29 / 07 / 2024

verg iöderken dikkat edilmesi gerekenler

verg iöderken dikkat edilmesi gerekenler

İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Dakın, " Tanımadığınız, adresini bilmediğiniz, faaliyetini, faaliyet yerini görmediğiniz kişi ve kurumlardan mal ve hizmet alımında bulunmayınız " uyarısında bulundu...

Dolar 36 TL... HSBC'den Türkiye için dikkat çeken açıklama

Dünyanın en önemli bankaları arasında yer alan HSBC'den Türkiye'deki dolar kuru hakkında dikkat çeken bir açıklama geldi. 36 TL detayı önemli.

Merkez Bankası 50'ye yükseltmişti. Dolar için flaş 35 TL açıklaması

Dolar için dikkat çeken flaş bir 35 TL açıklaması gerçekleştirildi. Bilindiği üzere Merkez Bankası geçtiğimiz günlerde 50 kararını açıklamıştı.

BES’te yeni dönem 1 Temmuz’da başlıyor! İşte dikkat edilmesi gerekenler…

Bireysel Emeklilik Sistemi’ndeki katılımcı sayısı 16,4 milyona yaklaştı. Yapılan yeni düzenlemelerle BES kullanıcılarına kredi avantajı sunulurken, uzmanı BES’i olanlar ve yeni girecekler için önemli tavsiyelerde bulundu.

İslam Memiş'ten son dakika uyarısı geldi! 2024'ün 2. yarısında bunlara dikkat!

Yatırımcıların en çok takip ettiği isimler arasında yer alan Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, 2024 yılının ilk yarısının sonuna gelindiğine değinerek, yılın ikinci yarısı için dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.

Kredi çekecekler aman dikkat! 100 bin lira çekerken, 19 bin lira kaybedebilirsiniz!

Borcu olan pek çok kişi bankaların kapısını çalarken, kredi çekerken de dikkat edilmesi gereken bazı detaylar bulunuyor. İşte 100 bin TL çekerken 19 bin TL kaybetmemeniz için dikkat etmeniz gerekenler...

2000-2008 yılları arasında SGK girişi olanlar dikkat! Kademeli emeklilikte son dakika! Bakan Işıkhan'dan net açıklama

2000 -2008 yılları arasında Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) girişi olup Emeklilikte Yaşa Takılanların merakla beklediği kademeli emeklilikle ilgili son dakika açıklaması geldi. Peki, Kademeli emeklilik nedir? Kademeli emeklilik ne zaman çıkacak?

Hilltown AVM için dikkat çekici karar! Önce ceza ardından plan tadilatı! 

Rönesans Holding’e ait olan ve İzmir'de yer alan Hilltown Alışveriş Merkezi'nin bahçesindeki izinsiz yapıları yasal hale getirmek için yaptığı imar planı değişikliği daha önce reddedilmesine rağmen yeniden Karşıyaka Belediyesi’nin gündemine getirildi.

Borsa yatırımcılarına yarın ve cuma için uyarı geldi! İşte dikkat etmeniz gerekenler...

Ekonomist İris Cibre X sosyal medya hesabından borsa yatırımcılarını yarın ve cuma günü için uyardı.  İşte dikkat etmeniz gerekenler...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan 2 il için deprem açıklaması: Biri yüksek deprem çekincesinde, diğeri güvenli!

Milyonlarca kişi yaşadığı şehrin deprem riskini merak ediyor. Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, iki şehir için dikkat çeken bir açıklamada bulundu. İşte Ercan'ın sosyal medya hesabından yaptığı o açıklama ve gelen yorumlar...

Riskli yapıların güçlendirilmesi için dikkat edilmesi gerekenler! Bunları gözden kaçırmayın!

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yılında riskli konutların güçlendirilmesi için dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüm mağduru olmayın! İşte kentsel dönüşüm sürecinde izlenmesi gereken adımlar

6 Şubat Kahramanmaraş’ta meydan gelen ve 11 ili etkileyen depremler, dayanıksız yapı stoku gerçeğini ortaya çıkarırken İstanbul olmak üzere bir çok şehirde kentsel dönüşüm seferberliği başladı. Ancak bu süreçte mağdur olmamak için dikkat edilmesi gerekiyor. İşte kentsel dönüşüm sürecinde izlenmesi g

Vivo X100 serisi: Yüksek çözünürlüklü kameralar ve güçlü işlemcilerle geliyor!

Vivo, mobil teknoloji arenasında büyük bir çıkış yapmaya hazırlanıyor. Yeni X100 Serisi, yüksek çözünürlüklü kameraları ve güçlü işlemcileriyle dikkat çekiyor. Seri içerisinde X100, X100 Pro ve X100 Pro Plus modelleri bulunacak.

Altında rota oluşturuldu! Hatice Kolçak asıl yükseliş için hem tarih verdi! Gram altın bu kadar olacak!

Altın ve para piyasaları uzmanı Hatice Kolçak gram altın için dikkat çeken bir öngörüde bulundu. Altında rota oluşturuldu, hem tarih hem de rakam açıklandı. 

verg iöderken dikkat edilmesi gerekenler Haberi

verg iöderken dikkat edilmesi gerekenler

Dakın, yeni yılda mali açıdan mükelleflerin sıkıntıya düşmemesi için kayıtların kapanacağı bu günlerde dikkat etmesi gereken hususlara ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.


Başkanlıklarınca yapılan yoklamalar neticesinde vergi dairesine bildirmiş olduğu adresinde bulunmayan, beyanname vermeyen, kendisine ulaşılamayan mükelleflerin mükellefiyetlerinin bağlı bulundukları vergi dairesince re’sen terk ettirildiğini/kapatıldığını söyleyen Dakın, işyerinin ve herhangi bir faaliyetin varlığı tespit edilemeyen bu mükelleflerin aynı zamanda vergi usul kanunu uyarınca "https://intvd.gib.gov.tr/" web sayfası (internet vergi dairesi/sorgulamalar/2004/13 Sayılı Genelge…) üzerinden ilan edildiği bilgisini verdi.


Dakın, bir mükellefin vergi dairesi kayıtlarına göre faal olup olmadığını öğrenmek için web adresine gidilmesi, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası (TCKN) veya vergi kimlik numarası (VKN) üzerinden sorgulama yapılması gerektiğini ve toplu sorgulama imkanı bulunmadığından tek tek sorgulama yapılabildiğini ifade etti.


Dakın, "Burada, adresini değiştirdiği halde bağlı...