14 / 05 / 2024

Vergi uyuşmazlıklarından doğan davalar

Vergi uyuşmazlıklarından doğan davalar

Vergi mahkemesinin kararının mükellefin lehine olması durumunda, mükellef açısından bir vergi söz konusu olmuyor. Mükellefe ödediği vergiler geri verilecektir, fakat herhangi bir faiz ödemesi yapılmıyor. İşte açılan vergi davasının tahsilata etkisi...

Doğanşehir'de deprem konutlarından 350'si ay sonuna kadar tamamlanacak

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin yıkıma neden olduğu Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde, martta temelleri atılan deprem konutlarından 350'sinin, ay sonunda hak sahiplerine teslim edilmesi planlandığı açıklandı. İşte haberin detayları...

Kira uyuşmazlıklarında yeni kriz: Sulh hukuk mahkemelerine dosya yağıyor!

Ev sahbi ve kiracı arasındaki anlaşmazlıklar gün geçtikçe artıyor. Fahiş kiraların önünü kesmek isteyen hükümet yüzde 25 kira zam sınırı getirdi. ancak bu durum ev sahibi ve kiracı arasındaki tartışmaları alevlendirdi. 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira uyuşmazlıklarında güncelleme: İlk duruşma bir sene sonra...

Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiriyor. Kira uyuşmazlıklarında güncellemeye gidildi. Sosyal Medya hesabı X'ten paylaşım yapan Avukat Tuğçe Köksal ayrıntıları açıkladı. İşte o paylaşım...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat: Kira anlaşmazlıklarında yeni çözüm!

Kiracılar ile mülk sahipleri arasındaki uyuşmazlıklarda mahkeme yerine ilk olarak bir arabulucuya başvurma mecburiyeti 1 Eylül'den itibaren uygulamaya başlandı. İki taraf arasında en çok kira anlaşmazlığı yaşanırken onun için de yeni çözüm geldi...

Malatya Doğanşehir'deki 350 deprem konutu teslime hazırlanıyor!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerin yıkıma sebep olduğu Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde, Mart ayında temelleri atılan deprem konutlarından 350'sinin gelecek ay hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

Bakan Tunç duyurdu! 20 bin ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor! Kira uyuşmazlığında 10 bin 46 dosyada anlaşmaya varıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, artan fiyat artışından dolayı kiracı ve ev sahibi anlaşmazlıklarında bugüne kadar çözümlenen ara bulucuya intikal eden uyuşmazlıkların 10 bin 46'sının anlaşmayla sonuçlandığını duyurdu.

DASK ve TOBBUYUM'dan afetlerden kaynaklı kayıp uyuşmazlıkları için işbirliği olanağı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), afetlerden ötürü kayıplara uğrayan vatandaşların uyuşmazlıklarının en kısa zamanda ve etkili bir şekilde çözülmesi için işbirliğine gidiyor.

Kira anlaşmazlıklarında arabulucu çözümü: Ev sahibi ve kiracıların yarısı anlaşmaya vardı!

Kira hukuku uyuşmazlıklarının çözümünde önemli bir değişiklik yaşandı. 1 Eylül 2023 tarihinde yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle kira hukukundan kaynaklanan uyuşmazlıklar için dava açmadan önce arabulucuya başvurulması zorunlu hale getirildi. 

Kiracılar ve ev sahipleri arabulucuya koştu: 10 günde 7 bin 651 başvuru yapıldı

Kiracılar ve ev sahipleri, kira uyuşmazlıklarını çözmek için arabuluculuk hizmetine başvuruyorlar. 1 Eylül'den itibaren başlayan yeni arabuluculuk dönemi hızla ilerlerken, 10 günlük süreçte kira uyuşmazlıklarından kaynaklanan 7,651 başvuru yapıldı. Toplam başvuru sayısı ise 8,644 oldu.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Arabuluculuk 1 Eylül'de resmen başlıyor: Hangi anlaşmazlıklar arabulucuya gidecek? 

Kira ve kat mülkiyeti hukuku kaynaklı uyuşmazlıklarda 1 Eylül tarihinden itibaren arabuluculuk dönemi başlıyor. Peki hangi anlaşmazlıklar arabulucuya gidecek? 

Doğan Akiz Hafriyat Gıda İnşaat Nakliyat Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Doğan Akiz Hafriyat Gıda İnşaat Nakliyat Ticaret Limited Şirketi Kağıthane’de 200.00,00 TL sermeye bedeli ile Ramazan Doğan tarafından kuruldu.

Doğan İnternational İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğan İnternational İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Arnavutköy'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Metin Doğan tarafından kuruldu.

Kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk 1 Eylül’de resmen başlıyor!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Kabine Toplantısı’ndan sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Bakan Tunç, son dönemlerde sık sık gündeme gelen kira uyuşmazlıklarında arabuluculuğun 1 Eylül 2023 tarihinde başlayacağını belirtti.

Vergi uyuşmazlıklarından doğan davalar Haberi

Vergi uyuşmazlıklarından doğan davalar

Açılan vergi davasının tahsilata etkisi!

Vergi mahkemelerinde vergi uyuşmazlıklarından doğan davaların açılması, tarh edilen vergi, resim ve harçlar ile benzeri mali yükümlerin ve bunların zam ve cezalarının dava konusu edilen bölümün tahakkukunu; mahkeme karar verene kadar ertelemiş olmakta, verginin tahsili de durmaktadır. 


Vergi mahkemesinin kararının mükellefin lehine olması durumunda, mükellef açısından bir vergi söz konusu olmayacaktır. Mükellefe ödediği vergiler geri verilecektir, fakat herhangi bir faiz ödemesi yapılmayacaktır. 

Vergi mahkemesinin kararının mükellefin aleyhine olması durumunda, verginin tahakkuku gerçekleşecektir. İdare tahakkuk ettirdiği vergiyi ödemeye ilişkin vergi/ceza ihbarnamesi (bildirimi) ile mükellefe bildirmektedir. 


Mükellef de bu ihbarnamenin tebliğinden itibaren 1 ay içinde dava konusu yaptığı ve ödeme süresi geçmiş vergi ile cezaların tamamını ödemesi gerekir. 

Dava konusu yapılan vergilerin ödeme yapılmamış kısmına, söz konusu verginin normal vade tarihinden,...