06 / 05 / 2024

veraset ilamını kimler çıkarabilir

veraset ilamını kimler çıkarabilir

Veraset ilamı, mirasçıları ve mirasçıların haklarını gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor. İlam, Sulh Hukuk Mahkemesinin yanı sıra noterden de çıkarılabiliyor. Peki, veraset ilamını kim çıkarabilir?

Veraset ilamı (mirasçılık belgesi) nedir?

Veraset ilamı, bir kişinin vefat ettiğinde geride bıraktığı malvarlığı değerlerini belirlemek ve bu varlıklar üzerinde yasal hak sahibi olan mirasçıların bu haklarını ispat etmelerini sağlayan resmi bir belgedir. Özellikle tenkis davaları ve izale-i şüyu davaları gibi hukuki süreçlerde kullanılır.

Aile Bakanlığı dar gelirli anne ve babalara çocuk parası verecek! O şartları karşılayan herkes hemen alacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli ailelere sosyal destek ödemelerine devam ediyor. Peki, çocuk parasını kimler alabiliyor, başvurular nasıl yapılıyor? İşte detaylar...

Emekli olup da çalışan EYT’liler kıdem tazminatı alabilecek mi? Kıdem tazminatını kimler alabilir, kimler alamaz?

EYT düzenlemesi kapsamında emekliliğe hak kazanıp da çalışmak zorunda olan milyonlarca insan var. Bu düzenlemeden yararlanarak emekli olan ancak kıdem tazminatlarını almadan çalışmaya devam edenler ise kıdem tazminatları haklarının ne olacağını merak ediyor.

Noterden mirasçılık belgesi nasıl alınır? Veraset ilamı ve mirasçılık belgesi aynı şey mi olur?

Miras kalan mülklerin üzerinde birden çok kişinin söz hakkı olabilir. Bu kişilere mirasçılar denir. Peki mirasçılık belgesi nasıl alınır? İşte bu konuda merak edilip sorulan sorular!

Standartlar belirlendi! İşte yeni kurallar

Gram altın, Reşat altını, Hamit altını gibi madenler için "basılı değerli maden" tanımı uygun görülürken bunların kimler  aracılığı ile alınıp satılabileceğine ait kurallar getirildi.

AFAD deprem yardımını kimler alacak? Deprem yardımı sorgulama nasıl yapılır?

AFAD tarafından yapılan açıklamalar eşliğinde bahsi geçen deprem yardımlarının detayları belli oldu. Deprem yardımı yattı mı diye merakla bekleyen depremzedelere ödemelerin başladığı bildirildi. 

Yardıma muhtaç vatandaşlara nefes kesen son dakika müjdesi! Hemen başvurana 2.500 TL'ye kadar yardım yapılacak!

Dar gelirli ailelere yönelik sosyal yardımlar hız kesmeden devam edecek. Peki yakacak yardımı nedir? Yakacak yardımını kimler alabilir? Tüm detaylar haberimizde...

Evinde ihtiyacı olan herkese ödenecek! Onaylandığı gibi hesabınıza yatacak! En az 75 bin TL!

Yeni sosyal destek kararları çerçevesinde yapılacak devlet yardımı kapsamında, evi ya da eşyası eskimiş ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılacak devlet yardımında 2023 yılı rakamları belirlendi. Bu destek ödemesi miktarını duyan bayram edecek! Peki  ev onarım yardımını kimler alabilir? Nasıl başvuru

Aile Bakanlığı'ndan müjde! Binlerce vatandaşa 750 TL'lik ulaşım desteği verilecek! Ulaşım parasını kimler alacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ailesinden uzak ilde üniversite okuyan öğrencilere 750 TL'lik ulaşım desteği verilecek. İşte ulaşım desteğine ilişkin merak edilenler...

Ölüm veraseti ne demek? Veraset nedir nasıl yapılır?

Veraset ilamına dair yanlış bilinen bazı noktalar vardır. Öncelikle yazımızda veraset nedir ve nasıl yapılır? sorusuna odaklanalım. İşte bu konuda sorulan sorular ve yanıtları!

Öksüz yetim maaşını kimler alabilir? Öksüz yetim yardımı nasıl alınır? Babadan yetim aylığı ne kadar?

Öksüz yetim maaşı gündemde yer alan konulardan bir tanesidir. Öksüz yetim maaşı nasıl alınır, Öksüz yetim maaşına nasıl başvuru yapılır? sorularının yanıtları aranıyor. İşte detaylar!

Evde bakım maaşını kimler alabilir? Sigortalı olan evde bakım parası alabilir mi?

Evde bakım maaşına dair vatandaşlar pek çok noktayı merak ediyor. Onlardan biri de evde bakım maaşı şartlarının neler olduğu. İşte merak edilen detaylar!

Aralık ayı çocuk desteği ne zaman yatacak? Çocuk destek parası ne kadar? Çocuk parasını kimler alacak?

Çocuk destek parasından yararlanan vatandaşlar aralık ayı ödemelerinin ne zaman hesaplara yatırılacağı merakla takip ediliyor. Peki, Aralık ayı çocuk desteği ne zaman yatacak? Çocuk destek parası ne kadar? Çocuk parasını kimler alacak? İşte detaylar...

veraset ilamını kimler çıkarabilir Haberi

veraset ilamını kimler çıkarabilir

Veraset ilamını kim çıkarabilir?

Veraset ilamı, mirasçıları ve mirasçıların haklarını gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor. Bu ilam, bir kimsenin ölümü halinde yakınlarına miras bıraktığı takdirde, yasal olarak bu mirasın kimlere ne oranda kaldığını gösteren resmi belge olarak tanımlanıyor.


Veraset ilamı; 01.10.2011 tarihine kadar yalnızca sulh hukuk mahkemesinden alınıyordu. Ancak 01.10.2011 tarihinden itibaren mirasçılarca sulh hukuk mahkemesinin yanı sıra noterlerden de alınabiliyor. Veraset ilamı için gerekenler:


* Ölüm belgesi,

* Nüfus Kayıt Örneği,

* Veraset ilamı istemi içeren dilekçe.


Dilekçe örneği;


………….. SULH HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE

                                           

Davacı   :  

Adres            :

TC Kim. No       :

Davalı      ...