27 / 04 / 2024

vergi ödemeleri nasıl olur

vergi ödemeleri nasıl olur

Vergisini muntazam ödeyene inceleme ve iadede kolaylık sağlanacak. Maliye Bakanlığı, uzun süredir üzerinde yoğunlaştığı çalışmayı tamamladı. Vergisini düzgün ve zamanında ödeyen mükellefler ödüllendirilecek, uyumsuz mükelleflere yeni yaptırımlar gelecek.

Ev alıp 5 sene içinde satanlara vergi şoku! Rakam rakam hesaplandı! Değer artışı kazancı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlar, değer artış kazancı olarak elde ettikleri bu gelirler kapsamında vergi ödüyor. Peki değer artışı kazancı nasıl hesaplanır? İstisnalar var mı? İşte ayrıntılar...

Evi, iş yeri ve arsası olanlar şimdi bakın: Emlak vergisi nasıl, nereye ödenir?

Emlak vergisi ödemeleri başladı. Peki emlak vergisi nasıl, nereye ödenir? İşte gayrimenkul sahiplerinin ödeyeceği o vergi ile ilgili tüm merak edilenler...

Birden çok evi olana kademeli ek vergi sistemi nasıl işlemeli? Bu yapılmazsa vergi de işe yaramaz!

Merkez Bankası tarafından gündeme getirilen birden çok evi olana kademeli ek vergi önerisi konut piyasasında gündeme oturdu. Peki birden çok evi olana kademeli ek vergi sistemi nasıl işlemeli? Prof. Dr. Murat Batı, tek tek yapılması gerekenleri açıkladı.

Mazot ve gübre desteği ödemeleri ne zaman ve nasıl yapılacak? 

Eylül ayının ortalarına yaklaştığımız bu sürelerde, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın mazot ve gübre desteği ödemeleri için vatandaşlar merakla beklemektedir. Mazot ve gübre destek ödemeleri çiftçilik sektöründe faaliyet gösterenler için ödenecektir. Peki ödemeler nasıl ve nereden yapılacak?

Vergi borçlarına nereden bakılır? Vergi borcu sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Borç yapılandırma konusu gündemde yer alırken çok sayıda vatandaş vergi borçlarına nereden nasıl bakıldığını sorguluyor. Peki, Vergi borclarına nereden bakılır? İşte detaylar...

Yeni asgari ücret vergiyi nasıl etkileyecek? 11 bin 59 ve 12 bin TL'lik iki senaryo! En az 2 bin 816 TL vergi avantajı!

Asgari ücrete yapılacak ara zammın vergilere nasıl yansıyacağı merak konusu oldu. Rakamlar tek tek hesaplandı. En az 2 bin 816 TL vergi avantajı olacak. 

Vergi affı 2023 başvuru ne zaman? Vergi affı başvurusu nasıl yapılır 2023?

Vergi affı konusu gündemde yer alan konuların başında gelmektedir. Vatandaşlar, vergi affı başvurusunu nasıl yapabileceklerini merakla araştırıyor. İşte bu konudaki detaylar!

TOKİ taksit ödemeleri ne zaman başlar? TOKİ taksit ödemeleri nasıl olacak? TOKİ sözleşme ne zaman imzalanır 2023?

TOKİ kurasında isimleri çıkan vatandaşlar, taksit ödemelerine dair detayları araştırmaya başladı. Peki TOKİ taksit ödemeleri nasıl olacak? İşte detaylar!

Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak?

Vergi affı için gerekli düzenleme geçtiğimiz hafta Meclis'e sunuldu. Vergi borcu başta olmak üzere daha bir çok cezayı kapsayan düzenlemenin detayları merak ediliyor. Vatandaş internetten, Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak? sorularının cevabını arıyor.

Doğalgaz ödemeleri yattı mı? Ödemeler nereden alınacak? Doğalgaz ödemeleri başvurusu nasıl yapılır?

Ülkemiziz geçtiği ekonomik zorlukların yanında vatandaşa nefes olması amaçlanarak devletin destek ödemeleri imdada yetişti. Peki Doğalgaz ödemeleri yattı mı? Ödemeler nereden alınacak? Doğalgaz ödemeleri başvurusu nasıl yapılır? sorularının cevabını haberimizde bulacaksınız.

Doğalgaz yardımı ödemeleri ne zaman yatacak? Doğalgaz yardımı çıktığını nasıl anlarız?

Doğalgaz desteğinden yararlanan vatandaşlar, “Doğalgaz yardımı ödemeleri ne zaman yatacak? Doğalgaz yardımı çıktığını nasıl anlarız?” sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar!

İnternetten vergi borcu nasıl ödenir? E devletten vergi borcu ödenir mi?

Vergi borcu olan vatandaşlar, “İnternetten vergi borcu nasıl ödenir? E devletten vergi borcu ödenir mi?” şeklinde sorulan sorulara yanıt arıyor. İşte detaylar!

TOKİ taksit ödemeleri 2022 ne zaman başlayacak? Taksitler nasıl ödenecek? Hemen bakın!

TOKİ taksit ödemeleri 2022 ne zaman başlıyacak sorusunun yanıtı TOKİ projelerinebaşvuru yapanlar tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki TOKİ taksitleri nasıl ödenecek? Hemen bakın...

vergi ödemeleri nasıl olur Haberi

vergi ödemeleri nasıl olur


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, giderek artan, “vergisini düzgün ödeyen mükellefler ödüllendirilmeli” taleplerini dikkate alarak, Gelir İdaresi Başkanlığını (GİB) harekete geçirdi. Bu kapsamda GİB Başkanı Adnan Ertürk ve ekibi, detaylı bir çalışmayla “Vergisel Uyum Analiz Modeli ve Mükellef  Değerlendirme Sistemi”ni hazırladı. Bilgisayar teknolojileri kullanılarak, ülkedeki tüm mükelleflerin davranış eğilimlerinden hareketle vergi kanunlarına  karşı uyum ve uyumsuzlukları değerlendirebilecek sistemin geliştirilmesi için de GİB’de halen yoğun bir çalışma sürüyor.  

   

Düşünülen ödüller

Şimşek, vergisini düzgün ve zamanında ödeyen, bu anlamda 77 milyonun hakkını kayba uğratmayan mükellefleri artık ödüllendireceklerini bildirdi. Şu an yeni bir sistemin hazırlandığını ve bu sistemle vergi açısından uyumlu ve uyumsuz mükellefleri birbirlerinden ayıracaklarını anlatan Şimşek, bunun sonucunda da uyumlu mükelleflerin ödüllendirileceğini, uyumsuz mükelleflere ise yeni yaptırımların geleceğini söyledi.

Bakan Şimşek, bu...