29 / 04 / 2024

Vergi dışı gelir

Vergi dışı gelir

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, vergi dışı gelirlerin, bu yıl hedefin 21,7 milyar lira üzerinde gerçekleşerek 119 milyar lira olmasının öngörüldüğünü söyledi...

Ev alıp 5 sene içinde satanlara vergi şoku! Rakam rakam hesaplandı! Değer artışı kazancı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlar, değer artış kazancı olarak elde ettikleri bu gelirler kapsamında vergi ödüyor. Peki değer artışı kazancı nasıl hesaplanır? İstisnalar var mı? İşte ayrıntılar...

Evinde misafiri olanlara 'Misafir Vergisi' şoku! Kira almış gibi kira vergisi ödenecek: Aman beyan dönemini kaçırmayın!

Konutta vergi dönemi başlamışken, önce 'Kaynana Vergisi', şimdi de 'Misafir Vergisi' gündeme geldi. Peki misafir vergisi nedir? Kimler misafir vergisi ödeyecek? 

Evi kirada olanlar dikkat! Kira gelir vergisinde geri sayım başladı: İşte istisna şartları!

Konut ve iş yeri gibi gayrimenkullerinden kira geliri elde edenler, yıllık beyanname düzenleyerek vergi ödüyor. Kira gelir vergisinde geri sayım başladı. Peki kira gelirinde istisna tutarı ne kadar? 

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlara vergi şoku! Tek tek hesaplandı: 2023 için 55, 2024 için 87 bin TL!

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlar, değer artış kazancı şeklinde elde ettikleri bu kazançları için vergi ödüyor. Peki bu vergi nasıl hesaplanıyor? 

Hazine ve Maliye Bakanlığı 4,5 milyon konut için düğmeye bastı! Kira gelirini beyan etmeyenlere inceleme başlatılıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira gelirlerinin vergi dışı bırakılmasının önüne geçilmesi amacıyla kira gelirlerini beyan etmeyenlere inceleme başlatılacağını açıkladı.

Birden fazla evi olanlara ek vergi mi geliyor?

Konut sektörüne ilişkin olarak yapılanacak olan yeni düzenlemeler doğrultusunda, birden çok evi olanlar için vergi düzenlemesi olacağı kaydedildi. Bu vergi düzenlemesi ile beraber, ikinci evlerden itibaren daha yüksek oranda vergi ödemesi olarak yapılması planlanıyor. İşte haberin detayları...

Otomobilde 'yeni vergi sistemi' talebi! Yeni yılda araç pazarında rüzgar tersine dönecek!

Sektör temsilcileri önümüzdeki yıl sıfır araçlar için yapılan kampanyaların devam edeceğini ifade ederken pazarın yüzde 35 küçülmesini bekliyor. Bu kapsamda uzmanlar vergi düzenlemesinde güncellemeye gidilmesi gerektiğini vurguluyor.

GİB'den yeniden değerleme oranı açıklaması!

2023 yılı için üçüncü geçici vergi dönemi yeniden değerleme oranı %34,80 olarak belirlendi. Gelir İdaresi Başkanlığı bu konuda ilgili sirküleri yayına aldı. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), vergi, harç ve ceza miktarlarıyla ilgili olarak yapılan yanıltıcı haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Yeni vergi sinyali: Günübirlik kiralanan evlere vergi yolda!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, günübirlik kiralanan evlere yönelik bakanlık tarafından vergi düzenlemesi yapıldığını bildirdi. Bu kapsamda elde edilecek gelirden vergi alınmasının ve bunun da mevzuatlara uygun şekilde yapılacağı belirtildi.

'Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmalı' diyen Ergün Atalay’dan vergi düzenlemesi talebi!

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 'çok kazanandan çok az kazanandan az vergi alınmalı' diyerek vergi dilimlerinin düzenlenmesini talep etti.

Ayçiçek yağında fiyatları düşürecek hamle!

Bir zamanlar gündemden düşmeyen ayçiçek yağına vergi düzenlemesi yapılacak. Üretim artarken, iddialara göre ayçiçek yağı ithalatında yeni gümrük vergisi uygulamaya konulacak. Fiyatların daha da düşeceği tahmin ediliyor. İşte tüm detaylar...

Ayçiçek yağına yeni vergi mi geliyor? İşte yeni düzenlemeye dair detaylar!

Ayçiçek yağına vergi düzenlemesi iddiaları ortaya çıktı. Bu şekilde fiyatların daha da düşmesi bekleniyor. İşte detaylar!

Hanımlar dikkat! Airfryer, stant, mikser ve dik süpürgelere vergi düzenlemesi geldi!

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan İthalatta Gözetim Uygulanması ile İlgili Tebliğ'de değişikliğe gidildi. 22 Nisan 2023 tarihinde yürürlüğe girecek olan düzenlemeden airfryer, stant mikser ve dik süpürgeler çıkarıldı.

Vergi dışı gelir Haberi

Vergi dışı gelir

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 2017 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanun Tasarısı ile ilgili yaptığı sunumda, Yeni Ekonomi Programı (YEP) ve Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı kapsamında alınan ilave tedbirlerle enflasyonun kademeli olarak azaltılmasını hedeflediklerini söyledi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakan Albayrak, vergi dışı gelirlerin, bu yıl hedefin 21,7 milyar lira üzerinde gerçekleşerek 119 milyar lira olmasının öngörüldüğünü belirtti. Albayrak, "Bunda kamu bankalarından elde edilen temettü gelirlerinin bütçe hedefinin 4,4 milyar lira üstünde gerçekleşmiş olmasıyla bedelli askerlik ve imar barışından tahsil edilmesi beklenen 9 milyar lira ve 6 milyar lira tutarlarındaki gelirlerin etkili olacağını düşünüyoruz."...