayan resmi bir belgedir. Özellikle tenkis davaları ve izale-i şüyu davaları gibi hukuki süreçlerde kullanılır.

Enflasyonda gerileme süreci 8 aya yükseldi

Ekim 2022’de yüzde 85,51’e çıktıktan sonra baz etkisiyle düşüşe geçen yıllık enflasyonda gerileme süreci 8 aya ulaştı. On iki aylık ortalamalara göre TÜFE bazında enflasyon ise mayıs sonundaki yüzde 63,72 düzeyinden, haziranda yüzde 59,95’e geriledi.

Fiyatlar sabitlenecek denildi ama yüzde 20 arttı! Fiyatları duyanların aklı çıktı!

6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinden etkilenen 11 şehirde inşaat malzemesi fiyatlarının sabitleneceği duyurulmuştu. Fakat çimento fiyatlarının yüzde 20 artırıldıktan sonra sabitlendiği ortaya çıktı. Çimentoya bağlı olarak betonda da benzer yükselişler meydana geldiği ifade edildi.

Noterden mirasçılık belgesi nasıl alınır? Veraset ilamı ve mirasçılık belgesi aynı şey mi olur?

Miras kalan mülklerin üzerinde birden çok kişinin söz hakkı olabilir. Bu kişilere mirasçılar denir. Peki mirasçılık belgesi nasıl alınır? İşte bu konuda merak edilip sorulan sorular!

Canlı altın fiyatları: Gram altın, çeyrek altın, tam altın ne kadar? Hemen bakın! İşte 20 Mart 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları bugün son zamanların en yüksek seviyesine çıktıktan sonra düşüşe geçti. Altın fiyatları bugün ne kadar? Canlı altın fiyatları: Gram altın, çeyrek altın, tam altın ne kadar? 20 Mart 2023 altın fiyatlarına hemen bakın. 

Kiracı evden çıktıktan sonra dava açabilir mi?

Kiracı ve ev sahibinin arasındaki iletişim bozulabilir. Hatta bu bozulma dava, mahkeme boyutuna kadar da gidebilir. Peki bu durumda ne olur? İşte detaylar!

EYT'de kritik detaylar! EYT Kanunu çıkmadan ve çıktıktan sonra neler yapılmalı? Bu haberi mutlaka okuyun!

Milyonlarca vatandaşın gözü kulağı yarın Meclis’ten gelecek haberlerde olacak. EYT düzenlemesinin yarın TBMM’ye sunulması bekleniyor. Peki, EYT yasası çıkınca neler yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? İşte uzmanından yanıtları…

Ölüm veraseti ne demek? Veraset nedir nasıl yapılır?

Veraset ilamına dair yanlış bilinen bazı noktalar vardır. Öncelikle yazımızda veraset nedir ve nasıl yapılır? sorusuna odaklanalım. İşte bu konuda sorulan sorular ve yanıtları!

Kriptolarda çılgın yükseliş! Bitcoin kritik noktayı geçti!

Kripto para birimlerinin son dakika gelişimi. Kripto para birimlerindeki yükseliş trendi devam ediyor. 8 Kasım 2022'den beri ilk kez. Kripto para yatırımcıları resmen patladı. Bitcoin 17.000 doların üzerine çıktıktan birkaç gün sonra, başka bir kritik seviyeyi daha kırdı.

EYT'liler yasa çıktıktan sonra ne yapacak? EYT'de başvuru ve tazminat süreci peş peşe açıklandı! Hemen bakın!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili düzenlemeden sonra emeklilik işlemlerine start verilecek. Çalışanlar önce çıkışlarını alacak ardından da tazminat hesabına geçecek. İşte yasanın ardından EYT'lilerin yapacağı işlemler ve bir bir tazminat hesaplamaları...

Ölen kişinin veraset ilamı nasıl alınır?

Veraset ilamı nedir, Ölen kişinin veraset ilamı nasıl alınır? soruları aileden miras kalma durumunda sık sık sorulmaktadır. İşte o sorulan soruların yanıtları!

EYT'de herkesin gözden kaçırdığı detay: İkinci tazminat hakkı

EYT düzenlemesi için gözler artık Meclis'e döndü. Milyonlarca vatandaş EYT düzenlemesini iple çekerken, yasa çıktıktan sonra emekli olup işinden ayrılacak olanlar şimdiden hesap yapıyor. Öte yandan çoğu kişinin bilmediği ikinci tazminat hakkı da belli oldu. İşte EYT ile ilgili tazminat hesabında tüm

veraset ilamı çıktıktan sonra reddi miras Haberi

veraset ilamı çıktıktan sonra reddi miras

Veraset ilamı alındıktan sonra miras reddedilebilir mi?

Bir kimsenin vefatının ardından veraset ilamı alınarak, mirasçıların kimler olduğu ve mirasın ne olduğu tespit edilebiliyor. Veraset ilamı Sulh Hukuk Mahkemesinden ya da noterden alınabiliyor.


Peki, veraset ilamı alındıktan sonra miras reddedilebilir mi? Miras ne zaman reddedilebilir?


Medeni Kanun gereğince miras veraset ilamı alındıktan sonra reddedilebiliyor. Kanunen miras, üç ay içinde reddolunabilir. Bu süre, yasal mirasçılar için mirasçı olduklarını daha sonra öğrendikleri ispat edilmedikçe mirasbırakanın ölümünü öğrendikleri; vasiyetname ile atanmış mirasçılar için mirasbırakanın tasarrufunun kendilerine resmen bildirildiği tarihten işlemeye başlıyor.


Mirasın reddi, mirasçılar tarafından sulh mahkemesine sözlü veya yazılı beyanla yapılır. Reddin kayıtsız ve şartsız olması gerekir.


Sulh hâkimi, sözlü veya yazılı ret beyanını bir tutanakla tespit eder. Süresi içinde yapılmış olan ret beyanı, mirasın açıldığı yerin...