02 / 05 / 2024

vergi denetim kurulu 2016 faaliyet raporu

vergi denetim kurulu 2016 faaliyet raporu

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Dr. Nedim Türkmen, Vergi Denetim Kurulu açıkladığı 2016 yılı Faaliyet Raporu'nu ele alarak, vergi inceleme nedenleri ve sonuçları ile ilgili yazı kaleme aldı. İşte Türkmen'in o yazısı...

Yapı denetim kuruluşları isyan etti! Yapın denetim firması çok, denetleme alanı yok!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Bursa Şube Başkanı Esra İnhanlı, Bursa’da ihtiyacın üzerinde firma olduğunu, gerçekte öyle bir denetleme alanının olmadığını söyledi.

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği'nden Maraş Depremi açıklaması!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Maraş Depremi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. İşte o basın açıklaması...

Vergi denetiminde yeni dönem 18 Nisan'da başladı! Tamamen değişiyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde vergi denetimi yapan inceleme elemanları, 2011 yılında Vergi Denetim Kurulu çatısı altında 'Vergi Müfettişi' unvanında birleştirildi.

Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Yapı Sahipleri ile Yapı Denetimi Hizmet Sözleşmesi İmzalayacak Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31784 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Tebliğinde değişiklik!

Yapı Sahipleri ile Yapı Denetimi Hizmet Sözleşmesi İmzalayacak Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31581 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türker Proje Gayrimenkul 2021 yılı için denetim kuruluşunu seçiyor!

Türker Proje Gayrimenkul'ün bağımsız denetimini yapacak denetim kuruluşu olarak Güreli Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim Hizmetleri A.Ş.'nin belirlenmesine ve ortakların onayına sunulmasına karar verildi.

GSD Denizcilik Gayrimenkul 2021 yılı için bağımsız denetim kuruluşunu seçti!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün 2021 yılı için bağımsız denetimini yapmak üzere Yönetim Kurulu tarafından Bağımsız Denetim Kuruluşu olarak seçilen KPMG Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. bağımsız denetim kuruluşu olarak onaylandı.

Yeni Gimat GYO 2021 yılı için bağımsız denetim kuruluşunu seçti!

Yeni Gimat GYO'nun 2021 yılı için önerilen bağımsız denetim kuruluşu Denge Ankara Bağımsız Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik A.Ş. (Mazars) genel kurul onayının akabinde tescil ve İlan edildi. 

Panora GYO 2021 yılı için bağımsız denetim kuruluşunu belirledi!

Panora GYO, 2021 yılı bağımsız denetim kuruluşunu belirledi. Bu kapsamda tescil ve ilan edildi.

İntema İnşaat bağımsız denetim kuruluşunu seçiyor!

İntema İnşaat, "PwC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şirketi"nin bağımsız denetim kuruluşu olarak seçilmesine ilişkin önerinin genel kurul'un onayına sunulmasına karar verildi.

Panora GYO 2021 yılı için bağımsız denetim kuruluşunu seçiyor!

Panora GYO bağımsız denetim kuruluşu belirlenmesinde yönetim kurulu önerisi, yapılacak ilk genel kurulda onaya sunulacak. 

Atakule GYO 2021 yılı bağımsız denetim kuruluşunu seçti!

Atakule GYO'nun 2021 yılı hesap dönemindeki finansal raporlarının denetlenmesi için Eren Bağımsız Denetim Anonim Şirketi'nin bağımsız denetim kuruluşu olarak görevlendirilmesine ve Genel Kurul'un onayına sunulmasına karar verildi.

TSKB GYO 2021 yılı bağımsız denetim kuruluşunu seçiyor!

TSKB GYO Yönetim Kurulu tarafından 2021 yılına ilişkin bağımsız denetim hizmetinin Güney Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. firmasından alınması için Genel Kurul'un onayına sunulmasına karar verildi. 

vergi denetim kurulu 2016 faaliyet raporu Haberi

vergi denetim kurulu 2016 faaliyet raporu


Ülkemiz son 15 yıldır lokomotif sektör olarak inşaat sektörünü belirlemiş olup, neredeyse gökyüzüne merpen dayayıp uzaya inşaat yapacak duruma geldik. Hal böyle olmakla birlikte, inşaat sektörünün yapısal sorunlarından kaynaklanan vergi kayıp ve kaçağı tam gaz devam etmektedir. 


Vergi Denetim Kurulu açıkladığı 2016 yılı Faaliyet Raporu'nda, inşaat sektörüne ilişkin vergi inceleme nedenlerini ve sonuçlarını aşağıdaki gibi açıklamıştır. 


KAYITDIŞILIK YÜKSEK ORANLARDA... 

Ankara Organize Vergi Kaçaklığı ile Mücadele Grup Başkanlığı Vergi Müfettişleri tarafından yürütülen bir inceleme ve araştırma görevi kapsamında düzenlenen Görüş ve Öneri Raporu ile inşaat sektöründe kayıt dişiliğin yüksek oranlarda olduğu, müteahhitlerin çalıştırdıklan işçileri sosyal güvenlik kurumuna kayıt ettirmeden kayıt dışı olarak ya da taşeron firmalann işçilerini kendi adlanna kayıt ettirerek çalıştırdıklan, çeşitli nedenlerle inşaat maliyetlerini belgelendiremedikleri, bu maliyetleri sahte ve muhteviyatı itibanyla...