02 / 05 / 2024

vergi kaçıran ev sahibini nereye şikayet edebilirim

vergi kaçıran ev sahibini nereye şikayet edebilirim

Ev sahibinin ödemesi gereken bazı vergiler söz konusu oluyor. Bu vergilerin ödenmemesi halinde kiracı ev sahibini şikayet edebiliyor. Peki, vergi kaçıran ev sahibi nereye şikayet edilir?

EVSİAD: İkinci konuta vergi ev sahiplerine yapılacak bir darbedir!

Merkez Bankası’nın iktidara ilettiği birden fazla konutu olana ek vergi getirilsin önerisi ev sahiplerini isyan ettirdi. Ev Sahipleri Dayanışması (EVSİAD) bir basın açıklaması yaparak Merkez Bankası’nın bu önerisinin ev sahiplerine yapılacak bir darbe daha olduğunu belirtti.

Hem kiracı hem ev sahibi! Evini 45 bin TL kiraya vermeyi bekleyen ev sahibi kendine 6 bin 500 TL kiralık ev tuttu!

İstanbul'da bir ev sahibi ortalama kiranın 35-40 bin lira olduğu semtte kendi evine oturmayıp, 6 bin 500 liraya başka bir ev kiraladı.

Tebernüş Kireçci sordu vatandaş yanıtladı! Başka ülkelerde ev sahibi ve kiracı kanunları nasıl?

Son dönemde gayrimenkul fiyatlarında yaşanan artış, hem kiracı hem de ev sahipleri tarafında çeşitli sorun ve anlaşmazlıkların oluşmasına neden oldu. Tebernüş Kireçci, ev sahibi ve kiracı kanunlarına değinerek ''Başka ülkelerde ev sahibi ve kiracı kanunları nasıl?'' sorusunu sordu vatandaş yanıtladı

Ev sahipleri ve kiracılar için emsal karar: Bunu yapan resmen yandı!

Kiracısının huzurunu kaçıran ev sahibine emsal ceza geldi. B.K. adlı kadın kiracısını evden tahliye etmek isteyen ev sahibi Ö.Y., bir ay boyunca zile basıp, mesaj atıp, arayarak baskı yaptı. Mahkeme hapis cezası verdi. 

Çatalla kiracısına saldıran ev sahibinin 25 yıl hapsi istendi!

Bakırköy'de yüzde 100'ün üzerinde kira artışını kabul etmeyen kiracısına çatalla saldıran ev sahibinin 25 yıl hapsi istendi. 

1 Ocak'tan itibaren vergi, harç ve cezalar yüzde 58,46 artacak! Hangi vergi ne kadar olacak? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeniden değerleme oranında değişiklik yapmazsa, 1 Ocak 2024'ten itibaren vergi, ceza ve harçlardaki zam yüzde 58,46 olacak. Peki hangi vergi kaç TL'ye yükselecek? 

Bu indirimleri kaçıran bin pişman olur! Otomobil firmalarından çılgın kampanya! Fiat, Toyota, Dacia, Renault, Opel, Ford

Otomobil markaları peş peşe kampanyalarını duyurdu. Bu indirimleri kaçıran bin pişman olur! Otomobil firmalarından çılgın kampanya! İşte model model kampanya detayları...

Teknosa'dan Xiaomi Redmi Note 11 Pro'ya inanılmaz dev indirim! Bu fırsatı kaçıran sonra çok üzülür! Hemen bakın!

Teknosa, Xiaomi Redmi Note 11 Pro modeline şimdi kaçırılmayacak dev bir indirim düzenledi. Bu indirimi hemen siz de yakalayın. Peki, Teknosa'da Xiaomi Redmi Note 11 Pro fiyatı ne kadar? İşte Xiaomi Redmi Note 11 Pro 20 Ağustos 2023 fiyat listesi...

İstanbul'da 10 bin TL'ye hangi ilçede, kaç metrekare ev kiralanıyor? İşte kiralıklar ve 2 milyon TL'lik satılıklar!

Ev kiralamak ve satın almak isteyen vatandaşlar merakla son fiyatları araştırıyor. REIDIN tarafından yapılan araştırma kapsamında, 2 milyon TL'ye satın alınabilecek ve 10 bin TL'ye kiralanabilecek ortalama metrekare konut büyüklükleri açıklandı. İşte kiralıklar ve 2 milyon TL'lik satılıklar!

Migros'ta indirim çılgınlığı! Bu kampanyayı kaçıran pişman olur

Tuvalet kağıdında yapılan zamların ardından indirim üstüne indirim geliyor. Bir kampanyalı satışta Migros'tan geldi.  12'li tuvalet kağıdının satış ücreri 43 TL'ye kadar düştü. İşte indirime ait merak edilen tüm ayrıntılar.

Başvuru tarihini kaçıran dizlerini döver! PTT aracılığı ile 1.100 TL verilecek

Geliri düşük ailelerin kesinlikle kaçırmaması gereken yardım için detayları haberimizden öğrenebilirsiniz. Yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 1100 TL nakdi yardım yapılacak

Bu sefer kaçıran çok üzülür! Akbank o kampanyayı yine başlattı! Acele edin 1500 TL'yi alın

Ülkemizde hatırı sayılır geçmişe sahip olan ve bu zamana kadar faaliyet gösteren en içerikli bankalardan birisi olan Akbank yeni kampanyasını ilan etti. Müşterilerinin en sevdiği kampanyalardan olan davet ettikçe kazandıran kampanya başladı. Akbank aracılığı le müşterilere 1500 TL ödeme yapılıyor.

Satıştan kalkan iPhone 11 mayıs ayına özel yeniden MediaMarkt'ta! Bu fırsatı kaçıran sonra çok üzülür!

MediaMarkt, son derece cazip fiyatlarla satışa sunulan iPhone 11 modellerine yer veriyor. Bu fırsatı kaçırmamak için hemen detaylara göz atın!

vergi kaçıran ev sahibini nereye şikayet edebilirim Haberi

vergi kaçıran ev sahibini nereye şikayet edebilirim

Vergi kaçıran ev sahibi nereye şikayet edilir?

Ev sahibinin ödemekle yükümlü olduğu vergileri ödememesi durumunda kiracı ev sahibini şikayet edebiliyor. Vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi ve vergi kanunlarına uygun hareket edilmesi için bu şikayetlerin yapılması gerekiyor. 


Ev sahibinin ödemesi gereken vergiler arasında; emlak vergisi, kira gelir vergisi ve çevre temizlik vergisi yer alıyor. Bu vergilerin ödenmemesi halinde ev sahibi şikayet edilebiliyor. 


Şikayette aranacak şartlar arasında; Şikayet sahibinin adı soyadı iş veya ikametgah adresi ve telefon numarasının bulunması ve şikayet ile ilgili bilgi ve belgenin mevcut olması durumunda bunların bildirilmesi gerekiyor. 


Maliye servisi vergi kayıp ve kaçağının önlenmesi ve vergi kanunlarına uygun hareket edilmesi için vatandaşlarla beraber işbirliği içinde olan ve onların yardımıyla denetim yapan bir servisi olarak tanımlanıyor. Vergisini ödemeyen ev sahibini 444...